sâmbătă, 15 mai 2010

Faceti plaja cu cap!

A venit varaaa! :)
Uite ca nici n-am apucat sa ma bucur pana acum alaturi de voi! Pana mai ieri ma plangeam ca nu mai suport frigul, ca iubesc vara si ca abia astept sa vina! Aproape ca a venit si atat de mult m-am bucurat cand am vazut primele raze de soare incat am dat fuga la strand pe 1 Mai ! :) Anul asta am simtit ceva ce n-am mai simtit pana acum si anume frica de soare! De obicei m-am inteles bine cu el si m-am simtit extraordinar in preajma lui, numai ca atat de multe lucruri urate am auzit despre soare, despre efectele lui nocive si cancerul de piele care "infloreste" din an in an mai tare, incat vreau sa ma protejez si mai mult.


M-a luat frica inca de anul trecut de cand am observat ca pe picioare, pe gambe mai exact, mi-au aparut cateva pistrui maronii. Nu muulte, insa suficiente incat sa ma alarmeze si sa-mi dau seama ca imi doresc mai mult o piele sanatoasa si curata, decat una bronzata. Petele mi-au aparut in urma unei arsuri puternice cu care m-am ales in Creta. Desi era Paste, soarele era foarte puternic si idioata de mine -da, merit pe deplin sa ma numesc asa- nu a folosit crema cu protectie solara, ci ulei de masline. Am crezut ca altfel nu ma voi bronza si m-am ales cu o arsura de toata frumusetea pe picioare.


M-am refacut relativ repede, insa m-am ales cu pistrui in locul acela. Desi nu sunt foarte vizibile, eu le-am observat si au ajuns sa ma obsedeze. Ma si vad peste cativa ani cu pielea patata ca sud-americancele :((( De atunci nu m-am mai ars pentru ca am folosit tot timpul crema cu protectie solara, multa si oarecum buna. Imi place foarte mult L'oreal Solar Expertise pe care am folosit-o vreo 2 veri la rand. Am avut cu 25 si 15 factori si chiar m-a protejat si, ganditi-va ca sunt o obsedata care sta la plaja de dimineata pana seara, in soarele cel mai puternic. Mi s-a inrosit pielea, dar nu m-am ars si, daca seara aplic si crema de dupa plaja, totul este Ok.Conteaza foarte mult sa-ti hidratezi pielea zi de zi daca se poate. Sa folosesti o crema de corp buna, sa bei multa apa, sa iei vitamine pentru piele. Apropo de asta, am luat vreo 2 luni capsule cu laptisor de matca si seleniu si au fost excelente. Apoi, o luna de zile capsule cu extract de morcov, vitamina A si mai multe chestiute bune pentru piele, iar acum iau Omega 3 cu vitamina E.

In prima sedinta de plaja din acest an am folosit Garnier cu SPF 30 si, chiar si asa, m-a usturat pielea de pe burat vreo 2 zile, semn ca soarele este tot mai puternic de la an la an. Am inceput deja sa caut informatii despre creme de plaja pentru ca imi doresc ceva foarte bun, chiar si mai scump fiind.

Adela baby m-a sfatuit sa folosesc produse de la Ivathem sau Bioderma. Cu siguranta voi incerca, mai ales ca nu sunt asa scumpe ca Lancaster, Piz Buin sau Dior, despre care am auzit, de asemenea, lucruri bune. Deocamdata am o crema cu SPF 50 de la Avene pe care o voi testa la prima baie de soare, insa nu-mi ajunge nici pe-o masea :) pentru ca are doar 50 ml, iar eu folosesc foarte multa. Apropo, doamna doctor dermatolog Leventer mi-a spus ca, indiferent cat ar fi de buna o crema pentru plaja, daca folosesti un strop, degeaba. Trebuie sa aplici minim 2 degete de crema pentru fiecare zona a corpului, adica 2 pe un brat, 2 pe altul, 2 pe decolteu si etc. Nu va zgarciti niciodata cand aplicati crema de plaja si reaplicati dupa fiecare intrare in mare/piscina, dupa fiecare stergere cu prosopul si, in general, nu trebuie sa va simtiti niciodata pielea uscata. Tot timpul pielea trebuie sa musteasca de crema!

Anul trecut am folosit si produse protectoare pentru par, dar n-ar strica si o palarie cu boruri mari. Am avut sampon si spray pentru par de la Kerastase si Keune si au fost ok.Dar, foarte importante sunt produsele pentru buze.Niciodata nu iesiti la plaja fara sa aplicati un strat generos de balsam pentru buze cu factor de protectie. Eu il folosesc si atunci cand nu ies la plaja si, in general, vara sau iarna, tot timpul folosesc balsam protector. Am unul foarte bun de la Carmex, unul cu spf 20 de la Vichy si unul de la Piz Buin. Buzele sunt chiar mai sensibile decat pielea si au nevoie de protectie suplimentara.







