miercuri, 11 noiembrie 2009

Parului ii sta foarte bine pe cap! Tinctura de ardei iute, cel mai bun tratament impotriva caderii parului


In ultimii zece ani mi-am supus parul la foarte multe torturi: permanent spirala (pe parul lung) de vreo doua ori, suvite de mai multe ori, blond, roscat, negru. Dupa ce l-am chinuit pana nu a mai putut, de vreo cinci ani incerc sa-l mentin relativ natural si sa am mai multa grija de el. Il vopsesc maximum odata pe an castaniu inchis, aproape identic cu colarea lui naturala si am mare atentie la ce sampoane si tratamente folosesc.
Cu toate acestea parul imi cade foarte tare. Nu mai suport. Strang mereu par de peste tot: de pe perie, din baie, de pe perna, de pe covor, haine, etc. Am incercat aproape tot ce se putea incerca: tratament Revalid pastile, sampon si crema de par, fiole de la Vichy, tratamente cu petrol, cu gaz si cu ulei de ricin, pastile, masaje, sampoane, de toate. Nimic. Efect 0. Zero!!!! De vreo luna si jumatate am un alt tratament, de la Foltene (fiole si sampon) si degeaba. Pe langa faptul ca imi ingrasa parul ffff tare, nu se vede niciun efect, nici cel mai mic.

L-am rugat pe Cornel Saru, stilistul Mihaelei Radulescu, al Monica Columbeanu si al Monicai Barladeanu, sa ne recomande un sampon, un tratament, ca sa scapam de problema (Amandoua Zuzele ne confruntam cu aceleasi simptome). Ne-a spus ca absolut toate produsele pe care scrie "importiva caderii aprului" sunt niste porcarii si doar marketingul este de capul lor, atat. Ne-a spus mai bine sa ne ducem la un dermatolog sa descoperim cauza interna a caderii parului.

Pana sa ajungem la dermatolog, am mai intrebat o coafeza. Care, culmea, ne-a dat o reteta care are efect! Ne-a spus ca si ea s-a confruntat cu aceeasi problema si ca a incercat un tratament naturist: tinctura de ardei iute facuta de ea. A tocat marunt trei-patru ardei foarte iuti, peste care a turnat 300 ml de vodka si a lasat solutia la macerat o saptamana. Dupa aceea a strecurat tinctura si, in fiecare seara, s-a masat la radacina.

Dupa o saptamana, parul a incetat sa mai cada. Plus ca de la acel tratament parul ii creste si foarte repede (cam 3-4 cm pe luna).

Neavand chef sa mai astept sa se macereze tinctura, mi-am cumparat din Plafar tinctura de ardei iute gata preparata (costa doar 5 lei). De trei zile ma masez in fiecare seara. Ce credeti? Deja caderea parului a fost stopata cu peste 50%!!!!! Serios! Daca pana acum in fiecare dimineata unpleam peria cu par, acum colectez doar 3-4 fire de par! Am sa perseverez cu tratamentul pentru ca, in sfarsit sunt foarte multumita si vad efecte!!!

Atentie mare doritoarelor! Tinctura trebuie diluata cu putina apa. Totodata, dupa utilizare spalati-va foarte bine pe maini pentru ca tinctura ustura foarte, foarte tare! Chiar si a doua zis daca va treceti mana prin par si apoi o duceti la ochi sau la gura veti simti furnicaturi :) Oricum, se merita!

Text de zuza Otilia
Zuzele spunea...

da???????????????? are efect?????????? bine ca mi-ai adus aminte ca uitasem de treaba asta!!! diseara imi cumpar si eu! :) am mai citit pe net si multe fete spun ca au avut rezultate foarte bune, deci trebuie sa incerc si eu!

Diana spunea...

Pisy, in zona libera in CT au sampoane L'Oreal care nu se gasesc un comert cu 2,5 Euro. Mi-am luat pt par degradat si am ramas profund impresionata! Pup fetele!

mar rosu spunea...

mersi de sfat ! o sa incerc si eu!
Am avut o crema de corp cu ceva extract de ardei iute si cat timp am folosit-o am observat ca imi creste parul de pe picioare mai repede .

