vineri, 20 august 2010

Inca mai aveti timp de vacanta


In cazul in care nu ati plecat inca in vacanta, puteti profita in voie de ofertele last-minute puse la dispozitie de agentiile de turism. Recunosc faptul ca nu am plecat niciodata in vacanta printr-o oferta last-minute, nici macar de vreo promotie nu am profitat niciodata, dar parca atunci cand ma uit la cat de mari sunt reducerile, parca imi vine sa-mi fac si eu bagajele si sa o zbughesc de acasa! Numai ca burta mare si sotul care munceste non stop ma cam opresc :( Aici am gasit cateva oferte foarte, foarte misto. Adica 15 zile tocmai in Tenerife la hotel de trei sau patru stele cu all inclusive, zborul cu avionul si taxele de aeroport achitate cu 1.000 de euro este chiar super! Bine, sa-i si ai pe acei 1.000 de euro :))
Marti e ziua iubitului meu. As vrea sa-i fac o mica surpriza si sa mergem weekendul viitor la munte. As vrea sa stam la un hotel sau la o pensiune care sa aiba si piscina in aer liber. Va vine sa credeti ca ma uit de asa ceva prin ofertele de pe net de vreo saptamana si nu am gasit???? Ma rog, am gasit una-doua pe la Valcea, Orsova sau Alba. Pacat si halal mod de a face turism! Daca stiti voi vreun loc poate ma ajutati si pe mine.

Mai jos v-am insiruit cateva sfaturi gasite in „Huffington Post" despre cum va puteti incarca bateriile cel mai repede intr-o vacanta



1 Dormiţi suficient. Americanii recuperează de obicei lipsa cronică de somn atunci când pleacă în vacanţă, dar cu ce rămâi după ce această perioadă se termină? Cei mai mulţi dintre noi, cu amintiri. Acestea sunt rezumate şi refăcute în timpul somnului, moment în care se dezvoltă mai mulţi neuroni. Deci, încercaţi să alocaţi mai mult timp pentru somn - aşa veţi putea să vă amintiţi cu adevărat cele mai fericite momente pe care le-aţi avut vreodată.

2 Bucuraţi-vă de mâncare. Mâncarea înseamnă mai mult decât „combustibil", este şi dragoste, plăcere, sărbătoare şi aventură. Încercaţi să luaţi masa, nu numai să vă hrăniţi, bucuraţi-vă de mâncare atât social, cât şi fizic, punând accent atât pe noile gusturi, dar apreciaţi-i şi pe colegii cu care luaţi masa. Mesele devin adesea amintiri minunate, iar mâncarea şi odihna sunt la fel de necesare pentru a restabili echilibrul corpului.

3 Alternaţi activităţile fizice cu cele mentale. Creşterea numărului de neuroni are loc atunci când activitatea fizică este combinată cu repausul corespunzător. Dacă vă plimbaţi, faceţi drumeţii, mergeţi cu bicicleta sau pe jos, toate acestea vor ajuta la creşterea numărului de neuroni în timpul somnului. Una dintre cele mai simple metode pentru a face asta este să urmezi formula FAR - Food (mâncare), Activity (activitate), Rest (odihnă). Aceasta ­este una dintre metodele cele mai folosite de către cei mai longevivi oameni.

4 Ieşiţi în natură. Studiile au arătat că mişcarea în natură, în special atunci când eşti înconjurat de verdeaţă şi de apă, îmbunătăţeşte repede şi semnificativ starea de spirit. Natura este diversă, aşa că timpul petrecut în aer liber ne pot face să ne simţim mai bine atât fizic, cât şi mental şi spiritual.

5 Încercaţi experienţe noi. Nu vreţi să trataţi o vacanţă ca pe un job. ­Faceţi-vă timp pentru a descoperi lucruri neaşteptate. Lăsaţi neprevăzutul să intre în viaţa voastră. Un mare avantaj al călătoriilor este că puteţi să descoperiţi lucruri noi.

6 Faceţi-vă timp pentru oameni. Când ajungeţi la Paris vreţi să vedeţi Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel, dar ce spuneţi despre oamenii pe care îi întâlniţi acolo? Există într-adevăr bariere de limbaj, dar oamenii găsesc întotdeauna modalităţi uimitoare de a socializa şi de a se bucura de noi perspective asupra vieţii. Atunci când oamenii ajung la sfârşitul vieţii, cele mai puternice amintiri ale lor sunt despre oameni şi vacanţe.

