miercuri, 24 noiembrie 2010

O poza cat o mie de cuvinte !

Coada romaneasca VS coada englezeasca
Cat de elocvente pot fi imaginile...


Zicolorata spunea...

Conteaza foarte mult si categoria de varsta si cea sociala. Una e sa stai la coada la H&M si alta e sa ai o pensie sociala minim garantata de 350 de lei si sa ti se ofere alimente gratis... nu cred ca ar putea totusi astepta cei din urma in stilul englezesc ilustrat in poza de mai sus. Poate o coada la cantina saracilor englezeasca ar fi mai ilustrativa (desi am o vaga banuiala ca totusi si aceea ar fi mai ordonata decat in poza romaneasca, totusi ar fi cat de cat pe picior de egalitate din punct de vedere al contextelor)

Zuzele spunea...

Zicolorata, este o coada pentru inagurarea unui supermarket :)

Zuzele spunea...

PS: m-as bucura din suflet sa fie o comparatie exagerata si realitatea din tara noastra sa fie alta! :(

d spunea...

Poi datorita jurnalistilor ca voi, si nu numai e si imaginea noastra atat de patata dincolo. E pacat ca nu gasiti nimic pozitiv. Sunt destule exemple:)

SoSheSays spunea...

Nu e numai gradul de cultura si civilizatie... e si situatia financiara...comparati aspectul celor care stau la coada la H and M cu cei care stau la coada ”romaneasca”. E clar a cei din urma spera sa primeasca ceva pe gratis.
Si in plus sa va mai spun ceva...in Belgia in perioada reducerilor nu pot sa va spun in cuvinte ce haos era in magazine, fie ele h and m, bershka, mango, united colors of benetton...e drept ca pe la dior nu se impingea nimeni ca deh. Dar in rest deazastru, haine aruncate pe jos si cozi total dezordonate asteptand sa isi achite hainele la casa...eu voiam sa imi iau un palton atunci regret ca nu mi l-am luat ca acum nu am niciunul :))) dar atunci efectiv am cedat psihic nu mai puteam sa stau in acea imbulzeala.

Vlad spunea...

asa se intampla cand parasesc doua taranci colibele de chirpici si vad Londra imediat dupa aceea...dupa ce ca ai stat cu limba pe picioarele englezilor, mai ai si snobism gramada...de ce nu ramaneai in Londra atunci, daca iti place atat de tare acolo ? poate asa vezi si tu cat de denaturata e defapt lumea de acolo..ce sunt englezii frate ? Nu se compara o dughiana cu reduceri cu marfa putina cu sarantoci cu H&M cu marfa destula si oameni destul de instariti...nu sincer acum te intreb: tu ai ramas traumatizata din copilarie ? Pentru ce naiba ii tot promovezi pe englezii astia? de nemti, francezi as mai fi zis, dar englezi ? esti o tradatoare si oarba de-a binelea, cum naiba sa nu observi ce-i in cartierele lor ? Cineva mi-a zis asa intr-o gluma: "Ce vei mai iubi Romania cand vei vedea Londra..." si vai ce dezamagit a ramas cand a muncit ceva timp acolo, nici nu stii...De ce nu te muti la Londra, daca tot o iubesti atat de tare, zuzico ?!

Anonim spunea...

cine esti tu ? Serban Huidu ?

Zuzele spunea...

Vlad, credeam ca am lamurit problema cu Londra, dar vad ca tot insisti cu aberatiile tale!
Pai crezi ca nu as vrea sa ma mut la Londra???????????????????? Ieri as pleca din Romania daca as putea, dar nu se poate deocamdata! Din pacate!

Dupa ce ajungi acolo, mai schimbam impresii!

Patriotul spunea...

esti o vaca, ultima parvenita...recunosc ca nu toate sunt lapte si miere in tara asta, sunt multe minusuri, dar tu chiar esti batuta in cap ? ati uitat ce este acela patriotism, pentru ca v-ati lasat orbiti de mirajul occidentului...daca ar gandi toata lumea ca tine cred ca ar ramane tara goala...in momente grele fiecare natiune si-a sustinut tara la nevoie, noi de ce nu putem face la fel ?

Trebuie sa ne iubim tara asa cum este ea, cu bune si cu rele. Nici UK nu este pamantul fagaduintei si al perfectiunii, iar Vlad are dreptate...Londra s-a denaturat mult in ultimele decenii, mai ales din cauza imigrantilor.

