marți, 15 iunie 2010

Remedii pentru basicile picioarelor voastre

Functioneaza si baile caldute ale picioarelor in apa cu sare, si piatra ponce sau crema de galbenele, insa nu stiu care dintre voi nu a suferit din cauza pantofilor incomozi care lasa amintiri dureroase si de lunga durata pe calcaiele sau degetele noastre. Eu personal capat bataturi si basicute urate de la fiecare pereche noua de incaltazi, fie ea cea mai comoda de pe fata pamantului. Si slapii simpli, cu doar o baretuta intre degete, ma rod in primele zile si de nu stiu cate ori am purtat sandale cu un munte de leucoplast atasat :)




Am cicatrici urate ramase de ani si ani si pe care le rup mereu, cu fiecare incaltare noua. Cateodata imi este si jena sa port ceva mai scurt pentru ca am cicatrici nevindecate inca, mai sus de calcai.
Folosesc in fiecare seara crema de calcaie si creme cicatrizante, insa ranile se lasa mai greu vindecate. Unde mai pui ca m-am si bronzat in jurul lor, iar acolo unde a fost coaja bubitelor a ramas alb, de parca am vitilogo. Uf! Chiar nu stiam cum sa ma protejez mai bine, pana astazi cand am aflat ca exista solutii.

In colaborare cu profesionisti din domeniul sanatatii, URGO a scos pe piata pansamente hidrocoloidale pentru tratarea basicilor produse de incaltaminte, de doua feluri: pentru oras si pentru atunci cand faci sport.


Basica este o vezicula foarte subtire ce contine un lichid translucid si care se formeaza pe maini sau picioare, in urma frecarii repetate sau a presiunii pe o suprafata dura( pantof, racheta de tenis, unealta, etc). Mai intai apare iritarea, dupa aceea separarea dermei de epiderma, ca in cazul arsurilor. Este un mecanism de auto-aparare utilizat de piele pentru a proteja tesuturile de dedesubt. Daca frecarea continua, basica se poate sparge, iar pielea afectata se poate infecta.
Basicile sunt dureroase si au o durata de vindecare lunga, , creandu-ti o senzatie neplacuta atunci cand mergi sau cand faci sport.


Pansamentele Urgo asigura calmarea imediata a durerii, actionand ca o a doua piele si grabesc procesul de vindecare pentru ca permit formarea unui mediu umed. Totodata, pansamentele raman lipite chiar si 3 zile :) pentru ca sunt hidrocoloidale si se desprind singure atunci cand basica se va vindeca. Sunt transparente si invizibile pentru orice culoare de piele, impermeabile, dar totodata lasa pielea sa respire.

Si totodata, am aflat ca exista solutii si pentru unghiile deteriorate, ingrosate, casante sau dezlipite, probleme care pe multi dintre noi ii impiedica sa poarte pantofi decupati. O lovitura sau produsele de menaj pot altera structura unghiei si o pot face vulnerabila.

La farmacie se gaseste produsul Urgo Unghii deteriorate cu filmogel care contine un polimer de origine naturala ce permite penetrarea pana in miljocul structurii cheratinoase a unghiei pentru a o intari si curata in profunzime.
Dupa cateva secunde de la aplicare, unghia este uscata, acoperita de o pelicula protectoare foarte subtire si invizibila. Asadar, nu arata ca lacul de unghii si poate fi folosita cu incredere si de barbati, unii dintre ei fiind reticenti la ideea de unghie lucioasa :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search