MadameCacharel spunea...

Nu se irită scalpul de la tinctură? Nu te ustură tare?

Zuzele spunea...

@Diana: Pai poate ne vedem si-ti dam bani sa ne iei si noua cand te mai duci la Constanta :)
@Mar rosu: :))) ce faza! Ar fi bine daca ar creste mai repede parul. Pana la vara poate il am pana la mijloc :)))

Zuzele spunea...

@Madam Cacharel: Nu, nu se irita. Inainte de a incepe sa foloseste trebuie sa faci un test, sa pui putina tinctura pe o portiune mica din scalp. Daca pana a doua zi apar mancarimi nu e bine sa mai folosesti.
Eu pun intr-o cescuta cam 3 sferturi tinctura si un sfert apa si apoi tamponez cu o bucatica de vata si apoi masez bine. Dupa vreo 15 minute de la aplicare se incalzeste, intr-adevar pielea capului, dar e suportabil, iar senzatia e placuta.

MadameCacharel spunea...

Mulţumesc, Zuzele! Pupici.
Te trec la linkuri la mine. Îmi place blogul.

Zuzele spunea...

Merci beaucoup, Madame! :D

Suri spunea...

Buna ! In Cta in zona libera la Poarta 1 ?
Eu ma spal numai cu L'Oreal de foarte multi ani, desigur luat din comert ...

diana spunea...

@ Suri, da acolo langa Vraja Marii :)

Zicolorata spunea...

Multumesc de pont! Nu imi cade parul dar sunt disperata sa imi creasca mai repede! Daca chiar tine figura fac cinste!

Zuzele spunea...

@Zicolorata: Cu placere, draga noastra! Mult succes!

raisa spunea...

stiti care e solutia suprema pentru stoparea caderii parului
TUNS LA ZERO!bineinteles daca aveti curaj

Anonim spunea...

"Dupa o saptamana, parul a incetat sa mai cada. Plus ca de la acel tratament parul ii creste si foarte repede (cam 3-4 cm pe luna)."

Biologic, e imposibil asha ceva.


:-)

Zuzele spunea...

@Raisa: Nuuuu, nu avem curaj sa testam aceasta metoda!!!!
@Thecreatix: mai,a sa spunea tipa ca ii creste. Defapt ai dreptate, nu prea e de crezut! Oricum, daca nu mai cade parul tot e bine

zuza g spunea...

mi-am cumparat si eu aseara tinctura de ardei iute de la plafar si am aplicat o cantitate generoasa la radacina parului cu ajutorul unui tampon de vata. nu ustura deloc, doar se simti o usoara senzatie de caldura, dar pentru scurt timp. o sa ma tin de tratament si vorbim dupa aia! :)

Zuzele spunea...

Mult succes G!

Anonim spunea...

aia cu accelerarea cresterii parului la 3 cm, desi SF, as vrea sa fie adevarata. vreau sa revin la culoarea initiala (shaten) si sa mearga jos vopseaua (neagra). si sa se intample treaba pana in vara.

oricum suna bine faza cu tinctura pentru pielea capului, probabil intareste teaca firului de par, daca exista asa rezultate. tare ash vrea si eu sa incerc, o sa intreb maine la plafar. (eu am o claie de par).

si in final, fetelor, reflectati: dam milioane sa ne facem in cap toate culorile si permanentele si frezele, dupa care dam 3 milioane pe decapaj si tratament ca sa revenim la culoarea si sanatatea initiala.

de ce nu putem lasa parul asa cum e de la natura?