Ti-e nu ti-e rusine sa spui ca ai pleca din tara asta oricand, doar din snobism, nici macar din necesitate, ca de foame sigur nu cred ca mori...Gandeste-te englezoaico la faptul ca ai parasi o tara de sorginte latina, plina de istorie (milenara) si mai ales minunatii naturale, toate formele de relief (inclusiv sculpturi naturale din calcar si delta) si multe altele...chiar si cu conducerea de cacao, manelistii si pitipoancele de la TV si ghitalaii din trafic, tot imi iubesc tara !

Anonim spunea...

a ajuns acolo! tu nici macar nu citesti comentariile? nu ai bani draga sa te muti la londra, si nici pregatirea necesara, de engleza nu mai vorbim:) daca ati merge voi 2 la londra ati spala wc-uri si ati fi ca astia de se imbulzesc aici la coada.

Zuzele spunea...

Patriotule, ti-as zice eu ce fac cu patriotismul tau, dar mi-am promis ca nu mai vorbesc urat!
Have a nice day!

Patriotul spunea...

sa nu te stergi la fund cu patriotismul, pentru ca prin patriotism oamenii si-au dat viata pe frontul de lupta si au inrosit campurile de batalie, ca sa avem o tara libera, nestapanita de turcaleti sau boz...pardon unguri, au murit pentru noi si tu chiar nu ai putin respect pentru stramosi...daca mai spui ca te ... cu ceea ce este acela patriotism, atunci e clar...esti varza !

Alexandra spunea...

Parerea mea este ca nu poti compara imaginile...Oamenii erau acolo din diverse motive.
Atunci cand tinzi sa vezi doar lucrurile rele din tara ta si doar cele bune din alta tara, e si normal sa nu iti formezi o parere prea buna.
Eu locuiesc in Copenhaga, dar sa stii ca Bucurestiul imi este tare drag :)Dar si aici sunt lucruri atat bune cat si rele.

andreea spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=FUh1GEPHSwA
revin cu amanunte mai tarziu :D

ina bixade spunea...

Zuzele nebunele:), in prima imagine nu e coada, ci o imbulzeala, o adunatura de oameni, o invalmaseala... va pup

Zuzele spunea...

Inutza, sunt 2 poze care ilustreaza perfect mentalitatea romanilor si cea a englezilor. Fix asa cum vad eu cele doua tabere, asa cum le-am simtit si cum m-am simtit in mijlocul lor!
Poate ca sunt exagerate, dar prima reprezinta Romania cea adevarata, romania celor care nu spun "pardon" sau "te rog" sau "multumesc", Romania celor care se imbulzesc pentru o felie de salam gratis si pentru un balon moca la o deschidere de supermarket.
A doua poza reprezinta o tara civilizata, o tara a unor oameni educati si atenti la nevoile celor din jur, incercand pe cat posibil sa nu le adanceasca si mai mult problemele.
Este important mesajul pe care il transmit cele doua fotografii si realitatea pe care o evidentiaza si poate putina sare pe rana celor care nu-si fac curaj sa ia decizia potrivita si sa faca alegerea corecta.

Anonim spunea...

una este supermarketul si alta este H&M....
daca nu v-ati da atat de destepte si cu fiecare ocazie, blogul vostru ar fi mai placut...
inteleg ca trebuie sa fiti ironice, sarcastice, dar de multe ori nu e cazul sau pur si simplu exagerati

Anonim spunea...

sunteti la fel de penibile ca si aia de se imbulzesc... ce decizie corecta? ia tu o decizie corecta si du-te si muta-te in londra!! da cum zicea cineva mai sus acolo n-ai fi in stare sa lucrezi in jurnalism fiindca nu esti o profesionista. Ai dreptate cand zici ca nu se compara cele 2 tari...cred si eu cu oameni ca tine!

Patriotul spunea...

La multi ani Romaniei si huooo tradatorilor ca tine ! Postarea ta irelevanta nu ma deranjeaza asa de tare, insa daca spui ca ai pleca din tara cu prima ocazie, desi nu cred ca mori de foame aici, atunci esti o parvenita care ai uitat de unde ai plecat si te-ai indragostit de o tara de oameni de cartier, care doar par gentlemeni. Hai pleaca in Anglia si lasa-ne in pace !

Zuzele spunea...

Patriotule, iti multumesc pentru urare si sa dea Dumnezeu sa se indeplineasca!

ancu spunea...

Mare noroc aveti cu Romania asta in care tot aruncati cu noroi;mai mancati si voi o paine! Nimeni nu va tine cu forta aici. Ura si la gara daca nu va convine! Ah, si daca aveti vre-o plangere, sa stiti ca nu se rezolva! :))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search