vineri, 1 octombrie 2010

Invitatie la lectura: Barbati care urasc femeile, de Stieg Larsson

V-am recomandat sampoane, creme, cizme, bijuterii, petreceri, inghetata, insa nu strica, ba dimpotriva, sa va recomandam si o carte minunata- Millennium, de Stieg Larsson. Si, cum pentru voi avem cele mai bune oferte :), trebuie sa stiti ca prima parte a primul volum (probabil nu au vrut sa descurajeze posibilii cititori prezentand pe tarabe o cartulie de 700 de pagini:), Barbati care urasc femeile, vine la pachet cu Gazeta Sporturilor. Spre deosebire de pretul din librarie al cartii, in jur de 50 de lei, impreuna cu ziarul o aveti la numai 11.9 lei. Urmatorul volum va aparea pe 7 octombrie, la acelasi pret.
Inca nu am inceput cartea, insa am mare incredere in aprecierile criticilor si, mai ales, ale Corinei pentru ca mi-a recomandat numai carti bune, de-a lungul existentei mele :P Ea a scris aici despre aceasta trilogie!



Pascal Bruckner spune ca: "..unul dintre rarele romane politiste care m-au facut sa ma trezesc in miezul noptii pentru a continua lectura."

Trilogia Millenniun s-a vandut in 40 de milioane de exemplare in intreaga lume, iar in tarile nordice "nici o carte in afara de Biblie nu a mai inregistrat astfel de vanzari.
Mikael Blomkvist, un jurnalist cazut in dizgratie, este angajat sa investigheze un caz neobisnuit. Insa cand acesta face legatura intre disparitia Harrietei si un lant de crime terifiante, savarsite cu 40 de ani in urma, misiunea lui devine imposibil de finalizat fara ajutorul unui asistent. Lisbetz Salander, o tanara de 24 de ani, cu o infatisare de hacker si o inteligenta de geniu, pare a fi candidatul perfect pentru aceasta pozitie. Neobisnuitii parteneri descopera un fir ce ii conduce spre un secret incredibil care ii arunca in plasa coruptiei de la cel mai inalt nivel.

Ana-Maria spunea...

Am citit primul volum. Foarte fain. La inceput m-am plicitsit putin pentru ca a fost prima data cand am citit o carte de acest gen, dar in timp ce citeam... m-a prins actiunea. Abia astept sa citesc si celelalte doua volume. :D
Si eu recomand aceasta trilogie! :)

mamica de Sebastian spunea...

Da da si eu tocmai citesc primul volum din trilogie dar in limba autorului adica pe suedeza.Ma bucur ca prind priza si la publicul romanesc

Zuzele spunea...

Wow, mamica de Sebastian,felicitari!!! limba suedeza...hmm, asta da reusita :)

Corina spunea...

Lectura placuta, sunt sigura ca o sa-ti placa. Astept anul 2011 sa-mi spui parerea ta (macar despre primul volum, sau sunt prea optimista?)! :-P

Corina spunea...

:-))))))))))

Zuzele spunea...

da:)))) in 2011 pe vremea asta te anunt cum mi-a placut primul volum :)) hai pisi ca ma faci de ras, lasa-ma sa par intelectuala :)

Adela spunea...

au ajuns si Mircea Badea si Dan Bordeianu enumerati printre ei oare ?

mamica de Sebastian spunea...

Zuzi..pai io aici traiesc deci tre sa ma adaptez:))Oricum nu cred ca as mai putea sa citesc carti scrise pe romaneste..

byanca spunea...

si eu o citesc acum , recunosc ca nu am cunoscut autorul pana acum dar imi place stilul lui probabil am sa citesc toate volumele , va mai astept cu alte sugestii de genul acesta eu sunt adepta literaturii clasice si chiar vreau sa ma familiarizez cu literatura contemporana. apropo si ceva de amuzament a citit cineva "Mintea unui barbat divortat" de Adrian Sahr?

Zicolorata spunea...

O carte fantastica. Doar ce am terminat-o. Iti raman etern recunoscatoare ca ai scris despre ea pe blog, altfel nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa cumpar gazeta sporturilor cu o carte despre care nu auzisem niciodata, spre rusinea mea....

Zicolorata spunea...

Inca ceva, am pierdut eu a doua parte a trilogiei sau inca nu a aparut?

Zuzele spunea...

Zi colorata, ma bucur foarte mult ca ti-a placut!:) Pai a aparut numai unul din cele trei volume,"Barbati care urasc femeile", partea 1 si partea 2:( Nu stiu ce se intampla cu celelalte doua :( Avand in vedere ca au prezentat cu mare tam-tam trilogia Millennium, ma gandesc ca ar trebui sa apara toata trilogia, adica toate cele 3 volume.. Te tin la curent daca aflu ceva!

Zicolorata spunea...

Multumesc mult, chiar nu vreau sa o pierd.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search