vineri, 20 august 2010

Feng Shui – 10 obiecte care ne pot schimba viata

In filozofia Feng Shui se folosesc cateva obiecte decorative pe post de remedii ale unor situatii critice. Cu ajutorul lor se poate gasi o solutie la problemele care apar in oricare din cele noua zone Feng Shui dintr-o casa, dintr-o camera, dintr-un spatiu de locuit sau de lucru: bunastare, faima, casatorie, copii, mentori, cariera, cunoastere, familie, noroc.



Oglinzile.
In Feng Shui sunt indicate oglinzile mari care reflecta o persoana intreaga. Cele de dimensiuni mici taie capete sau picioare, deci nu reflecta imagini complete. Important este si locul in care sunt amplasate, pozitia peretelui, raportarea fata de pat sau scara interioara, tipul imaginilor pe care le dubleaza. De obicei, oglinzile atrag privirile, de cate ori treceti pe langa ele, va priviti, va admirati. N-ar fi rau sa si zambiti fiindca acest lucru induce o stare pozitiva a energiilor care circula prin casa.

Acvariile.
In general aduc noroc, prosperitate si bunastare. Trebuie mereu intretinute astfel incat sa nu zaca murdare sau cu pesti morti in casa. Locul in care sunt plasate acvariile trebuie bine studiat pentru a nu genera efecte negative. De pilda, nu au ce sa caute in dormitor, spatiu destinat linistii si relaxarii. Mai bine pe holul de la intrare, in bucatarie, in sufragerie.

Fantanile arteziene.
Daca dimensiunea si forma locuintei va permite sa instalati o fantana arteziana adevarata in casa, plasati-o numai intr-un hol mare. Sau in curte, in fata casei ori in mijlocul gradinii. Nu o asezati intr-un colt retras. Pentru locuintele mici si medii apelati la o mini-fantana arteziana. Zgomotul apei curgatoare si aerul proaspat al stropilor de apa maresc fluxul energiei pozitive in casa.

Clopoteii si fluierele.
Provoaca sunete placute auzului si reprezinta simbolic vantul. Se confectioneaza din diferite materiale, de la bambus la ceramica, metal, plastic, scoici, sidef, cristal. In categoria obiectelor care provoaca pale de vant lin sunt incluse si evantaiele, elemente decorative foarte importante in Feng Shui.

Cristale de diferite forme.
Prin definitie, cristalele atrag norocul, abundenta si bunastarea. Energizati zonele din casa care va intereseaza folosind pahare de cristal, vase decorative, vaze, fructiere, suporturi, tavi, chiar si clopotei de cristal. Pastrati-le mereu curate, sterse de praf, neciobite, necrapate sau sparte.

Aparatele electrice.
Aparatele electrice care generează sunete placute si muzica. Aici pot fi incluse televizoarele, radiourile, combinele muzicale, computerele, laptopurile. Reprezinta un truc magic cu efect rapid si beneficii la care nici nu v-ati gandit. Aruncati din casa voastra aparatele defecte, inlocuiti-le cu altele in buna stare de functionare sau reparati-le urgent.

Lumina naturala si cea artificiala.
Puterea luminii are un rol important asupra vietii voastre, influientand pozitiv psihicul. Orice colt intunecat actioneaza ca un shar (sageata negativa), de aceea luminarea coltului este benefica. In plus, luminile auxiliare date de aplice, veioze, spoturi, pot activa anumite zone ale casei unde lumina naturala ajunge mai greu.

Culorile.
Indiferent de culorile alese pentru decorarea casei, tineti cont de tonuri si nuante. De pilda, un rosu intens genereaza energie si pasiune fata de un rosu pastelat care are o actiune mai moderata si mai calma. Pus in dormitor, rosul intens alunga somnul linistit si instaureaza actiunea, mai potrivit pentru relaxarea si odihna din dormitor fiind un alb, un bej, un galbui, un vernil palid.

Plantele naturale.
Florile si arbustii decorativi aduc un plus de energie in casa. Si cele artificiale au efecte pozitive. Chiar si modelele grafice sau picturile cu plante si animale reprezinta binele. Important este sa ingrijiti permanent plantele naturale, nu le lasati sa devina niste uscaturi inestetice.

Obiectele grele
Obiectele grele care confera stabilitate, statornicie si protectie. De pilda, bolovanii si pietrele mari instalate in curte, in gradina, la intrarea in casa. Statuile masive care strajuiesc usa de la intrarea in locuinta. Diferite sculpturi mari care decoreaza incaperile. Cand le amplasati, gasiti locul cel mai potrivit astfel incat ele sa nu stea in calea circulatiei fluxului de energie pozitiva.

 sursa: prokid.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search