luni, 11 octombrie 2010

London (6): Richard Lionheart, Van Gogh si H&M


Ieri a fost cea de-a doua zi in care ma plimb singura de capul meu, dat fiind faptul ca my concubine este la serviciu si am avut si "norocul" ca linia de metrou care ma ducea fix acasa sa fie anulata si a trebuit, din prima asa, sa schimb nu stiu cate magistrale, autobuz, tren, etc sa ajung acasa. Cu harta in mana, m-am descurcat!:) Desi au extrem de multe linii de metrou si trenuri, fiecare dintre ele are culoarea ei si tot asa sunt trecute si pe harta metroului, asa incat nu prea ai voie sa te ratacesti. Si indicatiile de la metrou sunt foarte precise, asa ca doar daca nu esti atent, te pierzi.

Daca sambata am stat aproape toata ziua pe Oxford Street si, cu harta in mana, am incercat niste trasee noi, ieri am pornit cu Buckingham, din nou. Erau foarte multi turisti acolo, asa ca nu mi-a placut foarte mult. Am traversat din nou parcul St. James's spre Muzeul Cavaleriei, apoi, ghidata de London Eye am mers spre Big Ben. L-am mai vazut o data, si mai bine, si mai de aproape. Am facut 1 milion de poze la Parlament, asa cum era de asteptat. M-a umflat rasu' ca in gradina din spate a Westminster Palace era o gasca de hipioti care faceau gratar:)) M-am uitat cu atentie daca sunt romani pentru ca iesea un fum gros care parca mirosea a mici, dar nu erau. Unii dormeau pe iarba si cea mai harnica dintre hipioate intorcea burgerii pe gratar.
In fata palatului sta, impozant, statuia lui Richard I, rege al Angliei prin 1100 si ceva, cunoscut drept Richard Lionheart sau Coeur de Lion. Imi place mai mult cum suna in franceza si, de fapt, tot asa sta scris si pe statuia din piatra. Asadar, am facut cunostinta si cu Richard si am plecat spre Trafalgar Square. Mi se facuse foame intre timp asa ca m-am oprit la McDonald's (mda, stiu, nu ma injurati:)), au un senvis foarte bun, Chicken Legend, cu piept de pui, salata verde si maioneza sau salsa, foarte foarte bun. Cum la ei mecu' este fff mic, ca de altfel toate pub-urile si restaurantele, am luat la pachet si unde sa mananc...

Am vrut acolo pe scari, in Trafalgar Square, dar dracia dracului, era ditamai manifestatia acolo, muzica la maximum, lume de toate culorile. Era sarbatoarea culturii africane sau ceva de genu'. Am gasit un loc pe scari la National Gallery, cu privire spre Coloana lui Nelson si am infulecat senvisul. Si daca initial mi-era cam jena, obisnuita fiind ca prin Romanica esti privit suspect daca faci asa, mi-am facut curaj cand am vazut ca multa lume in jurul meu manca, iar unii sforaiau de mama focului, tolaniti pe gazonul din fata muzeului.
Intr-un final am intrat si la National Gallery. Ce sa spun...Picturi superbe, vechi si foarte vechi, pictori cunoscuti si mai putin cunoscuti, ignorantei de mine, desigur. Am ajuns si in incaperea dedicata lui Van Gogh si dintr-o data m-am luminat:) Am stat juma' de ora in fata tabloului Sunflowers si l-am analizat milimetru cu milimetru, mai ales ca aveam o misiune precisa de la Corina sa-i transmit cumva ca ea il iubeste la nebunie:) Am reusit sa-l pacalesc si pe individul care pazea acolo si am facut cateva poze:d
Dupa ce am schimbat cateva impresii si cu Van Gogh, el mi-a oferit imagini superbe si eu am raspuns cu "wooooow", am plecat spre Piccadilly Circus, cu gand sa ajung pe Oxford Street din nou. Prin zona era mare harmalaie in fata unui cinematograf, lume multe, fani dezlantuiti, covor rosu, fotografi. Era premiera filmului Legend of the Guardians -nu stiu ce e cu el- si fanele urlau din toti plamanii Ryaaaaaaaaan dupa care a aparut un pustiulica care le-a dat autografe. Habar n-am cine este, dar este vocea unui personaj din film. O fi vreun star, ceva, nu stiu, dar l-am pozat si eu sa fie la dosar:)
Intr-un final am reusit sa ma intalnesc cu un alt iubit de-al meu, H&M:) Stransesem un maldar de haine si cand sa le probez mi s-a spus ca se inchide magazinul. Mda, se respecta englezii. La 6 inchid in weekend, nu ca la noi ca te ia somnul prin mall. Am cumparat doar niste chestiuni din alea dantelate de luat pe sub haine, din 2 piese, de care fetele nu se satura niciodata, indiferent cate sute de perechi ar avea:d Stiti voi ce vreau sa zic, dar nu spun:)








Daniel spunea...

au auzit englezii de cai ? eu credeam ca in Londra se merge pe magar :)) =)))

Corina spunea...

Multumeeeesc! Sunt speechless!

Iulia spunea...

Foarte interesanta zi. Imi place postul pt ca imi ofera energie :)

Zuzele spunea...

Daniele, cred ca esti cel mai stupid om pe care l-am intalnit vreodata, virtual cel putin!

marrya spunea...

Foarte frumoase imaginile:)

Daniel spunea...

nu mai stiti de glumaa ?

you_suck spunea...

Exatraordinar...ti-era teama ca cei care faceau gratar nu cumva sa fie romani. Dar romanca din tine nu s-a putut abtine sa nu dea cu bata-n balta: ai simtit nevoia sa hotesti paza dintr-un muzeu ca sa faci poze. Ce sa zic,foarte...british.

Zuzele spunea...

A poza o pictura nu e tot una cu a face gratar in curtea Parlamentului!
Nu stiu care e problema ta, dar esti pe aratura rau...

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search