joi, 14 octombrie 2010

Muzeul V&A si "muzeul" Harrods



Ieri m-am plimbat prin Kensington - este o zona superbaaaaaaaa, intesata de case frumoase, din caramida rosie, barulete si restaurante micute, cochete, cu mese afara si flori multicolore atarnand la intrare, cafenele primitoare si chelneri zambareti care te poftesc la masa. Am vizitat din nou V&A Museum pentru ca data trecuta am stat foarte putin pentru ca ne grabeam la Science Museum si acum am putut sa admir in voie toate sculpturile, picturile, bijuterii superbe vechi de multe sute si chiar mii de ani, pe David al lui Michelangelo (1500) sau Coloana lui Traian, dar si gradina interioara a muzeului, o oaza cu verdeata si o micuta fantana in mijloc. Din gradina ajungi la restaurantul muzeului, un muzeu si el pentru buzunarul meu pentru ca nu exista nimic de mancare sub 20 lire si n-am avut chef sa las 3 milioane pentru o masa in toata regula, mai ales ca nici nu-mi era foame.
Am pierdut o vreme si prin magazinul de suveniruri, cele mai multe dintre ele kitchuri la suprapret. Esarfe din India cica la vreo 100 de lire, cercei din aia care se gasesc la noi pe tarabe cu 2 lei, aici erau 10-20-50- 100 lire. Inele din plastic, 10 lire. Daca la National Gallery, Gift Shop-ul te lasa cu lacrimi in ochi pentru ca sunt suveniruri foarte misto cu care ai putea umple trei sacose, aici erau numai prostii. La National, existau suveniruri pentru sectorul Van Gogh, Picasso, Raphael, etc si existau esarfe foarte frumoase cu Sunflowers (40 lire:((), umbrele (idem), tricouri, lumanari parfumate, magneti pentru frigider(vreo 10 lire), albume de arta, postere care imitau foarte fidel tablourile preferate, multe, multe chestiuni dragute. As fi cumparat muuuulte, dar... si asa ma omoara mancarea ca este foarte scumpa...plus reducerile din magazine care aproape ca m-au adus in pragul infarctului de oftica:)) Am zis eu ca trebuia sa-mi iau toate cardurile cu mine :P, cu toti cei 2 milioane de lire pe care ii am... In fine, data viitoare o sa fiu mai atenta:P
Dupa ce m-am culturalizat la V&A Museum, am luat-o pe bulevard spre Harrods "Museum". Superb, insa de neatins! Branduri celebre, haine, pantofi, fitze, lume buna, preturi exorbitante, sute de feluri de ciocolata, cafea, ceaiuri, prajituri, jucarii, cosmeticale, parfumuri,...Rai. Foarte dragute fetele de la cosmetice! Te alearga cu parfumurile si cu cremele. Te trezesti din toate directiile cu un puf pe gat, altul pe mana, un strop de nu stiu ce crema pe cealalta mana.Toate sunt foarte zambitoare si foarte amabile de parca ai fi Mohamed Al-Fayed insusi. Am dat si peste standul Rodial (am mai scris eu despre crema aceea care mareste bustul:)), mi-a prezentat-o o don'soara juma' de ora, apoi a inceput cu nu stiu ce serum din venin de sarpe. Mi-a dat si niste mostre si intradevar isi merita cei 150 de lire pentru ca are un efect WOW la doar cateva minute de la aplicare. Lumineaza fata si parca intinde pielea, ca un botox.
In rest, am cumparat si eu niste cafea pentru father si cam atat. Am vrut sa iau si pentru mama niste bomboane de ciocolata, dar cand am vazut ca inaintea mea a platit unu 60 lire pe cateva bomboane, m-am razgandit:)
M-am plimbat apoi pe strazile din jur si aproape ca ma ratacisem, dar am reusit in cele din urma sa ajung la metrou si am pornit spre directia Piccadilly Circus si Soho, unde am mancat la chinezii mei preferati 3 farfurii cu pui dulce acrisor, creveti pane, porumb fiert, frigarui de pui, aripioare de pui, orez, cartofi dulci si...nu mai stiu,.. pentru doar 6.50 lire. Am mai dat o raita pe la H&M si la metrou, via Regent Street.
Si cam asa a fost ziua 8 in London, iar in ziua a 9-a a fost doar o plimbare pe Oxford Street si prin Soho plus o bere la Sherlock Holmes's Pub!








Corina spunea...

Suveniruri Van Gogh??? Mi-ai luat si mie o esarfa?! Sper!!!!! Sau un pix sau orice! :-))) Super jurnalul tau londonez, astept si alte povesti. Pupici & mi-e dor de tine.

Zuzele spunea...

hihi me2:)

Zicolorata spunea...

Excelent jurnal de calatorie, m-ai imbolnavit :)

Ema, Brasov spunea...

Un foto-jurnal minunat. Distractie placuta!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search