duminică, 18 iulie 2010

Semnele mele de intrebare in cazul mortii Madalinei Manole

Inainte de toate, clarific din start ca nimeni, niciodata nu ma va convinge ca aceasta femeie s-a sinucis. Nu pot spune ce altceva s-a intamplat, insa stiu sigur ca Madalina Manole nu si-a luat viata! Nu stiu de ce, cum si in ce fel, insa asta simt! In cazul mortii cantaretei, din punctul meu de vedere si nu oblig pe nimeni sa mi-l impartaseasca, exista cateva enigme. Sper ca ele sa nu fie trecute cu vederea!

Afla mai jos!


1. Daca Madalina i-a zis ca de 20 de ani o bantuie ideea de a renunta la viata, dupa cum a declarat sotul sau, de ce nu a ajutat-o in nici un fel? Ce sot iubitor esti cand stai pasiv la ideile sinucigase ale sotiei tale?

2. Daca ea ar mai fi incercat sa se omoare, dupa cum Mircea Petru sustine ca s-a intamplat in urma cu o luna, de ce nu a cautat ajutor pentru sotia lui? De ce nu a spus la nimeni chestia asta si abia dupa ce a murit s-a grabit sa anunte pe toata lumea ca a mai avut tentative de suicid? Apropo: Monica Pop, renumitul medic oftalmolog, sef al Spitalului de Oftalmologie din Capitala, a spus ca s-a interesat la spital acolo unde a fost internata Madalina si nici vorba ca medicii sa sustina ideea unei tentative de sinucidere. Ba din contra, cei care au tratat-o au spus ca Madalina a venit singura la spital acuzand o stare de rau. Cele 6 pastile de paracetamol au fost luate de cantareata pe durata a 2 zile!!! Cine se sinucide cu paracetamol???? Si pe durata a 2 zile?? E clar ca varianta asta cade din start!

3. Fostul sot sustine ca Madalina ar mai fi incercat sa se sinucida bagandu-si aer in vene! What??? In primul rand, cine se sinucide in felul asta? In al doilea rand, cum s-a petrecut conversatia dintre ei in urma careia el a aflat lucrul asta? Surse din randul anchetatorilor sustin ca el a declarat ca a vazut niste urme de intepaturi pe bratele ei si a intrebat-o ce a patit, iar ea i-ar fi marturisit ca a incercat sa-si bage aer in vene! Intrebare: de ce nu a facut ceva atunci daca chiar asa a fost? De ce nu a cautat ajutor pentru ea in momentul ala? De ce nu a spus nimic si abia acum, cand este prea tarziu, s-a trezit sa anunte pe toata lumea de tendintele sinucigase ale cantaretei? Parca o face intentionat ca sa-i strice imaginea!

4. Atunci cand sotia ta moare, sinucigandu-se, aparent si destul de clar pentru toata lumea, de ce tu simti nevoia sa intaresti aceasta idee? De ce sa vii cu argumente care sustin sinuciderea? De ce vrei sa convingi pe toata lumea ca e sinucidere cand nimeni, la momentul acela, nu a speculat altceva? De ce, fara sa te intrebe cineva, te trezesti spunand despre sotia ta ca, da, domnule, pai a mai incercat sa se omoare si altadata. De ce vrei sa-i creezi o imagine de sinucigasa, de nebuna? Plus ca tot el a fost acela care a promovat intens ideea ca Madalina era deprimata! Pai cine vorbeste vreodata urat de un mort? Mai ales daca mortul era sotia ta si o vedeta de calibru in Romania? Chiar vrei sa urli in gura mare ca idolul a milioane de romani era o nebuna sinucigasa?

5. Initial, el a declarat ca a mers impreuna cu Madalina, chiar in seara de 13 iulie, si au cumparat o sticla de sampanie in cinstea zilei ei de nastere. Ca au baut si imediat s-au culcat. Cu toate ca si asta mi se pare ciudat- sa fie ziua de nastere a cuiva si la 12 noaptea doar sa ciocnesti un pahar de sampanie si sa te bagi repede la culcare-, nu este o regula pentru toata lumea sa petreaca pana dimineata cu sotia. Mai apoi, el si-a schimbat declaratia- repet, surse din randul anchetatorilor sustin asta- si a spus ca au baut vin, din vinul oferit Madalinei de catre acelasi fan care i-a dat si Furadanul. Sa uiti ca de fapt, nu ai fost la cumparaturi cu o seara inainte? Sa confunzi zilele? In fine..

