miercuri, 16 iunie 2010

Vichy NormaTeint ! Restul e...cancan :)

Cand spuneam ca am testat cam toate demachiantele, cremele de corp si sampoanele de pe piata, am uitat sa mentionez ca si despre fondurile de ten as putea spune acelasi lucru. Am inceput sa-l folosesc inca de prin clasa a noua, insa atunci nu aveam atat de multe optiuni si nici mama nu imi dadea sute de mii sa cumpar un moft, credea ea atunci. Aveam probleme destul de mari cu acneea pe vremea aia si m-am simtit binecuvantata cand am descoperit fondul de ten pentru ca imi acoperea mare parte dintre probleme.



Imi permiteam Avon si Oriflame, iar cand am primit o mostra de L'oreal la o revista, am crezut ca l-am apucat pe Dumnezeu de picior si tineam la fiecare picatura de fond de ten ca la ochii din cap :)
Nu va inchipuiti ce fericire a fost pe mine cand revista Elle a oferit drept cadou un fond de ten intreg L'oreal. Nici nu mai stiu cum se numea, acum nici nu mai este in gama lor din cate imi aduc aminte, dar era sub forma de stick argintiu. Ah! L-am gasit pe Google: Ideal Balance QuickStick Balancing Foundation :) Mi-a placut la nebunie, mai ales ca veneam dupa Avon :) Era matifiant si fin ca matasea si nici nu lasa vreo urma pe piele, de parca nici n-as fi fost machiata, insa imi acoperea foarte bine cosurile. Tot el a fost si primul care a stat pe fata prietenei mele, Paco :) Pana atunci ea nu folosise niciodata fond de ten si, roackerita cum era pe vremea aia, credea ca este un apanaj al pitipoancelor cu tocuri roz. Impresia asta a avut-o si despre mine cand ma vedea folosindu-l, insa intr-un moment de disperare cand o napadisera cosurile, a fost de acord sa-l testeze si din secunda aia nu mai traieste fara fond de ten :)
Despre mine ce pot sa mai spun decat ca am folosit tot ce se putea de la L'oreal, Rimmel, Max Factor, Astor, Body Shop, Amway, Revlon, Boots, Sephora, La prairie, Guerlain (divin!), Lancaster (idem!), Clinique Pore Minimizer (love it!), Roche Posay, Ivatherm, Vichy.
Nu stiu daca neaparat am gasit fondul de ten ideal, insa de vreo doi ani am ramas fidela lui Vichy NormaTeint. Ca raport calitate-pret, mi se pare foarte bun. Are protectie solara 20, are in compozitie apa termala si intra in categoria dermato-cosmetice, deci e bun :)
Ca si crema din aceeasi gama, Normaderm, este destinat tenului cu probleme (adica moi) si acopera foarte bine, fara a incarca pielea. Nu da efect de masca si nici nu este vibil. Bine, ca si orice alt fond de ten, trebuie aplicat dupa ce in prealabil ai folosit o crema (atentie: a nu se aplica dupa crema Normaderm care deja usuca pielea pentru ca fdt se faramiteaza; nu stiu care este exact termenul, insa mie nu mi desprinde exact ca bronzul atunci cand il aplic dupa o crema care usuca pielea si nici nu se intinde foarte bine, lasand urme inestetice).
Spuneam ca fdt se aplica intotdeauna dupa o crema hidratanta, se intinde cu degetele sau cu pensula si se merge pana la linia parului, estompand apoi cu un servetel. Mi s-a intamplat sa vad la unele femei o linie portocalie fix acolo unde incepe parul sau pe conturul barbiei si arata hidos. Asadar, incercati sa intindeti fdt pe toata fata, insa nu insistati foarte mult la perciuni, frunte sau barbie, asa incat culoarea sa se estompeze treptat spre aceste zone si nu brusc pentru ca astfel lasa impresia de masca.
Atunci cand ma grabesc si nu reusesc sa-l intind foarte bine, folosesc un servetel pentru a sterge liniile de sub barbie, tample sau frunte.
Si apropo, nu va machiati la lumina becului pentru ca acolo totul arata perfect, insa afara la lumina zilei va speriati daca va uitati in oglinda. Incercati pe balcon sau macar la fereastra sau daca nu se poate, ramaneti la oglinda din hol, dar inainte sa iesiti din casa cercetati-va fata undeva la o lumina naturala. Ah! Si sa nu uit: aveti grija la sprancene si nu iesiti din casa cu ele colorate de fdt! Dupa ce ati finisat machiajul cu pudra, fard sau ce mai folositi voi, stergeti sprancenele cu un betisor pentru ureche imbibat in demachiant! Please! Pentru ca strica tot aspectul machiajului vostru perfect!:)

