luni, 13 iulie 2009

A murit Arturo Gatti

Arturo Gatti, fostul campion mondial la box, in varsta de 37 de ani, cel care l-a batut pe Leonard Doroftei la meciul de retragere, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Brazilia, unde se afla de vineri alături de soţia sa, Amanda Rodriguez, şi de fiul lor de un an.
Se bănuieşte că fostul campion mondial a fost strangulat cu o curea de la o poşetă si ca asasina ar fi tocmai sotia boxerului. Accesoriul a fost găsit în camera de hotel, având pete de sânge. De asemenea poliţia locală a mai dezvăluit că pugilistul canadian a suferit şi o rană la cap.
Poliţia nu îşi explică cum Amanda Rodrigues, de origine braziliană, a petrecut aproape 10 ore în acel apartament, fără să realizeze că soţul său era mort.
Amanda susţine că a avut o ceartă cu Gatti, după ce au luat cina împreună vineri seară, iar acesta a împins-o la podea în timpul unei altercaţii, provocându-i uşoare contuzii la cot şi bărbie. Ea a declarat că boxerul era sub influenţa băuturilor alcoolice şi că altcineva a comis crima, după ce boxerul s-a retras singur în apartament. Martori oculari susţin că într-adevăr cuplul a avut o ceartă şi că Gatti era băut. De altfel autorităţile au fost informate de către apropiaţi ai cuplului, că cei doi aveau probleme şi că erau extrem de geloşi unul pe celălalt. Se pare că Gatti i-a reproşat în dese rânduri îmbrăcămintea extravagantă pe care Amanda o purta de când sosireră în Brazilia.
Cei doi plănuiseră să petreacă un concediu de o lună în Brazilia alături de fiul lor, în vârstă de un an. Copilul nu a avut de suferit fizic în urma incidentului şi este acum în custodia surorii Amandei, Saraiva.

Gatti, născut în Italia, dar stabilit la Montreal, era cunoscut drept unul dintre cei mai mari pugilişti din lume şi avea porecla " Thunder". El s-a retras din activitate în 2007.
Arturo Gatti a fost adversarul lui Leonard Doroftei în 2004, când l-a învins prin KO pe român în repriza a doua, într-un meci contând pentru centura de campion mondial al categoriei superuşoare, versiunea WBC. După acest meci, Doroftei s-a retras din activitate.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search