duminică, 13 septembrie 2009

O diva de Cannes, transformata in CARTON



Recunosc inca din start ca m-a enervat la culme felul in care a reactionat "diva de covor rosu" si nu pentru ca o iubesc pe "manelista", ci pentru ca nu are dreptul sa jigneasca un om doar pentru ca are "tupeul" sa cante un alt gen de muzica decat cele preferate de ea.

Diva este Maria Dinulescu--pe care am admirat-o candva, dar pe care o dispretuiesc acum--, iar manelista este Carmen Serban--pe care nu am indragit-o foarte tare, dar pe care simt nevoia sa o apar acum. Ce s-a intamplat intre cele doua, poate fi citit mai pe larg AICI. Pe scurt, actrita care a avut norocul sa joace intr-un videoclip Depeche Mode, s-a simtit foarte jignita sa participe la aceeasi emisiune cu Carmen Serban. Pentru cine nu o cunoaste, cea din urma canta muzica de petrecere si da, a colaborat de-a lungul celor 20 de ani de cariera, cu o sumedenie de artisti, unii dintre ei, manelisti. Chiar daca ea spune ca nu canta decat folclor cu influente house, toata lumea o catalogheaza drept "manelista" din pricina duetelor cu Adrian Minune sau Nicolae Guta. Nu mi-e rusine sa recunosc --doar ipocritii nu o fac-- ca, sunt momente in care acest gen de muzica este preferat in locul Madonnei, The Beatles sau Mozart. La o nunta, chiar si cei mai sclifositi dintre invitati, se ridica de pe scaun cand aud muzica populara, de petrecere sau chiar manele. Si, daca ar fi sa o luam asa, un DJ isi permite oricine la nunta, dar un Adrian Minune sau Carmen Serban, foarte putini. Iar m-am lungit...

Si cand ma gandesc ca am scris ma demult un text pe blog in care spuneam ca pe Maria Dinulescu nu o voi include niciodata in categoria divelor de carton........ So....Bine ai intrat in club, dragutza!

PS 1: La emisiunea "Serviti va rog!" de vineri si de sambata a fost invitata doamna Maia Morgenstern, careia Maria Dinulescu nu ii ajunge nici macar la degetul mic de la picior la capitolul celebritate si talent. Iar doamna Maia a fost in emisiune alaturi de un cantaret de manele: Valie Vijelie. S-a comportat impecabil, foarte natural, prietenesc si nu a dat impresia nici macar o clipa ca i-ar fi rusine sa apara in aceeasi emisiune cu Vali. NU INTELEG DE CE I-AR FI FOST??Ba chiar a si dansat in timp ce Vali canta!

PS 2: Tocmai citesc in Story o declaratie a lui Dan Bittman: "Si manelistii sunt artisti!" si vine din partea unui om care a scris istorie in muzica.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search