miercuri, 27 octombrie 2010

Oi pentru UGG, capre pentru YSL

Capra nu este numai un animal care traieste pe langa casa omului (sau nu) si care ne da lapte, branza, oua...pardon, fara oua, ci si o fitza printre duduile care au mii de euro de investit in pantofi (bine, sunt invidioasa! si???) Daca pentru confectionarea calduroaselor UGG este folosita pielea de oaie, Yves Saint Laurent s-a orientat catre blana de capra pentru a-si decora creatiile. Oare va veni o zi in care animalele nu vor mai servi pentru a satisface mofturile oamenilor? Poate ca leopardul ar trebui sa-si vada de treaba lui acolo in Africa si sa admiram frumoasa-i blana pe el, nu pe umerii botoxatelor; poate ca de la oaie ar trebui sa luam doar lana, nu sa o jupuim si de piele, iar capra...capra sa ne dea feta, nu sa ne acoperim tocurile cu blana ei. In fine, deviez discutia si ma enervez!

Vroiam sa va spun ca YSL a scos pe piata pantofi al caror toc de 15 cm este infrumusetat (!!!) cu blana de capra. Nu vad de ce nu s-ar fi putut folosi aici o blana sintetica si fix capra sa fie sacrificata pentru ca niste unele care isi permit sa plateasca 900 euro pentru acesti pantofi sa fie fericite. Nici macar nu stiu daca ar sesiza cineva diferenta dintre aceasta blana si una sintetica, dar poate ca naturalul urca pretul. Who knows?
Anonim spunea...

sa inteleg ca nu ai nicio pereche de pantofi sau nicio geaca de piele?

Zuzele spunea...

Ba da, din pacate am! Dar nu e vorba de geaca mea de piele neaparat, desi conteaza foarte mult, cat despre producatorii care ar trebui sa inceteze sa mai fabrice produse din piele. Nu la nivel micro, ci macro. S-au inventat atat de multi inlocuitori de piele sau blana care arata chiar foarte bine, incat nu mai este nevoie sa omoram animale. Parerea mea...

Katrim441 spunea...

Tocmai am vazut-o astazi pe Andra, in emisiune la husband-ul Maruta lansadu-si ultimul videoclip. Ghici ce avea in picioare! hint: mai ca behaia;)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search