Corina, o tipa foarte draguta care lucreaza in industria frumusetii TOP LINE, m-a anuntat ca Babor a lansat un nou produs, lip gloss cu SPF 10 care arata foarte bine, iar nuanta aurie se potriveste perfect cu pielea bronzata. Costa 120 de lei, dar calitatea costa! :)



Si apa termala face foarte bine pielii in timpul si dupa plaja, mai ales daca este inrosita si ustura. Eu am folosit de la Uriage, Avene si Roche Posay, insa Avene imi place cel mai mult. Nu strica sa aplicati si un strat lejer de fond de ten cu protectie solara inainte de a iesi din casa, in zilele toride de vara. Protejeaza si el si ne salveaza de pistruile cauzate de soare :)







Daca mai stiti si alte trucuri cu ajutorul carora putem fenta arsurile solare, nu ezitati sa le semnalati! :)



ColourMePretty spunea...

Si eu tot zic ca merg la dermatolog...mi-au aparut cativa "pistrui" in zona dintre sani,cam 4-5,maro si putin in relief.Sunt sigura ca are legatura cu soarele dar mereu mi-a placut sa ma bronzez nu inteleg de ce abia de vara trecuta cand tocmai ca am devenit obsedata de creme de protectie.

Zuzele spunea...

Ramona, eu am fost la dr.Leventer si mi-a spus ca nu am nici un fel de problema, in afara de cea estetica. Sunt pistrui aparute din cauza soarelui insa nu sunt periculoase. Mie mi-au aparut si vreo 4-5 bubite micute rosii, pe decolteu si picioare. Sunt fff micute, insa m-am speriat, dar am fost asigurata ca nu am nici un fel de probleme. Nu mai retin termenii folositi de medic, insa stiu doar ca nu sunt periculoase. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ma protejez si mai bine de acum incolo si asta voi face! Nu vreau sa patesc ceva grav pe viitor!

Alexa spunea...

Buna,

Ce pastilute ai luat cu extract de morcov si Vitamina A? Merci!

Zuzele spunea...

Alexa, se cheama Carotin Macerate de la Rotta Natura.
Uite link aici http://www.terapeut.ro/commerce/carotin-macerate-p-1931.html

Anonim spunea...

Si eu folosesc creme de plaja intotdeauna. nu plec la mare fara creme in bagaje pentru ca este foarte important sa ne protejam.

Anonim spunea...

Foarte interesant articolul, mai als ca este cu exemple din experienta ta. Ar fi interesant de citit si un articol referitor la fondul de ten, ce ati folosit, care este mai bun ... tot asa cu exemple de marci ca sa putem identifica apoi produsele. Felicitari pentru blog, este de nota 10 si il citesc cu mare placere.

Zuzele spunea...

Multumesc mult, draga anonim! :) Sa stii ca mi-ai dat o idee buna. Desi nu am testat foarte multe marci de fond de ten, as avea despre ce povesti! :)

Anonim spunea...

Intradevar soarele este tot mai puternic, am constatat asta anul trecut pe pielea mea, in Tenerife. Am folosit pentru corp crema cu SPF 15 de la PizBuin si tot m-am ars desi eu nu stau la soare in orele de intensitate maxima. Pe crema scrie "one day long" sau ceva de genul dar n-o luati de buna, crema trebuie reaplicata dupa ce transpirati sau iesiti din apa. Pentru fata am folsoit cativa ani o crema cu SPF 25, din India, nu mai stiu cum se cheama si nu m-am ars niciodata desi o aplicam doar dimineata si pe la pranz inca putin pe nas. Ei bine, anul trecut m-am ars pe frunte cu toata crema! Asa ca am renuntat la a fi disperata dupa soare, mai ales dupa ce anul asta de 1 mai, dupa vreo 20 de minute de stat in soare la o terasa in Bulgaria, m-am ars pe bratul drept! Acum folosesc autobronzantul Colour Dial de la Pizbuin si daca ajung la mare voi face plaja exact cum recomanda dermatologii: de la 8:30 la 10:30 si de la 17:00 la 19:00, atat si nimic mai mult. Felicitari pentru blog, imi place foarte mult.

Zuzele spunea...

Anonim,multumim muuuult pentru aprecieri! :) Judecand dupa preturi, credeam ca PIZ BUIN este Dumnezeul cremelor de plaja :), daca imi accepti comparatia...
Eu de exemplu am folosit L'oreal cu spf 20 si nu m-am ars niciodata si stau la plaja de la 8 dimi pana la 8 seara. Nici iubitul meu nu a avut probleme cu toate ca are pielea deschisa la culoare si pana la L'oreal se ardea rau de tot. Pe anul acesta am apucat sa testez Vichy cu spf 50, din aia pentru copii si Avene 50, dar doar pe fata. Nu ma pot pronunta inca daca ma apara sau nu de arsura, insa ma simt mai protejata cu un spf mare.
Cat despre orele de plaja, DA, CONTEAZA FOARTE MULT! poti sa folosesti crema cremelor si degeaba daca la ora 14.00, cand dogoreste soarele mai tare, tu te perpelesti la plaja. Inevitabil te inrosesti si este posibil sa nu te arzi daca ai o crema foarte buna.
Sa ne mai povestesti despre cosmeticele pe care le-ai folosit si ti-au placut, dar si despre cele care te-au dezamagit!
Pupici

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search