duminică, 14 noiembrie 2010

El este Lucas, cel mai destept si mai frumos baietel din lume!

Il cunoastem pe Lucas de cand s-a nascut, de cand era un bebelus blond cu cei mai frumosi ochi albastri pe care Zuzele i-au vazut vreodata :) Tocmai de aceea, ne mandrim tare mult ca acum are 7 ani si este un talentat jucator de sah cu multe medalii si cupe castigate la concursuri din toata tara. Mai jos, este un articol preluat din ziarul Adevarul:

A participat la peste 10 competiţii de şah din ţară, în doar doi ani, fiind cel mai mic participant din concursuri. Deşi este un copil plin de energie, când ajunge în competiţii este foarte concentrat la joc.
  Grădiniţa numărul 10 din Alexandria era singura, în 2008, care a introdus extraopţiunea de curs de şah, cu profesorul Marinică Marin. La acea vreme, Lucas era în grupa mare şi după doar câteva şedinţe, profesorul de şah a observat că micuţul se diferenţiază de ceilalţi copii şi este pasionat de acest sport al minţii. După puţin timp, l-a chemat pe Lucas la clubul de şah „Teleormanul”, înfinţat de Marinică Marin. „Este o poveste frumoasă. A venit acasă şi mi-a spus că domnul profesor mă cheamă la club să dicute cu mine, dar nu am dat curs invitaţiei, nu am crezut că este aşa important. Dar, copilul a tot insistat să merg şi până la urmă m-am dus să discut cu profesorul, care mi-a spus că Lucas este o sclipire faţă de ceilalţi micuţi de la club şi că ar fi bine să îl înscriem la un concurs. Făceau cursuri în week-end atunci, sâmbăta şi duminica, câte două ore”, a precizat mama.

  A participat la peste 10 competiţii
Primul concurs la care Lucas a participat a fost la Eforie Nord, unde s-a ţinut o competiţie internaţională, la care au participat peste 100 de conurenţi, din Bulgaria, Rusia, Republica Moldova şi Iugoslavia. „Pentru noi a fost un moment deosebit, eu nu am crezut că va putea să stea liniştit atâtea ore. Concursul a durat zece zile şi în fiecare zi avea câte o partidă. Era o sală foarte mare, iar Lucas era cel mai mic concurent. Arbitrii i-au dat voie să se ridice de pe scaun şi să înconjoare masa pentru a putea muta piesele, pentru că era prea mic şi nu ajungea. Ba, mai mult, şi pe scaun când stătea, trebuia să se ridice pentru a muta piesele. A fost un moment emoţionant. M-a impresionat cât de mult putea să se concentreze”, ne-a mai povestit Doiniţa Dobre, mama şahistului.
După acest prim concurs, la un interval de câteva luni, Lucas a mers la un alt concurs la Tulcea, ulterior la Buzău, Vâlcea, Sibiu, Brăila şi tot aşa până acum. A câştigat până acum mai multe medalii, diplome şi cupe şi cu toate că a trecut de vârsta de 7 ani, a rămas tot cel mai mic competitor de la concursurile unde participă.
  Anul acesta, tot la concursul de la Eforie Nord, a luat categoria III. „Categorii sunt de la I la III, iar când ajungi să obţii prima categorie, indiferent de ce vârstă ai, poţi concura cu seniori”, a explicat mama. Deşi clubul condus de Marinică Marin nu are un sediu adecvat, unde să poată face antrenamente cu micuţii, băiatul studiază şi acasă şi nu lipseşte de la niciun curs. Acum, Lucas se pregăteşte intens pentru faza naţională de şaf, care va avea loc în luna februarie 2011, unde vor concura sute de copiii din ţară. „Concursul este organizat de Federaţia Română de Şah şi o să meargă şi acolo. Noi, părinţii o să-l sprijinim şi o să-l ajutăm cât putem şi pe viitor”, a mai spus mama.

  PROFIL
Născut: 3 decembrie 2003, în Alexandria
Studii: grupa pregătitoare  la grădiniţa nr. 10 din Alexandria
Familie: singur la părinţi
  ÎNTREBĂRI
Mai ai şi alte pasiuni?
„Da, joc tenis de câmp. Şi de două luni, mama m-a înscris la un club din oraş. Îmi place foarte mult să merg la antrenamente”
Ce vrei să te faci când vei fi mare?
„Vreau să mă fac doctor stomatolog, pentru că îmi place să mă spăl pe dinţi. Vreau să le fac oamenilor dinţii frumoşi”
Ce-i place
„Îmi place să o ajut pe mami şi pe bunica la gătit, mai ales când facem clătite. Mai îmi place să desenez şi chiar vreau să mă înscriu la palatul copiilor să învăţ”
Ce nu-i place
„Nu-mi mai place să îmi facă mami poze, tot timpul îmi face poze şi nu mai vreau. Nu mai îmi place să ies pe ultimul loc la şah”
anca spunea...

Ii doresc multa sanatate si sa fie mereu , la fel de inspirat ! Imi place post-ul. Bravo tuturor!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search