joi, 9 septembrie 2010

Vedete Antenei 1 se implica in actiuni caritabile doar cu blitzul in fata

Cred ca sunteti la curent cu emisiunile cu caracter caritabil pe care Antena 1 le-a tot transmis in ultimii ani, pilonii lor fiind Mihaela Radulescu si Alessandra Stoicescu, insa toate vedetele trustului au fost prezente de fiecare data la diverse strangeri de fonduri. De laudat acest demers, desigur, si tot respectul pentru oamenii care au donat bani, dar si pentru cei care au organizat un cadru favorabil acestor actiuni. 

Ati auzit vreodata de Satele Copiilor?
DETALII IN CONTINUARE



SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie nonguvernamentala, non-profit, neconditionata politic si religios, care protejeaza copiii aflati in dificultate.Este membra a SOS Kinderdorf International, cea mai mare organizatie caritabila din lume, prezenta in 132 de tari, care a oferit peste 1800 de programe si facilitati pentru copii in cei 60 de ani de activitate. Oferim sansa la o viata normala copiilor care nu pot fi ingrijiti de parinti, crescandu-i intr-un mediu familial echilibrat. Nu intrerupem sprijinul acordat odata cu majoratul, ci o facem doar atunci cand acestia devin independenti si autonomi, sau cand se pot intoarce la familiile biologice. Si, fiindca este mai usor sa previ decat sa tratezi, am dezvoltat in paralel programe care vin in ajutorul familiilor ce prezinta risc de abandon. Parintii sunt asistati de catre specialistii nostri si purtati pe drumul spre independenta. Astfel, familia devine functionala, iar copiii raman in sanul ei, acolo unde le este locul.



Cam asta ar fi descrierea organizatiei, preluata de pe site-ul ei www.sos-satelecopiilor.ro
Pana sa-i intalnesc, marturisesc sincer ca nu auzisem de ei si asta pentru ca, asa cum mi-au spus, "noi preferam sa tacem si sa facem!". Nu apar in ziare, nu fac evenimente pompoase cu invitati in frac si rochii de seara paietate, nici nu dau bani pe la televiziuni pentru a le promova actiunile. Scopul lor este sa stranga bani pentru copii si nu sa devina ei insisi vedete.

In urma cu putin timp, au organizat o intalnire la care au adus cativa copii pe care ii au in grija, au invitat-o pe Camelia Sucu si Robert Turcescu. Cel din urma a avut nesimtirea sa intarzie vreo doua ore, iar atunci cand a venit, ne-a onorat cu prezenta vreo 30 minute. Scopul intalnirii era startul campaniei de strangeri de fonduri pentru Craciun, din vanzarea felicitarilor pictate de copii. 
Opt copii inocenti, trecuti prin multe greutati, dar foarte fericiti si aproape neatinsi de trecut, s-au intrecut in a desena Mos Craciuni, brazi impodobiti, cadouri, stelute, partii inzapezite, Soare, sperante...
Atat de fericiti erau cand primeau laude pentru desenele lor si straluceau de mandrie cand i-am aplaudat si premiat pentru talentul lor. Nu cu jucarii, nu cu dulciuri, ci cu diplome. O foaie pe care scria numele lor, insa atat de mult conta pentru ei...


I-am intrebat pe organizatori de ce nu ies mai mult in fata, de ce nu apeleaza la ajutorul divelor pentru a le promova evenimentele care au drept scop strangere de fonduri, de ce nu au chemat mai multe vedete? Vrem, nu vrem, promovarea unei actiuni in presa depinde de numele celor prezenti acolo. Ei bine, cu mult bun simt si fara a fi ironice, ci doar dezamagite, doamnele care s-au ocupat de organizare ne-au marturisit ca au chemat vedete, numai ca nimeni nu a fost disponibil.
Dana Nalbaru, cea cu sufletul mare, cea care salveaza pisoi de pe strada - si bravo ei pentru asta!- nu s-a deranjat sa piarda o ora din ziua aceea pentru a fi alaturi de copii. Desi nu pare sa aiba vreo ocupatie in perioada asta, a motivat ca nu are timp sa ajunga la Hard Rock in Herastrau, acolo unde cei mici venisera plini de sperante sa picteze felicitari de Craciun alaturi de vedete.

Am mai aflat ca picii s-au dus si in curtea Antenei 1 din Baneasa pentru a duce invitatii vedetelor postului. Nu li s-a permis accesul decat in curte si au asteptat vreme de vreo doua ore sa iasa cineva afara. Insotitoarea lor a trimis paznicul pe care il informase despre ce este vorba sa cheme pe cineva. Au fost lasati sa astepte si au asteptat in soarele amiezii, insa fara un final fericit. Li s-a spus ca nu este nimeni dispus sa coboare in curte. In caz ca nu stiti, sediul Antenei 1 este o casa normala, nu un bloc, nu are etaje, iar o iesire in curte nu necesita lifturi, nici scari, nici eforturi supraomenesti. 
Entuziasmati ca sunt in curtea Antenei, cei mici au insistat sa mai astepte. Si au mai asteptat. Nu i-a deranjat nici soarele, nici nu i-a enervat ca sunt dusi cu zaharelul, asa cum ar fi simtit oamenii mari. Nici macar o secretara nu a iesit. Daramite vreo diva. Sau vreun vedet la costum. Nimeni. Au plecat dezamagiti si au lasat invitatiile pe trepte. Probabil ca dupa ei a facut portarul curat si a trimis putina maculatura la ghena.

Si explicatia este destul de simpla: un copil anonim nu te face celebru, o organizatie care nu face valva atunci cand organizeaza un eveniment este din start neinteresanta, iar un zambet nesurprins de un blitz este inutil!


Anonim spunea...

Doamne ce nesimtiti zgarciti! Rusine!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search