6. Din cate am mai citit si am auzit declarand pe la TV oameni care, intr-un fel sau altul, au luat contact cu aceasta otrava, Furadanul provoaca dureri groaznice si, sinucigas sau nu, nu-ti poti stapani urletele de durere si spasmele puternice in tot corpul. Cum de el, sotul, sau maica-sa nu au auzit nimic?

7. Cum de un sinucigas care si-a premeditat moartea cu mult timp inainte nu a gasit timp sa faca lucrul cel mai important: sa scrie un mesaj de adio!? Cum daca Madalina a gandit de mult timp inainte sa de omoare - vezi asa-zisele tentative de sinucidere invocate de sot plus cumpararea otravii cu 3 saptamani inainte- nu a reusit sa scrie un mesaj de adio pentru cei dragi pe care avea de gand sa ii paraseasca? A reusit doar sa scrie un sms sinistru pe propriul telefon mobil din care nu se intelege nimic. Vorbesc aici de adevaratul mesaj gasit in telefonul ei si nu de variantele aberante trambitate prin tabloide in care apar cuvintele "rebut" si "pupici", inexistente in mesajul adevarat!

8. In mesajul adevarat pe care ziaristul Christian Levant l-a procurat de la anchetatori si despre care zicea ca este mie in suta sigur ca este cel real, apare formularea "sunt un nebun". Daca mesajul este adevarat, de ce Madalina ar fi vorbit despre ea ca despre un barbat? Poti socoti ca este o greseala aparuta din graba si stres maxim, dar astfel ar fi zis "sunt o nebun" si ar fi mancat "a"-ul din coada lui "nebuna" sau "sunt un om nebun". Si apropo, din mesaj lipseste pretiosul cuvant "adio" pe care orice om care se omoara il scrie inainte de a-si lua viata!

9. Atunci cand sotul a gasit-o intinsa pe jos cu telefonul langa ea, in holul de langa baia aflata la parterul casei, el coborand din dormitorul aflat la etaj, de ce nu a luat telefonul ei sa sune la 112 si a preferat sa urce la etaj, sa caute telefonul lui si sa sune dupa Salvare, pierzand astfel timp extrem de pretios? Cine ar face asa ceva? Vezi un om cazut, un telefon functional langa el si primul impuls este sa chemi ajutoare. Nu iei acel telefon sa suni dupa el??

10. Ce om intreg la minte se uita in telefonul mortului prin mesajele salvate imediat ce s-a petrecut tragicul eveniment? In acele clipe de groaza, probabil ca nu mai stii nici pe ce lume te afli. Esti socat, devastat, ravasit. Cum sa gasesti atat de multa luciditate si calm in momentul ala si imediat sa iei telefonul mortului sa vezi ce mesaje are el salvate in el? Poate doar daca vrei sa induci imediat ideea unei sinucideri cu tot tacamul, otrava langa si mesaj de adio lasat!

11. De ce nu a stat nici macar 5 minute laolalta cu familia Madalinei? Si la Casa Radio si mai ales la Casa Sindicatelor din Ploiesti, sotul a stat intr-o parte, iar familia Madalinei- mama, tata, frate- , in alta parte. Nici macar o data nu au vorbit unii cu altii si nici in acelasi grup nu s-au aflat! Abia cand plecau ei, Mircea Petru se apropia de sicriu si isi plangea sotia. Asa a fost si la cimitir! De ce oare?

12. De ce Mircea Petru nu a declarat nici macar o data presei pe care a controlat-o, de altfel, foarte bine pe toata durata evenimentelui, ca este devastat, ca isi iubeste foarte mult sotia, ca ii va fi dor de ea, ca era lumina ochilor lui, nu stiu... Cam ce spune in astfel de momente orice om asupra caruia s-a abatut o asemenea tragedie! Nu am auzit nici macar un cuvant frumos din gura lui despre Madalina! Nici unul! Cand a deschis gura, a avut grija sa-i faca o imagine de nebuna sinucigasa!

