joi, 21 octombrie 2010

El este Credinta!

Acesta este 'Credinţa'! Este un câine născut în Ajunul Crăciunului anului 2002. S-a născut cu 3 picioare - 2 sănătoase, cele de la spate şi unul din faţă anormal, care a trebuit amputat. Desigur, nu putea să meargă atunci când a fost fătat si, oricum, mama lui l-a părăsit.
Detalii si poze in continuare!
Primul său stăpân nu a crezut că poate supravieţui şi de aceea s-a gândit că ar fi mai bine să-l “adoarmă”. Insă noul stăpân, Jude Stringfellow, l-a întâlnit si a dorit să aibă grijă de el. Ea a fost hotărâtă să antreneze acest câine şi să-l înveţe să meargă singur. De aceea l-a botezat CREDINŢA .  

     
Pentru început ea a pus câinele “Credinţa” pe o placa de surfing pentru a-l obişnui cu mişcarea.                               Mai târziu ea a folosit unt de cocos pe o lingură scobită, ca momeală şi recompensă pentru ca el să  stea vertical (pe picioarele din spate) şi să ţopăie în jurul ei.În acelaşi timp, alt câine din casă îl ajuta şi-l încuraja de asemenea să meargă. În mod uimitor, după numai 6 luni, ca o minune, Credinţă a învăţat să stea în echilibru pe picioarele din spate şi prin sărituri să meargă. După un alt antrenament în zăpadă, el a învăţat să meargă –păşind ca o fiinţă umană.    

Lui Credinţă îi place acum să se plimbe. Oriunde se duce, atrage toţi oamenii în jurul său. Acum a devenit faimos pe scena internaţională. A apărut în ştiri de presă şi în programe TV.  A fost tipărită şi o carte despre el, numită “ Cu puţină Credinţă” şi se consideră că o să apară în unul din filmele Harry Potter
Actualul stăpân, Jude Stringfellow, care l-a învăţat să meargă, pregăteşte o călătorie în jurul lumii pentru a predica - faptul că cineva, în ciuda unui corp imperfect, poate avea un suflet perfect.   
    
Ana-Maria spunea...

Foarte emotionant articolul.

Special Koko spunea...

Beautiful...

ColourMePretty spunea...

doamne...mi-au dat lacrimile,initial nici nu vrusesem sa deschid sa nu mai vad imagini dureroase,dar imi pare bine ca am facut-o caci desi e emotionant e un exemplu de forta, curaj si daruire.

Ema, Brasov spunea...

M-ai lasat fara cuvinte!

Ella Gheorghiu spunea...

OOOO...e imposibil sa nu fii impresionat de astfel de cazuri

Unknown spunea...

Cat de impresionant! Mi-au dat lacrimile!

Zuzele spunea...

Da, chiar este emotionant cazul!:) Apropo de ce zicea Ramona, si mie mi-a fost teama sa ma uit la poze ca parca anticipam despre ce e vorba, insa mailul era primit de la o prietena iubitoare de animalute si destul de sensibila incat sa nu-mi trimita cine stie ce grozavii:)
Foarte simpatic dragutu' asta cu 2 picioare! Cu siguranta ca a venit pe lume cu un scop, iar daca povestea lui a ajuns pana la noi si ne-a dat, chiar si pentru o fractiune de secunda, un strop de speranta si optimism, atunci Credinta si-a indeplinit menirea!

Unknown spunea...

E un catel special din toate punctele de vedere! Mai ales ca e nascut in Ajunul Craciunului...

Anda Zelenca spunea...

Am vazut si eu articolul...e foarte impresionant!
E atat de dragalas cutulica!

Sugar Queen spunea...

Credinţa e dovada vie că, uneori, oamenii sunt animalele şi că minunatele animăluţe sunt mai umane decât noi... :)

Anonim spunea...

Nu am cuvinte...foarte frumos...unic..special..un prieten de nadejde..

dalyda spunea...

wow..nu am cuvinte! cand ai credinta totul se indeplineste:)..un articol emotionant

Georgiana spunea...

E absolut minunat ca exista astfel de oameni si astfel de povesti. Mie nu doar ca mi-au dat lacrimile, plang in toata regula. E superb ce a facut cu el, ce l-a invatat, iar el e un animalut extraordinar (cum cred ca sunt toti cainii!).

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search