7 Găsiţi timp pentru muzică. V-aţi întrebat vreodată de ce oamenilor le place atât de mult muzica? Pentru că ea se află în genele noastre. Încercaţi să vă bucuraţi de muzică în toate zilele de vacanţă şi apoi şi în celelate. Gândiţi-vă că orice fel de activitate - conversaţie, drumeţie, mâncare, sau dans -, are propriul ei ritm.

8 Faceţi-vă curaj pentru a încerca diferite aventuri. Poate că nu vreţi să vă deplasaţi prea departe în zilele de vacanţă, dar o scurtă plimbare vă va face foarte bine. Imaginaţi-vă experienţe pe care le consideraţi stimulative sau care vă pot autodezvolta şi încercaţi măcar câte una în fiecare vacanţă. Aşa veţi învăţa lucruri noi, de care vă veţi aminti multă vreme.

9 Relaxaţi-vă. Odihna ­este o parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. Aceasta vă face să arătaţi mai bine, mai tânăr, mai sănătos. Nu vă doriţi o astfel de relaxare în următoarea dumneavoastră vacanţă?
Criss spunea...

Hotel Internation Sinaia si Mara din Sinaia au piscina, dar acoperita

Zuzele spunea...

@Criss: Multumesc frumos pt incercarea de a ma ajuta! Din pacate cele doua hoteluri sunt fff scumpe si piscinele sunt acoperite :( Eu ma gandesc si la mine. Stii, ca sa evit radiatiile de la mare, ma gandeam sa stau la plaja o zi, maximum doua si sa pot face si baie.

Zuzele spunea...

Da, la Orsova :)

Unknown spunea...

Iiii aproape de mine. :D
De fapt, nu veti fi in chiar in Orsova, ci pe Clisura Dunarii, ca acolo sunt case de-astea de vacanta.
Daca vreti sa veniti pe Clisura, o sa incerc eu sa ma interesez mai mult :)

Raluca Octavia spunea...

Du-te la Baile Felix. A mers Diva mea cu bunicii si e suuuper. Vei avea parte de "piscina cu bulbuci"!CA-n filme.Veti sta imbulbucati amandoi, cu o cupa de sampanie in mana!
Au si un bazin mare...
Gasesti cazare si la 60,80 lei, fara mancare inclusa.
Iti trimit pe mail poze edificatoare. Au si o baza hipica, si va poate lua un nene la plimbare prin padure,40 lei ora/pers.

Zuzele spunea...

Da, iubitelor, dar eu vreau doar un weekend, iar Orsova si mai ales Baile Felix sunt mult prea departe pentru Bucuresti :( Ma gandeam poate am noroc si eu pe o raza de maximum 200 de kilometri

Raluca Octavia spunea...

A bagat Udrea un traseu de autobuz la niste statiuni din jurul Bucurestiului, si raza e de maxim 100 km!
Haaa!
Deci tu esti Zuza O,cu burta, ca G e fara, dar cu ColonHelp.
Va puuup!

Anonim spunea...

Sighisoara, Hotel Korona. Am fost anul trecut si m-as intoarce oricand: camere foarte frumos amenajate, piscina in aer liber, oameni amabili carora nu am avut ce sa le reprosez (iar eu sunt genul :-)

zuza G spunea...

Da, Zuza O este norocoasa care are in burta un bebel frumoooooossssss !!!
Eu sunt cu Colon Helpu,ceaiurile de slabit si alte prostioare! :))

Unknown spunea...

Zuza G, ia zi, Colon Help-ul ala e chiar bun? :D
Ca ma tenteaza si pe mine. :)

Zuzele spunea...

Chatte, este bun Colonu, dar cu conditia sa te tii de cura :) eu am luat 2 luni cu regularitate, iar apoi, cand imi aminteam :)
Dar chiar si asa, efectele s-au vazut! Mi-au disparut cosurile, pielea a devenit foarte fina si curata, luminoasa, aveam si mult mai multa energie :)
Merita!
Oricum, efecte negative nu are!
Mai am un tub, cred ca ma apuc si eu sa iau din nou:)

Unknown spunea...

Sar'na! Voiam sa aflu si live, sa zic asa, nu doar de la persoane care ii fac publicitate :D.
Thanks once again! :*

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search