13. Oare pe soacra a intrebat-o cineva ceva? Ca doar a fost in casa in momentul petrecerii tragediei. Oare a fost la inmormantare? Din cate am inteles eu, nu. Si motivul: trebuia sa stea cineva cu copilul. Oare nu se gasea altcineva sa aiba grija de cel mic cateva ore si tu, ca "mama"- asa cum i se spune soacrei de catre nora- sa nu o conduci pe ultimul drum?

14. De ce Madalina a baut mult mai mult decat doza letala? Si oare cum a facut asta?

15. Ce om mai este atent la maniere in aceste situatii? Cum de a ales ea sa-si puna otrava in pahar, asa cum s-a spus initial? Oare daca vrei sa te omori cat mai repede, in timp ce doarme lumea, si rapid, asa incat sa nu risti sa se trezeasca cineva si sa te surprinda, nu pui sticla repede la gura sa mori mai repede? Acum se pare ca, de fapt, n-ar mai fi fost gasita otrava in pahar, ci doar apa. Adica, tu, imediat ce te otravesti cu acea mizerie care iti provoaca instantaneu voma si spume la gura, mai ai putere sa bei o gura de apa cu paharul? Daca ar fi sa gasesti putere pentru a deschide robinetul, nu pui gura direct? Mai cauti pahar sa bei, ca o doamna, apa de la robinet?

16. Daca soacra era in casa cu ei, nu era acolo sa-l supravegheze pe cel mic? Nu dormea in camera cu el? Eu stiu ca asa face orice bunica atunci cand se afla in vizita la copiii si nepotul ei. Sta cu bebe in camera, pentru ca parintii sa doarma linistiti. Ca doar nu era copilul de un an singur, in alta camera. Inainte sa bea otrava, Madalina nu trecea prin camera sa-si vada copilul- LUMINA OCHILOR EI- pentru ultima data?? Ce mama nu ar face asta daca tot intentioneaza sa moara?? Si daca ar fi intrat in camera cu cel mic, nu ar fi trezit-o pe soacra? Si daca ar fi trezit-o, aceasta nu i-ar fi auzit vaicarelile si urletele pe care ar fi trebuit sa le aiba un pic mai tarziu cand ar fi baut otrava? Sa ai un somn atat de adanc incat sa nu auzi un om care urla din toti plamanii?

17. Din ultimul sms- cel real- rezulta ca ea era foarte fericita pentru ca o iubea toata lumea. Lipseste insa motivul pentru care ar fi renuntat la toata aceasta iubire care o inunda din toate directiile. De ce? Exista cineva care s-ar sinucige din prea multa iubire? Ea nu reproseaza in mesajul acela nimic, nimanui, nu vine cu nici un argument puternic prin care sa motiveze o alegere atat de importanta, cum este renuntarea la propria viata.

18. Din numeroase teste, paranormale sau nu, prostii sau nu, pe care diversi indivizi, dubiosi sau nu, le-au facut aseara la OTV, a reiesit intotdeauna ca Madalina Manole nu s-a sinucis. Asta nu este tocmai un reper, dar poate fi un lucru infim de luat in considerare.

19. Madalina Manole era extrem de credincioasa si corecta cu cei din jur. Asta sustin toti cei care au cunoscut-o, inclusiv eu, careia cantareata i-a zis de multe ori ca este un om foarte credincios si ca respecta mereu sfaturile preotului. Nici macar poze cu bebelusul inainte de botez nu a vrut sa-mi dea pentru ca preotul i-a spus ca nu este crestineste sa faca acest lucru pana cand copilul nu primeste sfanta liturghie a botezului. Tinea posturi, mergea la biserica, nu vorbea urat -nici macar "dracu" nu spunea pentru ca i se parea un cuvant extrem de urat-, respecta invatamintele Bisericii si sfaturile preotului. Si atunci cum tocmai ea savarsea pacatul suprem, cel al sinuciderii?