Pana de curand am folosit Vichy NormaTeint numai nuanta Nude-nr. 25 si ma temeam sa incerc o culoare mai inchisa, insa ieri am indraznit sa-mi cumpar Sand- nr. 35 si imi place mult mai mult pentru ca este usor mai bronzat si se potriveste pielii mele de acum. La Sensiblu si Help Net, fdt costa in jur de 650 mii, insa eu am platit doar 500 mii pentru ca l-am cumparat de la Farmacia cu Cele Mai Mici Preturi :) Da, fix asa se cheama si sunt destule prin Bucuresti, iar diferenta de pret la majoritatea produselor chiar se simte!
Voi ce fdt folositi?
Anonim spunea...

Interesant. Mie imi place foarte mult l'oreal accord parfait! Il folosesc de vreo 3 ani si sunt foarte multumita de el.
mirela

Claudia spunea...

de la o persoana care era ca tine (am incercat destule fdt si eram ffffffffff incantata de normatient), credeam ca normatient e THE FDT iar restul niste incercari lamentabile afla ca este ceva mult mult mult mai bun: Dior HydrAction Moisturizing Tint with SPF 20. Eu l-am primit si chiar ziceam ca ce naiba sa fac cu el din moment ce normatient e THE ONE, am ajuns la concluzia ca normatient e bun, dar dior e THE WOW!!! the big wow! incearca-l si ai sa vezi :)

Zuzele spunea...

Te cred pe cuvant Claudia!:) Dar cat costa Dior si cat costa Vichy :) Eu sunt convinsa sa sunt cosmetice net superioare celor folosite de mine, insa eu am luat in considerare pretul. Poate ca unora li se pare mult si 500 mii sa plateasca pt un fdt, daramite 3 mil...
O sa merg la Sephora si cu siguranta testez si Dior.. :) Multumesc pentru sfat!

Claudia spunea...

erpet, eu l-am primit cadou,:p... DAR am vazut pe net ca e cam 40-50$ (recunosc ca nu m-am uitat la sephora cat costa) insa, desi stiu ca e mai scump decat normatient, dupa ce le-am incercat pe amadoua si mai ales ca nu cumpar fdt lunar, prefer sa am o bluza in minus (si asa am prea multe :D :P) si sa iau dior-ul in loc de vichy ... parerea mea care este :D

Zuzele spunea...

Sa stii ca ai dreptate, Claudia! Daca stai sa te gandesti, daca chiar ai nevoie de un fdt bun si foarte bun, ai putea sacrifica o bluza sau o masa in oras :) Vorba ta, nu se cumpara lunar, asa ca o data la cateva luni am putea face o investitie pentru pielea noastra! pe mine ma tine vreo jumatate de an fdt, asa ca nu e foarte mult un Dior :)
Chiar m-ai facut curioasa! Il incerc si iti spun cum mi s=a parut, dar fiind vorba despre Dior nu cred ca voi fi dezamagita!

ana maria spunea...

