miercuri, 12 ianuarie 2011

Gata cu kilogramele in plus!!!!!

Nasterea lui David m-a facut cea mai fericita femeie de pe Pamant, dar si una dintre cele mai grase :)) Sarcina mi-a adus aproximativ 25 de kilograme in plus.....Offff....Aproape 15 kg am dat repede jos dupa nastere, dar acum am un surplus de minimum 10 kilograme. Asa ca, de la 1 ianuarie, m-am pus pe treaba: ma masez in fiecare seara cu gel de slabit cu ajutorul unui aparat Relax & Tone (dintr-ala de face reclama la teleshopping. E super!!!!), dimineata ma masez cu crema anti-vergeturi in care am adaugat ulei de migdale si, pe deasupra, m-am apucat si de cura de slabit. Ca sa fiu sigura ca va avea efect, am ales dieta Scarsdale, pe care am mai tinut-o acum vreo 5 ani impreuna cu aproape toata redactia ziarului Gardianul la care lucram in acea vreme. A trecut o saptamana si jumatate de cand am inceput programul de refacere corporala si se pare ca deja am rezultate favorabile: am slabit 2 kilograme (de grasime!) si ma incap niste blugi care mi-erau buni in primele luni de sarcina. Asadar, daca vreti sa slabiti, sa va prinda primavara si mai atragatoare decat sunteti, va recomand cu toata increderea dieta Scarsdale care cuprinde numai alimente sanatoase si delicioase.

Mai jos gasiti tot ce trebuie sa stiti despre dieta Scarsdale!



Dieta Scarsdale a fost creata de Herman Tarnower, medic cardiolog american. Numele regimului nu vine de la cel al doctorului care l-a conceput, ci de la orasul in care specialistul l-a studiat si l-a inventat. Fiind un regim foarte restrictiv, se pot pierde pana la 9 kilograme in doua saptamani daca este tinut asa cum l-a conceput dr. Tarnower.


Regulile dietei Scarsdale


1. Trebuie sa respecti cu strictete recomandarile din regim, fara sa faci inlocuiri;
2. Este interzis consumul de alcool;
3. La gustarile dintre mese poti consuma numai morcovi sau telina, fara limita de cantitate;
4. Poti bea in cantitatile dorite urmatoarele bauturi: cafea neagra normala sau decafeinizata, ceai neindulcit, apa plata (eventual cu lamaie);
5. In salate nu ai voie sa pui ulei, maioneza sau alte grasimi; poti folosi pentru acestea doar lamaia sau otetul si le mai poti adauga alte condimente precum patrunjelul sau ceapa;
6. In ceea ce priveste legumele, nu le poti gati cu niciun fel de grasimi; le poti adauga doar lamaie sau condimente vegetale;
7. In cele doua saptamani de dieta trebuie sa consumi numai carne macra pe care, de asemenea, nu o poti gati cu grasimi. Carnea de pui sau de curcan se va curata de piele;
8. Nu trebuie sa consumi o cantitate mai mare de alimente decat cea indicata si nici nu poti inlocui alimentele de la o masa la alta;
9. Nu trebuie sa-ti supraincarci stomacul niciodata: mananca intotdeauna numai cat iti trebuie!
10. Dieta nu trebuie sa depaseasca 14 zile. Chiar daca te simti in forma, dupa cele doua saptamani trebuie sa o intrerupi.

Meniul Scarsdale

Iata care este meniul pentru o saptamana:

Mic-dejun (este valabil in fiecare zi):

o jumatate de grapefruit sau fruct de sezon;
o felie de paine neagra;
o cafea sau un ceai.

Luni
Pranz:
carne de vita, pui, curcan sau peste pe gratar sau fiarta cu salata de rosii;
o cafea sau un ceai neindulcit.

Cina:
peste slab la gratar cu salata de legume asortate;
un grapefruit;
un ceai.

Marti
Pranz:
o salata de fructe in cantitatea dorita;
un ceai sau o cafea.

Cina:
biftec tocat la gratar in cantitatea dorita cu legume (rosii, ardei, laptuci, telina, masline sau castraveti);
un ceai sau o cafea.

Miercuri
Pranz:
salata de ton sau somon cu lamaie;
un grapefruit sau pepene galben.

Cina:

carne de miel fara grasime gatita la gratar si salata mixta din rosii, laptuci, telina si castraveti;
o cafea sau un ceai.

Joi
Pranz:
2 oua gatite fara grasime;
branza degresata de vaca;
dovlecei, varza de Bruxelles sau rosii;
o felie de paine integrala;
o cafea sau un ceai.

Cina:
pui fiert sau la gratar cu legume;
un ceai sau o cafea.