20. Nu avea o preocupare a esteticului. Poate ca a spus de multe ori atunci cand cineva ii facea un compliment "ei, nu sunt chiar asa frumoasa!" sau "nu exagera ca nu arat chiar atat de bine!". Cati dintre noi nu fac asta? Poate din modestie, din prea mult bun simt, din dorinta de a evita lauda de sine, etc. Eu am o prietena care iti intoarce mereu laudele. Absolut orice i-ai spune de bine despre ea, spune ca nu este asa. Asta nu inseamna ca vrea sa se sinucida sau ca este in depresie. Faptul ca Madalina nu poza goala ca divele de azi nu inseamna ca isi ura corpul sau ca era complexata. A stat atatia ani cu Serban Georgescu care era un gras si un chelios si daca era atat de disperata dupa aspectul fizic i-ar fi spus sa slabeasca, ar fi avut ceva pretentii de la el. Nu? Adica, daca eu sunt o obsedata dupa silueta, dupa aspectul fizic, dupa aparente, nu as face acelasi lucru si cu barbatul pe care il iubesc? Daca un barbat gras, chel si batran a fost iubirea vietii ei nu este un semn clar ca pentru ea aspectul fizic nu este important?
Anonim spunea...

si de ce s-o omoare sotul ei? ok hai sa presupunem ca el a fost desi eu sunt psiholog de 15 ani si madalina era bolnava. nu o sa incerc sa te conving pentru ca nu ma intereseaza dar orice crima trebuie sa fie comisa dintr-un motiv. care e mobilu crimei trambitate de tine? si nu se pune ca n-o mai iubea fiindca pentru asta exista divort. uneori oamenii nu vad adevaru care e in fata lor pentru simplu motiv ca nu vor:) daca sotul ei i-a turnat otrava pe gat ea nu s-a impotrivit? de ce nu existau semne de violenta pe cadavru? daca tot isi dorea asa mult sa traiasca cum sa bea de bunavoie 400 ml de pesticide? cateva convorbiri telefonice sau prin e-mail nu te fac sa cunosti o persoana atat de bine incat sa-ti dai seama daca e sau nu depresiva. Si asta e subiectul fierbine al orei, sunt sigura ca dan diaconescu o sa transforme sinuciderea pardon ''uciderea'' madalinei intr-o telenovela de care pana la urma o sa se sature lumea la fel ca si de elodia. Asta se vinde si specialistii din emisiune pot foarte bine sa zica ce vor ei, dar numai ca s-a sinucis nu pentru ca asta ar insemna sa se termine cu balciul, ar fi neinteresant, e mai interesanta o crima, deci hai sa-i dam inainte cu acuzatiile.

alex spunea...

De fana infocata ce esti e si normal ca nu esti realista, din ce alta cauza sa moara, daca nu de asta ? Ce crima s-a intamplat ? Daca i-ar fi dat sa bea din pahar nenea X o substanta toxica cu miros puternic, nu si-ar fi dat seama ? Prostiti-va de la OTV, cu mijloacele lor de audienta cu tot, in loc sa spuna tinerilor care intra deseori in depresie sa nu faca la fel, ca au multe de oferit lumii intr-un fel sau altul, etc., incearca sa faca audienta gigant cu presupusul si cu crima posibila in cazul cantaretei...patetic, patetic, nu asa !

yoana spunea...

sa stii ca eu cred ca ai mare dreptate..e ceva suspect in toata povestea asta..sotul ei e destul de ciudat..nu asa se poarta un om suferind..cat despre domnul psiholog e trist sa vezi asa zisi experti care habar n-ar avea ce e depresia nici daca i-ar afecta direct..

Butterfly spunea...

Oricat ar fi de greu de acceptat pentru noi sunt sigura ca a fost sinucidere. In primul rand pentru ca nimeni nu poate bea fortat 300 ml de insecticid, daca ar fi fost obligata ar fi luat o inghititura doua si tot ar fi murit, dar 300 ml de insecticid nu te poate obliga nimeni sa bei. Poate daca ar fi murit impuscata, sau otravita in mancare, etc, ar mai fi fost loc de intrebari, dar atata lichid otravitor si oribil nu poti sa inghiti decat daca iti doresti asta. Daca cineva isi pune in cap ca vrea sa se sinucida o face, indiferent cat de mult ar iubi-o ceilalti si cat de mult ar pazi-o. Nu tin deloc cu sotul, dar sunt convinsa ca multe din declaratiile lui au fost inflorite de presa, daca iti propui sa scoti pe cineva vinovat, il scoti indiferent cum s-ar comporta. Pana la urma mi se pare normal sa nu dea toate detaliile la presa, sunt lucruri intime, chiar daca este vorba despre o vedeta, nu are de ce sa se justifice in fata nimanui decat in fata politiei. Este o moda in ultimul timp in momentul in care moare cineva presa sa relateze de la capataiul mortului, cu poze si filmari. Mi se pare oribil, ok, poti sa filmezi faptul ca a venit foarte multa lume, ca au iubit-o etc., dar sa filmezi fiecare minut din durerea acelor oameni, si sa publici imagini cu sicriul, mi se par lucruri extrem de bolnavicioase.
Indiferent ce comentarii vor aparea in urma ei nimic nu o mai aduce inapoi, putem sa ne intrebam "de ce" , dar raspunsul este numai la ea si nu ni-l va da niciodata. Apropo de faptul ca un copil de 1 an nu doarme singur, iti spun sigur ca foarte multi copii dorm singuri, mai ales daca au o camera a lor, si rand pe rand la toate semnele de intrebare pe care le ai se pot gasi raspunsuri logice. Sper sa isi fi gasit linistea acolo unde este acum....