Si mie mi-a placut Clinique, ffff mult, dar nu l-am folosit pe asta de care zici tu. Am avut si demachiant si tonic si crema clinique, a fost de vis perioada aia :) acum este criza:P

elena spunea...

mie l'oreak accord parfait mi se potriveste foarte bine! cateodata am senzatia ca imi incarca porii si parca am masca-atunci cand e foarte cald- dar in rest ma impac bine cu el si imi acopera cosurile

cristina spunea...

unde sunt farmaciile astea "cu cele mai mici preturi"? ca eu nu am vazut asa ceva si mi-ar prinde bine :)

Zuzele spunea...

Cristina, farmacia chiar asa se cheama "farmacia cu cele mai mici preturi":) nu stiu unde stai tu, insa o astfel de farmacie se afla fix in piata moghioros si mai stiu inca una la 1 mai, langa sensiblu, aproape de statia lui 41 :)

cristina spunea...

am inteles. multumesc :)

Anda Zelenca spunea...

ce fain. nu stiam ca e asa ieftin. o sa il am in vizor :D

Epurica spunea...

Salutare!
Eu sunt una dintre fetele al carui blog participa la campania de testare Vichy. Printre altele am primit si un Normaderm full size care e insa mult prea inchis pentru mine, asa ca il ofer mai departe. Observ ca nuanta pe care o am ti se potriveste (35 - Sand), asadar, daca te intereseaza, te astept cu un comentariu.

carmen spunea...

Buna



Incep mica mea povestioara in primul rand prin a multumii echipei Vichy pentru minunatele produse pe care, ni le ofera noua femeilor .

Am avut deosebita placere sa gasesc in revista Psychologies o mica mostra, fond de ten Vichy Aerateint.Vreau sa va spun ca este de-a dreptul minunata.O textura cremoasa care o data aplicata iti da o senzatie de fin, asemeni unei sclipiri de matase frantuzeasca. Este foarte important si faptul ca acest fond de ten nu contine parabeni, coloranti sau parfum ingrediente nocive tenului sensibil. Vichy Aerateint mi-a lasat o impresie foarte buna si mi-ar face mare placere sa pot sa-l aplic din nou pe ten.

Alexxa spunea...

Seara buna!

Observ ca ai de citit povestioare intregi, asa ca incerc sa te scutesc de o lectura prea lunga (desi nu mi-e usor:)) ...(Deci incep):
Am descoperit fondul de ten Normaderm Teint, sau mai bine zis vizualizat, din intamplare, aruncand un ochi pe revista unei colege de facultate si pot sa spun ca m-a convins (desi in general nu am incredere in reclame pana nu incerc). Prin urmare, am vrut sa vad daca isi respecta toate promisiunile si l-am cumparat.Recunosc, eram si cam disperata pentru ca tot ce incercasem in materie de fond de ten imi lasase numai "dezastre" pe ten, o tona de monstruleti, rauri de sebum,si multa neincredere si disconfort, ingrozitor...!!!
Dar atunci cand am aplicat prima picatura de "minune", adica de Norma Teint (denumirea veche:D), mi-am dat seama ca promisiunile Vichy nu au fost in zadar si ca eu nu mi-am cheltuit banii tot in zadar(cam multicei pentru o studenta ce-i drept:-s) : s-a dus valul de luciu pe care il stergeam cu servetele din ora in ora, monstruletii nu prea mai sunt nici ei, si tenul meu este invaluit intr-o "hainuta" placuta si lejera:D!
Am avut apoi proasta inspiratie de a incerca si AeraTeint, care nu mi-a facut pra bine, si nu m-a scapat de luciu, asa ca de acum incolo stiu: NormaDerm Teint!!!
Concluzia: si pentru mine restul de Cancan:))

Cu drag,
Alexxa

P.s.1: Se pare ca nu am reusit sa scurtez "povestea":|, sper sa ai suficienta rabdare si sa nu ma "taxezi" cu un fond de ten in minus:(!

