vineri, 9 iulie 2010

Niciodata crucea pe care o caram nu e prea grea!

Probabil ca v-ati intrebat de multe ori de ce tocmai voua vi se intampla ceva rau, de ce lucrurile n-au putut merge snur si ati intampinat greutati intr-un anumit moment al vietii. Poate ca mai apoi ne-am dat seama de cele intamplate, am inteles de ce ni s-a spart roata masinii chiar in drum spre petrecere sau de ce am pierdut biletul de avion inainte sa plecam in vacanta mult dorita. Poate ca daca nu s-ar fi intamplat asa, ceva mult mai grav ar fi avut loc!
Eu sunt convinsa ca nimic in viata nu este intamplator, nimic nu se petrece fara un motiv anume. Am gasit o chestiuta interesanta care ilustreaza fix ideea ca nu ar trebui sa ne plangem niciodata ca este prea grea crucea pe care trebuie sa o ducem in viata! Ea este exact asa cum trebuie sa fie, nici mai grea, nici mai usoara, nici mai stralucitoare si nici mai intunecata! Ar trebui sa intelegem acest lucru si sa nu ne mai plangem in zadar soarta pentru ca ea ne-a fost data cu un motiv!

 

Morala:
Nimic din aceasta viata nu este din intamplare !
De multe ori dorim sa ne eliberam de crucea ce ne este data fiecaruia dintre noi
Dar pentru toate exista un "de ce" si "pentru ce"...
Dumnezeu nu ne da niciodata ceva ce n-am putea suporta....
Si daca ne gandim sa scurtam aceste cai, cu siguranta vom avea probleme !               
  

Celestine Mihaela spunea...

N-am putut sa trec cu vederea pagina asta, mai ales ca ai atins un subiect destul de problematic omenirii.
Oamenii numesc penitenta buchetul lectiilor prin care ei trec, iar daca n-au invatat nimic din ele.. ei vor gasi mereu confortul sau vinovatul in providenta.
Ei bine, foarte putini dintre noi insa, stiu sau au trait revelatia "efectului de bumerang" care imbraca scheletul transformarilor noastre in istoricul omenirii de atatea sute de mii de ani. Tot bagajul cucare ne nastem, nu este decat bagajul alegerilor noastre neconsumate la timp, nicidecum o cruce. e tot ce omul nu a invatat sa epuizeze, sa curete, sa consume in repetate reveniri.
Atac un subiect delicat al metempsihozei, n-am sa-l dezvolt aici, dar merg pe ideea clara" capul de sabie taiat va taia cu sabie", spun asta pentru ca suntem o specie amnezica, e usor sa judecam "sotul care-si bate sotia","violatorul de copii", :hotul care ne-a furat tot din casa", etc etc... dar de unde stim noi ca acel hot, violator, barbat agresiv, n-a fost de fapt decat elgatura noastra ancestrala pe care o reintalnim pentru a duce la finalitate greselile trecute.
O sa spuneti probabil : NU E DREPT - sa fim pedepsiti pentru ceva ce in viata asta nu cunoastem. Oare nu cunoastem?
De unde efectul de "deja-vu"?
De ce mai stam langa cel care ne bate? Ce ne tine langa el?
De ce plangem dupa lucrurile furate, cand toata viata am adunat atatea si n-am stiut sa daruim nimic crezand ca le luam cu noi pe lumea cealalta...
Totul e alegerea noastra a priorii, degeaba ne gasim vinovati si cruci nedrepte ca sa diluam efectul nedreptatii date, mai bine am incerca sa intreb altfel" din asta lectie Doamen oare ce trebuie sa mai invat" si sa ne rugam mereu pentru puterea interioara de a le duce pana la capat.
Frumoasa si postarea imaginilor:)
La mai multe editoriale, te imbratisez.

Maya

Zuzele spunea...

Maya, foarte frumoase cuvinte! Si foarte adevarate! Si Zuzele te imbratiseaza si te mai asteapta in vizita!

Trevis spunea...

Toata omenirea ar trai mai bine, fara Dumnezeu care sta pe nor si chinuie oamenii ! Se merita sa mai ai incredere ? Pentru ce ? cutremure in Tahiti (de parca toti de acolo sunt criminali), inundatii, de parca oamenii trebuie sa-l slujeasca non-stop ca sa traiasca in liniste si sa nu uitam ca niciun om nu este perfect si nu toti oamenii sunt rai ! Asa s-a intamplat si cu Toma Caragiu, fie-i tarana usoara, a fost omorat din simplul motiv ca era actor si a jucat in sceneta Mephisto.

Poti spune ce vrei, dar chestia cu "Dumnezeu ne iubeste !", e fumata demult ! Spui ceva si maine-poimaine esti omorat c-un fulger !

Celestine Mihaela spunea...

Trevis@ esti simpatic zau asa... daca inca mai crezi in mosu' cu barba care zace pe nouri :)
Sa fim totusi "oameni" nu clone post-create in perioada post-comunista!
Ce treaba are Dzeul omului care nu e o papusa agatata de cer, cu faptul ca pamantul isi urmezza un ciclu normal, vorba aia... la cat l-au sufocat oamenii cu prostia lor, se mai curata si Terra din cand in cand.Ar cam fi cazu'!
Si ca sa dam vina pe un "Mighty God" e deja Marry Poppins story.. Nici un copil de 3 ani nu mai inghite pastilutza cu nenea moshu' din rai.
Dzeul omului este iubirea din noi, n-are treaba cu sarmanul pamant care abia ne mai tine, la cat de goi si ignoranti suntem!
De ar veni un mega Tzunami sa ne mai curete de carii, ca am tot avut Arca salvatoare~!

PS:Cum sa te iubeasca Dzeu, cand tu nu te iubesti? :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search