Anonim spunea...

si de unde stii tu yoana cum se comporta un suferind? sau exista un etalon? exista oameni care nu se exteriorizeaza si nu tin neaparat sa-si imparta durerea cu lumea, el nu e vedeta si nu trebuie sa sa-si zica oful la tv.
suferinta daca te afecteaza, te afecteaza pe tine si doar tu stii si ii faci fata in felul tau... nici nu ma mir ca a vb asa despre ea probabil doar el stie cat de greu i-a fost sa traiasca cu o nebuna. si la fel cu cei de mai sus intreb si eu....care e mobilul crimei? ca om om nu omoara de dragul artei.

Zuzele spunea...

Butterfly, in primul rand soacra se afla cu ei in casa tocmai pentru a sta cu cel mic. Madalina incepuse repetitiile pentru concertul de lansare al albumului, emisiuni, etc si nu mai putea sta cu baietelul 24/24.
In al doilea rand, anchetatorii spun ca in stomacul ei s-au gasit 400 ml de lichid, apa, sampanie si ce-o mai fi baut ea, ca nu stiu sigur pentru ca cercetarile n-au fost finalizate, si otrava. Pe de alta parte, cei care ancheteaza cazul au spus ca au gasit 400 mg, adica 40 de grame de otrava, nu 400 de mililitri. Acu, nu mai stiu nici eu care este adevarul 100% si nici ei nu cred ca stiu deocamdata pentru ca abia peste 2 saptamani sunt gata analizele continutului stomacului ei si al tipului de otrava gasit.

Anonim spunea...

Declaratiile parintilor vedetei vin sa confirme ipoteza unei posibile crime, sau, daca nu, a unui tratament din partea sotului care ar fi putut sa o impinga la suicid. Ce stim noi despre regimul in care s-au casatorit? Daca s-au casatorit in regim de separare a bunurilor si prin divort sotul nu ar fi avut mai nimic? Insa daca ipoteza unei tradari l-ar fi impins pe sot sa o ucida, diluand otrava in cine-stie-ce bautura aromatizata? Pana unde poate merge un barbat tradat de sotie sau amenintat cu un divort din care nu se alege cu mai nimic? Sufletul omenesc are zone tare obscure...

Unknown spunea...

Acum, eu sincer nu stiu ce e cu povestea asta, imi pare teribil de rau pentru finalul Madalinei. Dar privitor la faptul ca un copil de un an nu doarme singur, aici nu sunt de acord, Andreiutu doarme singur de la sase luni, daca are vreo neplacere noaptea (si asta foarte rar), plange si merg la el, astept vreo cinci minute inainte sa merg ca poate nu are nimic si doar a visat putin urat si s-a speriat si se poate linisti si singur, oricum nu e bine sa fugi deindata ca se obisnuieste asa si se obisnuieste sa te cheme si cand nu are nici o problema. Eu n-am putut sa dorm cu el mai mult in camera pentru ca se trezea noaptea si incepea sa lalaie sau sa sopocaieasca de-ale lui, deci nici macar nu plangea ca sa ma ridic sa-l linistesc dar nici nu puteam dormi de mormaielile lui oricat ar fi fost de simpatice. De aceea n-as sfatui nici bunica sa doarma cu el, nu de alta dar mi-e mai folositoare o bunica vioaie si odihnita in timpul zilei decat una chiauna ca n-a putut dormi noaptea ca miculutul lalaia in pat.
Oricum siistra povestea cu Madalina, Dumnezeu sa faca lumina si dreptate, mai ales ca un micut nevinovat a ramas fara mama.:((((

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search