miercuri, 17 noiembrie 2010

Ziarul Puterea, patru premii pentru design

Ieri-noapte, la ora 00,00, celebra competiție de design de presă EUROPEAN NEWSPAPER AWARD – newspaperdesign & concept, a anunțat câștigătorii celei de-a 12-a ediții, anul competițional oct. 2009 – oct. 2010.
Ziarul Puterea din România, nou înființat, desenat de Cristian Lipan, a primit 4 (patru) Awards of Excellence la categoriile Front Pages, Special Pages, Local Pages și Typography (fonturi, caractere de literă).
Din România au mai fost premiate ziarele Business Standard (un premiu la Special Pages) și Viața liberă din Galați (un premiu la Front Pages).
Cotidianul Puterea continuă seria premiilor pentru România cu ziarele Viața liberă, Adevărul și Business Standard, toate cu concept de design marca Cristian Lipan (lipandesign.com).
La această ediție au participat 219 ziare din 27 de țări europene. Cu titlul de European Newspaper of the Year au fost recompensate ziarele Diário de Notícias da Madeira (Portugalia) – categoria ziare locale, Bergens Tidende (Norvegia) – categoria ziare regionale, Politiken (Danemarca) – categoria ziare naționale.
La categoria Front Pages (ziare naționale) au fost premiate 8 ziare, la Special Pages – 22 de ziare, la Local Pages – 16 ziare, iar la Typography (Fonts) – 6 ziare.
Jurizarea a avut loc la Düsseldorf, în Germania. Juriul a fost compus din 12 specialiști în design din Norvegia, Suedia, Belgia, Olanda, Elveția, Austria, Irlanda și Germania.
Ceremonia de premiere va avea loc anul viitor, în Sala de Festivități a Primăriei din Viena, în cadrul European Newspaper Congress 2011.
Competiția și congresul sunt organizate de Office for Newspaper Design, prin maestrul Norbert Küpper, în colaborare cu Medium Magazin (Germania), Der Österreichische Journalist (Austria), Schweizer Journalist (Elveția).

Alți câștigători în aceleași categorii:
De Morgen (B)
Financial Times Deutschland (D)
Dagen (S)
Handelsblatt (D)
Dagblad (NL)
Die Welt (D)
Die Zeit (D)
Expresso (P)
Premianții la categoria Front Pages (ziare naționale) în ordinea de pe lista organizatorilor
Bild-Zeitung (D)
De Morgen (B)
Financial Times Deutschland (D)
Frankfurter Rundschau (D)
Dagen (SE)
Gazeta Wyborcza (P)
Handelsblatt (D)
Puterea (RO)
yoana spunea...

felicitari..si la mai multe premii

Unknown spunea...

chiar imi place design-ul lor... felicitari tuturor, in special tehnoredactorilor! :D

Zuzele spunea...

Multumim :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search