P.s.2: Si acesta e mailul meu, in caz ca voi avea parte de fericirea de a primi un Normaderm Teint 25 nude, iupyyyyy:X:X:X: hirdaualexandra@yahoo.com

P.s.3 Pup u si pe toata lumea:)!

bianca_laura_r spunea...

Buna,
am gasit si eu acest concurs si pt ca mi s-a parut foarte interesant, am zis sa imi incerc si eu norocul si sa va povestesc cu aceasta ocazie de experienta mea cu fondul de ten Vichy.
Ca si tine, pt prima data am incercat fondul de ten dintr-o montsra a unei reviste si mi s-a parut divin, pana la momentul acela incercasem alte fonduri de ten, de la Maybelline - dream satin liquid, de la Rimmel - cool matte mousse foundation, L'oreal- Matte Morphose si altele.. nu le mai tin minte exact... mi-a placut cel de la L'oreal a fost foarte placut pentru piele.
Cand am incercat Vichy- Aera Teint Pure - creme am obtinut exact ceea ce vroiam de la tenul meu, un ten proaspat, impecabil care radia de sanatate. Se aplica usor, intra in piele si nu incarca tenul, este foarte natural. Il folosesc si acum, pretul nu este mare pt un fond de ten asa bun, avand in vedere ca ma tine cateva luni, dar trebuie sa fac unele sacrificii ca sa il iau... oricum, cred ca se merita, oricine are nevoie de un fond de ten bun, eu n-as putea sa traiesc fara el, chiar daca nu am probleme mari cu tenul, un machiaj nu este complet fara un fond de ten care sa acopere porii, sa creeze senzatia unui ten catifelat si luminos.
Il recomand cu caldura oricarei femei.

Alexa spunea...

Cu siguranta, fiecare dintre noi a intampinat cel putin o data dificulati in alegerea unui fond de ten adecvat tipului de ten, cu siguranta fiecare dintre noi a ales cel putin o data o nuanta mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea tenului si, cu siguranta, fiecare dintre noi a avut cel putin o data dificultati in aplicarea corecta si uniforma, estetica a fondului de ten.
Fondul de ten reprezinta acea bariera de protectie fata de toti factorii nocivi care se regasesc in atmosfera: praf, raze ultraviolete, fum, radicali liberi, variatii de temperatura, s.a.m.d
Vichy AeraTein Pure Crema(35sand) este prietenul meu de nadejde in orice machiaj, zi de zi. Este cel mai important detaliu al frumusetii mele, este un produs pe care il folosesc zi de zi, un produs indispensabil ce confera stralucire, luminozitate, acopera imperfectiunile, imi protejeaza tenul de factorii nocivi si ma face sa arat impecabil indiferent de momentul zilei sau de ocazie. Fondul de ten Aeratein este secretul din spatele frumusetii mele de invidiat!!!

Vichy Aeratein=Prietenul meu de nadejde!
Va Multumesc!!

mari spunea...

Fondurile de ten Vichy sunt cele mai bune, le folosesc mereu, sunt fantastice.
Fondul de ten nu lipseaste din trusa mea de machiaj.Vichy Normateint este un “truc” care aduce o nota in plus de frumusete,dand tenului un aspect sanatos si tineresc.
Fondul de ten Vichy Normateint nuanta 35 sand are rolul de a imbunatati aspectul estetic al tenului, dar si de a-l proteja de razele UV, de radicalii liberi, de a-l hidrata, pur si simplu este ca o ploaie calda de vara, care imi rasfata simturile si tenul oferindu-mi o piele mai neteda,matasoasa si o stralucire aparte.I love Vichy!!!
primavarica@yahoo.com

Nicoleta spunea...