Zuzele spunea...

da, creatrix, ai dreptate! nu stim in ce fel sa ne mai maltratam parul si sa fim "la moda", iar mai apoi ne plangem ca ne paraseste :)
eu am decis sa am foarte mare grija de el de acum incolo si vreau sa o fac ca la carte. de jumatate de an iau vitamine pentru par (eurovita pentru par si unghii, revalid si inca vreo 2 firme pe care nu mi le amintesc, iar acum iau Vitamine pentru Par de la Doppel herz AKTIV si Minerale pentru femei tot de la firma asta), plus Gingko Biloba si Ginseng (am luat-o razna :))), folosesc si tinctura de ardei iute, mi-am luat si o masca 100% naturala de la Plafar- Crema pentru par cu petrol- se cheama si e foarte buna.
Mi-am luat si sampon medicinal de la farmacie -Alpecin pentru scalp sensibil- si vreau sa renunt la prostiile astea parfumate din supermarket.

xelidonakiro spunea...

sunt fericita ca am gasit un remediu pentru stoparea caderii parului, dupa nastere imi cade parul cu pumnii.Multumesc de informatie :-D

Zuzele spunea...

xelidonakiro, sa urmezi cu cea mai mare incredere tratamentul asta pentru ca functioneaza! pe langa asta, sa-ti iei de la farmacie si ceva vitamine pentru par si sa urmezi o cura cel putin trei luni. De asemenea, eu mi-am cumparat un sampon foarte bun de la farmacie...ALPECIN se cheama si am ales varianta pentru scalp sensibil. Nu are miros pentru ca este un sampon medicinal, dar este foarte foarte bun. Vezi ca sunt doua variante, recipiente albe si negre. TU iei varianta sampon micut alb cu eticheta bleu pentru ca este mai concentrat decat sticluta mare si inchisa la culoare. Costa in jur de 15 ron dar este foarte bun. Multa bafta!

Zicolorata spunea...

Am reusit sa imi iau si eu tinctura, insa am o intrebare: voi cum ati folosit-o, ca atare, sau diluata? Pup!

Zuzele spunea...

Zicolorata, zuza O o foloseste diluata, eu, ca atare. Initial tamponam la radacina cu o discheta demakianta imbibata in tinctura, insa de cateva zile imi fac carari si picur direct cu sticluta cateva picaturi, iar mai apoi masez cu degetele. e mai usor asa si acoperi aproape tot scalpul.

Zuza O spunea...

Dragele mele, pe prospect scrie (si la fel mi-a zis si farmacista)sa-l folosim DILUAT cu putina apa pt a nu produce arsuri. Doamen ferste4, are cinvea scalpul mai sensibil......
Eu diluez intr-o cescuta 3 sefrturi de tinctura cu un sfert de apa.

Zicolorata spunea...

Multumesc, zuzici :) Incerc in seara asta.

Eliza spunea...

imi place blogul tau :)
foarte util articolul

Zuzele spunea...

multumin, eli! referitor la tratamentul pentru par, este 100% eficient. Mie nu-mi mai cade nici macar un fir si am urmat doar o saptamana treaba asta :) Trebuie sa aveti incredere si sa incercati! E miraculos!

Mihaela spunea...

Fetelor,sa vedem daca am inteles:-).
Daca va aplicati aceasta tinctura in fiecare seara,inseamna ca va spalati zilnic la cap?
Sau nu ingrasa parul?
As incerca si eu .

Zuzele spunea...

Mihaela, tinctura nu ingrasa parul deloc! Eu (zuza G) ma spal aproape zilnic, insa zuza O se spala la 3-4 zile si e foarte ok. Important este ca o saptamana sa aplici tinctura zi de zi, iar mai apoi poti rari tratamentul. Eu ma dau acum la 3-4 zile. Nu ingrasa parul si nici nu miroase urat. Doar ca ti se incalzeste pielea capului la 5 minute dupa ce aplici tinctura, insa senzatia este placuta si dupa 2-3 zile te obisnuiesti cu ea :) Mai nasol este ca o sa-ti vina sa tusesti de la ardeiul iute :) , dar baba sufera la frumusete, nu?:) Bafta multa!

Mihaela spunea...

Dragelor,aseara mi-am cumparat si eu doua sticlute de tinctura de ardei iute.Ati avut dreptate,nu ingrasa parul deloc;diseara imi voi aplica iar.
Plus ca senzatia aia de caldura este tare placuta.
Multumesc mult pentru sfat,este foarte,foarte util.
O zi placuta va urez!

Anonim spunea...

Gagici, guess what? Stau cu treaba aia in cap. sunt ca dexter "my head is on fire". o tin 15 minute. sa imi scrieti maine daca am tinut-o destul.

folosesc manusha de protectie pt maini.