Vineri
Pranz:
branza degresata in cantitatea dorita;
spanac, in cantitatea dorita;
o felie de paine integrala;
un ceai sau o cafea.

Cina:
peste slab cu legume la alegere, in cantitatea dorita;
o felie de paine integrala;
un ceai sau o cafea.

Sambata
Pranz:
salata de fructe la discretie;
un ceai sau o cafea.

Cina:
carne de pui sau curcan la gratar cu salata de rosii;
un fruct de sezon;
un ceai sau o cafea.

Duminica
Pranz:
pui sau curcan la gratar cu legume mixte
grapefruit sau un fruct de sezon;
un ceai sau o cafea.

Cina:
carne de vita la gratar cu salata mixta de legume;
o cafea sau un ceai.

In a doua saptamana se repeta acelasi meniu.

Orice pranz poate fi inlocuit cu urmatoarea combinatie: amestecati o crema de branza light cu miezul a 3-4 nuci si mancati combinat cu fructe. Eu combin cu mere. Este delicios!!!

Dupa doua saptamani trebuie sa urmeze doua saptamani de intretinere. Daca mai vreti sa slabiti continuati dupa aceea cu inca 2 saptamani de Scarsdale.


Dupa dieta... Aplica principii sanatoase de alimentatie zi de zi daca vrei sa nu mai ai probleme cu greutatea, iar kilogramele in plus sa nu se mai intoarca niciodata. Evita grasimile, prajelile, zaharul, nu sari peste cele trei mese principale, hidrateaza-te corespunzator si pune-ti corpul in miscare. Sportul si dieta echilibrata sunt solutia cea mai sigura pentru mentinerea greutatii dorite.

Mai multe despre Scardale aici.

PS: cand am urmat prima data dieta, timp de vreo doua luni, am trecut de la masura M la haine la masura XS!!!!!!!
Agnes spunea...

si eu am aparat relax&tone insa e destul de obositor sa ma masez zi de zi? tu cand si cum il folosesti si mai ales ce durata au sesiunile de masaj?

Anonim spunea...

ce corp de taranca imputita ai in poza asta...ce sa mai...au auzit si oamenii din regiunile rurale de internet si de curent electric !

Anonim spunea...

Montignac e mai usor... dar depinde de preferintele fiecaruia :) Succes!

Zuzele spunea...

@Agnes: ma masez in fiecare seara cate o ora (pe aproape tot corpul)
@Anonim: no coment....
@Adina: da....asa e. Mie imi place mai mult Scarsdale

Oana spunea...

Felicitari pentru rezultatele de pana acum! Si eu am slabit dupa sarcina prin Scarsdale (care mi-a permis sa si alaptez), prin practicarea intensiva a "meseriei" de mamica (cu stresul aferent, ca si eu sunt la primul copil) si prin alaptat. Dupa vreo doua luni am inceput si niste alergari usoare prin parc.

Emma spunea...

Wow, ai luat destul de mult in timpul sarcinii :) Nu stiu ce varsta ai si nici daca alaptezi (si cat o sa o faci). Corpul unei femei tinere se reface cam intr-un an, daca nu face excese de mancare. Nu contest ceea ce ai scris, exprim doar o parere de mamica care au luat aprox.11 kg in timpul sarcinii, care a slabit 7 dupa nastere si care a mai luat vreo 5 kg in primele 3 luni dupa nastere :) M-am ingrasat din vina mea, simteam nevoia de ceva dulce imediat dupa ce alaptam. Dupa ce m-am speriat, am avut mare grija la ce mananc, fara sa tin o dieta anume, si m-am apucat de abdomene,inclusiv jogging. La 11 luni dupa nastere, eram mai slaba decat cand am ramas gravida. :) A contribuit alaptatul, stresul din aceea perioada si nu in ultimul rand grija fata de ceea ce mancam. Succes la pierderea kilogramelor nedorite si mare grija la vitamine :) Astia mici te seaca de toate:)

Anonim spunea...

@anonim, chiar ca niciun comentariu...
@zuzele, felicitari tie ca te tii de treaba! si su sunt am inceput acum cu nitelus sport si un pic de dieta (eu reduc din portii doar...)
succes!

Anonim spunea...

eu am fost "fericita" castigatoare a 35 kg in sarcina, care din fericire s-au dus fara dieta, in 7-9 luni (3kg inca se incapataneaza sa ramana :)) la mine a contribuit oboseala, noptile pierdute,plimbarile lungi cu bebe si grija la ce mancam pt ca alaptam (1 an jumate)
regimul Scarsdale l-am tinut acum preo 6 ani si a dat rezultate foarte bune, si nici n-a fost greu de tinut. bafta in continuare!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search