“De ce fond de ten?” – deoarece fata are nevoie de o protectie impotriva tuturor factorilor nocivi din atmosfera: praf, fum, radicali liberi, raze ultraviolete etc. Pe parcursul celor 4 anotimpuri singura care “infrunta” frigul, vantul, soarele, diferentele de temperatura este fata; corpul este acoperit de haine, fata nu, totusi se poate vorbi despre fond de ten ca despre o hainuta care se imbraca dimineata si se inlatura seara. Si aceasta hainuta nu trebuie sa lipseasca din “garderoba” unei femei.
”De ce Vichy?”Am ales din pura curiozitate Aerateint, iar de atunci numai pe el il folosesc, ma multumeste complet, pentru ca imi ofera protectie, hidratare, intretinere, prospetime, rezistenta si nu in ultimul rand o nivelare estetica a tenului…
Un fond de ten nu este un rebus de nedescifrat, este un produs care te cheama spre el daca asta trebuie. In alegerea unui fond de ten trebuie sa se tina cont si de culoarea naturala a pielii pentru momentul in care este folosit. Si nu in ultimul rand … daca doresti un fond de ten de calitate si un rezultat la fel aruncati o privire discreta spre toata gama Vichy…

Georgeta spunea...

De multe ori admiram perfectiunea tenului vedetelor in reviste si pe ecrane, si nu de putine ori avem un soc cand le intalnim pe strada nemachiate sau le vedem in reviste.
Toate imperfectiunile tenului dispar sub efectul magic al fondului de ten. Multe tinere se intreaba: ce fonduri de ten folosesc vedetele si de la ce firma?
Fondul de ten nu numai ca iti schimba infatisarea, dar iti protejeaza tenul de poluarea din atmosfera, de schimbarile bruste de temperatura, deshidratare si de efectul nociv al ultravioletelor.

Folosesc AERATEINT Pure Crema pentru ca indeplineste niste roluri foarte importante pentru mine: frumusete(un ten care arata bine, culoare, acoperire, un ten de admirat si de invidiat ), protectie (ultraviolete, aer uscat, oxidare, praf) si satisfactie (stare de bine, incredere in mine).

Mai intai de toate trebuie sa ai un ten ingrijit pentru ca fondul de ten arata mai bine pe un ten sanatos!

violeta spunea...

folosesc fond de ten frecvent pentru a-mi acoperi micile imperfectiuni datorate varstei, stresului si grijilor. Am gasit intr-o revista o mostra de fond de ten Vichy si prima data am avut tendinta sa nu-l folosesc avand o experienta neplacuta in ceea ce priveste fonduri de ten testate pentru prima data. Dar, odata aplicat …minune! Tenul meu era atât de luminos, curat si proaspat, încât parea ca toate campurile de lavanda se iveau în plin soare!In aburul acestui fond de ten niciodata nu este innorat. Nimic nu perturba seninul din sufletul meu cand simteam parfumul placut in nari. Acest parfum care ma duce cu gandul la o copilarie aleasa, frumoasa, fara nori, senina si jucausa…de aceea, e o nuanta a inimilor si sufletelor senine (nu sunt singura care spune acest lucru.). Absolut întâmplator am observat ca, dintre persoanele cunoscute, doar cei care au obiceiul sa minta si sa însele urasc, chiar urasc persoanele care se ingrijesc. Folosindu-l
imi aduc aminte de zile zile însorite si fericite pline de veselie si voie buna .

Anonim spunea...

salut, eu as dori sa imi cumpar noul fond de ten joviale de la ivatherm. imi poti recomanda aici ceva, daca este bun etc.... daca incarca, daca dupa cateva ore se face fata luminoasa ca soarele, daca incarca, daca are acoperirea medie si daca nu se observa deloc. te rogg ffft frumos din tot sufletul. si daca imi poti recomanda de la loreal paris gama infallible brush si cel fara brush, daca incarca, daca dupa cateva ore se face fata luminoasa ca soarele, daca incarca, daca are acoperirea medie si daca nu se observa deloc si daca este bun. mentionez ca eu am tenul mixt si sensibil si daca ar trebui sa folosesc o crema hidratanta, si daca are ceva daca folosesc niste produse pt cosurti de la ortiflame. se intampla ceva???

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search