Creatrixa spunea...

gagici, mesajul vostru a intrat la spam la mine pe blog, nush ce dracu.


ok, am inteles ca trebe sa stau cu treaba aia in cap toata noaptea, dar nu cred ca e nevoie asa de mult, probabil e indicat sa stai cat mai mult cu ea shi asta o fac deja.

m-am dat o data si trageam de par si nu cadea. am ajuns sa cred ca tinctura voastra e noul Iisus.

ne auzim pe bloguri. va pup.

iunnia spunea...

de cand cautam ceva de genul acesta pentru par. eu pentru stralucire si hidratare folosesc ulei de masline, insa pentru caderea parului nu am gasit nimic pana acum. chiar sunt curioasa daca merge si la parul meu

www.tratamentchelie.aaz.ro spunea...

Impotriva caderii parului recomand Tratementul Miraculos, facut din 13 ingrediente naturale, dupa o reteta veche de peste 100 de ani. Trateaza caderea parului, actionand la radacina firului de par; curata si vindeca scalpul, ajutand la cresterea parului in zonele in care s-a instalat deja chelia.

http://www.tratamentchelie.aaz.ro

irina spunea...

Hei,sunt noua pe aici dar vreau sa va spun povestea mea cu tinctura de ardei.Probabil eu am un scalp mai sensibil si mi-am aplicat-o pe parul ud nediluata,nu ati vrea sa stiti cat de rau m-a usturat in primele 5 minute,apoi a fost o senzatie placuta:)cred ca a fost si din cauza ca aveam porii deschisi,dar probabil norocul meu a fost ca aveam parul ud si apa a mai diluat oarecum tinctura ca altfel ma alegeam cu niste rani pe scalp.Va amintesc senzatia a fost foarte neplacuta,simteam ca mi-a luat parul foc,greseala mea.este prima zi cand o folosesc sper s aaiba rezultate.Am sa revin cu rezultatul.Va pup,sa aveti grija de naturaletea voastra ,ca este ce-a mai pretioasa.Ps. eu nu m-am vopsit niciodata.

Anonim spunea...

apropo de slabit eu a folosit Regenon daca va intereseaza am facut rost de el fara reteta de la relaticlienti@yahoo.com . Cu aceste pastile am slabit 12 kg in 3 luni.

Irinadja spunea...

toata lumea si-a cumparat tinctura de ardei iute.. si au zis ca vor reveni cu rezultatele... unde sunt aceste rezultate???

irinadja spunea...

unde sunt aceste comentarii cu rezultatele fetelor dupa utilizarea acestui produs???

Unknown spunea...

A-ți folosit dă rezultate

Cristina spunea...

Cand am citit acest articol parca m-am vazut pe mine...sunt disperata am incercat tot ce se putea incerca mai putin aceasta tinctura de ardei iute. Va rog din suflet cele care a-ti avut rezultate da-ti un semn, a-ti mai avut probleme cu, caderea parului, iar cel pe care l-ati pierdut s-a regenerat? Mie imi cade de aproape 2 ani(pana atunci nici n-am stiut ce inseamna sa-ti cada parul) am pierdut o treime din el si il vopsesc doar de 3 ani cu o vopsea de par fara oxidant. Am amanat cat am putut vopsirea lui pentru ca stiam cat de toxica este vopseaua dar de ce mi-a fost frica n-am scapat... Am fost si la dermatolog, analizele mi-au iesit bune, iau totusi niste vitamine de la DUCRAY, sunt la a doua luna dar nici o schimbare...Va rog mult, astept un raspuns de la cei care l-au incercat...vad ca ultimele postari sunt mai vechi...multumesc!

Unknown spunea...

Mi am cumpărat tinctura, ce nu înțeleg este cât trebuie sa stau cu ea, dacă trebuie sa rămân cu ea sau dacă trebuie sa clătesc după

Unknown spunea...

Trebe sa Rami cu ea pe par
Pana îți faci baie si sa te faci de doua ori pe zi vei optine rezultate suces 😑😑😑

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search