joi, 16 septembrie 2010

Aveti credite bancare? Grabiti-va sa va renegociati contractele cu bancile!!!!!

Sunt convinsa ca foarte multi dintre voi au credite bancare, asa ca m-am gandit sa abordez si o postare mai informativa. Chiar si divele de carton pot invata si sa dea fuga la banca sa-si renegocieze contractele de credit. La 21 Iunie 2010 a intrat in vigoare OUG Nr. 50 – prin care anumite prevederi ale UE privind contractele de credit pentru consumatori persoane fizice sa fie asimilate si in Romania a.i. sa fie atins obiectivul de creare a pietei interne comunitare care impune asigurarea unui cadru de reglementare unitar la nivelul Uniunii Europene.


Pentru contractele aflate in curs de derulare, creditorii au obligatia ca, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, sa asigure conformitatea contractului cu dispozitiile prezentei ordonante de urgenta. Conform ordonantei, termenul expira la 19.09. ATENTIE! Pe 18.09 si 19.09 bancile nu lucreaza. DECI, TERMENUL LIMITA ESTE 17.09.

La ce trebuie sa fiti atenti cititi mai jos:


Unele banci din Romania nu vor sa accepte reducerea profitului in urma aplicarii acestor prevederi legale – mare atentie la Bancpost, Alpha Bank, Volksbank si alte banci care au ca dobanda de referinta o dobanda interna calculata de ele si nu LIBOR, EURIBOR, BUBOR, etc.

Deci, daca aveti credite si nu ati primit acasa un Act Aditional (uneori insotit de o anexa) prin care vi se explica cum aplica banca respectiva OUG 50 si unde vi se propune noul mod de calcul si noua dobanda ce vi se va aplica incepand cu data de 21 Sept 2010, duceti-va de urgenta – PANA CEL TARZIU VINERI!!!  la banca in cauza si cereti sa va dea spre studiu acest act aditional.

Apoi luati si cititi propriul contract de credit si vedeti ca nu cumva banca sa va propuna spre semnare prin AD o marja a dobanzii mai mare decat cea prevazuta prin contractul initial.

De ce va spun asta: astazi LIBOR si EURIBOR sunt la un minim istoric si dobanzile aplicate consumatorilor ar trebui sa fie minime.
In viitorul apropiat, odata cu iesirea din criza, acestea vor creste spre nivelul inregistrat acum 2-3 ani.
Daca veti accepta astazi o marja mare a bancii, la calculul dobanzii veti avea situatia urmatoare:

Credit in EUR: Marja propusa = 8,22% + EURIBOR la 3 luni= 0,73% (la data da 21.06 cand a intrat in vigoare OUG 50 = total cost: 8,95%

“Maine”, cand va creste EURIBOR situatia va fi urmatoarea:
Credit in EUR: Marja propusa = 8,22% + EURIBOR la 3 luni= 3,5% = total cost: 11,72%

Solutia: nu acceptati marja propusa de banca ci cereti sa vi se aplice marja conform contractului initial de credit!)

Eu chiar in momentul asta voi da fuga la banca sa vad ce pot rezolva. Am un chef de stat la coada la ghiseu la banca de nu va imaginati...... Si va trebui sa merg la doua banci, ca am doua credite :(((
zuza G spunea...

zuz, eu am primit ceva de la RBS , unde am eu credit, dar nu ma pricep :((( sa-mi dai un semn sa-ti zic ce si cum ca tu esti mai in tema cu chestiunile astea :)

Unknown spunea...

Deci azi - ca e trecut de 00 - trebuie sa ma duc la Banca.
Geez, noroc cu voi!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search