luni, 17 ianuarie 2011

Reduceri de sezon sau vrajeala ieftina?

Sambata, cica s-ar fi dat startul reducerilor, insa eu am colindat cateva magazine si n-am vazut asa ceva. Asa cum banuiam eu ca se intampla, cei mai multi dintre retaileri modifica etichetele marfurilor in sensul ca maresc pretul initial pe care apoi il taie cu o dunga aproape invizibila, iar sub el trec un pret ceva mai mic pentru ca, nu-i asa, au inceput reducerile.
"Pretul redus" nu este altceva decat pretul dintotdeauna al produsului respectiv si, ca sa va dau un exemplu in sensul asta, va pot spune ca la Terranova aveau o geaca turcoaz, din imitatie de piele, care inainte de reduceri costa 99 ron. Nu mi-am cumparat-o atunci pentru ca am vrut sa astept reducerile. Speram sa fie la jumatate de pret sau ceva mai ieftina. Nu neaparat ca era scumpa la 99 ron, dar daca tot veneau reducerile, de ce sa nu astept o saptamana? Vrajeala! Pe eticheta gecii era trecut 199 ron, pret initial, vezi Doamne, iar noul pret, redus era 129 ron! :)) Asa da reduceri, nu? x(
Sambata am fost la Fashion House Outlet in Militari. Se batea trambita ca sunt reduceri de 90%! Destul de mult avand in vedere ca deja vorbeam de preturi mici! Ma asteptam sa-mi iau 3 sacose cu haine de 50 de lei :)) Glumesc, dar chiar credeam in corectitudinea retailerilor!
In afara aglomeratiei de nedescris si a oamenilor disperati sa insface tot ce le iesea in cale pentru ca e zi de reduceri, am gasit aceleasi preturi ca de obicei! Diferenta a fost doar ca erau haine mult mai urate decat intr-o zi normala, hainele care ramasesera necumparate de hoarda shoppaholicilor.
Am bantuit pe la Famous Brands, Mango, Nike, Adidas, Levi's, Lee Cooper, Jolidon, Otter, toate magazinasele de acolo si nu am gasit nimic, dar nimic sa-mi placa. Nu mai spun de preturi care nu erau deloc reduse, iar ca sa va dau niste exemple, nu cred ca are rost. M-as pierde in detalii, insa credeti-ma pe cuvant ca esti un napastuit al sortii daca porti XS, S sau chiar M pentru ca nici urma de asemenea masuri prin magazine, zilele astea.
Ca sa nu plec cu mana goala, mi-am luat o geanta de la Mango (din outlet), cu imprimeu snakeskin rozaliu cu 39 de lei.
Astazi cred ca mai dau o raita prin mall-uri, poate ma loveste norocul!:)

Voi v-ati cumparat ceva in perioada asta a "reducerilor"?

UPDATE:
Aseara am fost la mall Baneasa si, normal, hoarda de shoppaholici daduse iama si pe acolo pentru ca nici vorba sa gasesti vreo haina XS, S sau chiar M, iar incaltari 35/36, nici urma. Mi-am cumparat o geaca rosu fucsia de la Bershka cu 69 de lei de la 89, dar, din nou o vrajeala de 2 lei pe eticheta pentru ca o prietena de-a mea si-a cumparat-o acum 2 luni cu 79 lei.
In fine, mi-am mai luat vreo 3 tricouri haioase de la Pull & Bear cu 19 lei si unu alb simplu de la Pimkie tot cu 19 lei. Am stat in dubii cu niste sandale de la Zara - 79 lei- cu toc foarte inalt si platforma. Erau din imitatie de piele maro, comode, insa mi s-au parut cam prost lucrate si am renuntat. Si apropo de preturi reduse, la Zara erau niste cizmulite cu 109 lei reduse de la...109 lei :))
Monica - Pisica albastra spunea...

eeh reduceri...vrajeala ieftina, cum ai spus si tu!
insa o sa incerc si eu, probabil maine, caci sunt o optimista :)

eu am vazut in preajma Craciunului intr-un magazin niste paltoane colorate. la momentul respectiv erau 250 sau 300 de lei (nu mai tin minte exact). sunt foarte curioasa daca le mai gasesc acuma si daca vor fi macar cu 50 de lei reduse.
la fel si o geaca pe care am pus ochii acum o saptamana -150-170 de lei...o sa ma duc sa le caut de curiozitate fix pe acestea, pentru ca le stiu, le vreau si le tin minte pretul. parca vad ca o sa am surprize, la fel ca tine

iulia spunea...

din care outlet ai cumparat geanta de la mango??reducerile sunt o mare pacaleala,pe langa faptul k gasesti numai marimi mari toate arata de parka ar fi purtate iar preturile in 80% din cazuri sunt neschimbate

Zuzele spunea...

@ Iulia, din outletul ala din Militari, de langa Kika, peste autostrada de Carrefour Militari:) Fashion House

@ Monica, bafta la shopping! Sa ne anunti si pe noi daca vezi lucruri dragute si reduse:)

Vasile_no_5 spunea...

acum multi ani am lucrat pt un fabricant de posete din piele.In ianuarie-februarie curatam magazia de stocurile vechi de 1 an -2 ani,ca erau reduceri!Si in martie iese colectia de primavara.

Raluca Octavia spunea...

Abureala, exact! Modele urate, calitate proasta!
Eu tocmai am descoperit la mine in cartier un outlet, cu haine nou-noute, cu Otto, Quelle, deci,calitate de masina germana!!!
Si cu reduceri la jumatate! Daca vad ceva in culorile pamantului voi trimite poze la Casa PResei,iar cele cu imprimeu leopard, sauvage,la Min . Dezvoltarii!

Zuzele spunea...

Raluca- :)))))) In culorile pamantului, auzi la ea:))) Sa stii ca mai nou imi place fucsia, turcoaz, nelipsitul alb si, desigur, culorile pamantului:)))
Ce draguta esti! M-ai facut sa rad si mi-ai amintit de frumoasa surpriza de la Craciun! Multuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

Anonim spunea...

si eu am fost aseara la mall si in afara de L si XL nu am gasit nimic eu port xs deci imi venea sa urlu de nervi

Monica - Pisica albastra spunea...

Am ajuns si eu la cumparaturi, dar abia azi...paltoanele colorate aveau FIX acelasi pret ca cel din decembrie, insa ca noutate lipsea masura mea. Mai ramasesera capetele de linie, dar Doamne fereste sa fie reduse macar 10 lei ca e "marfa buna, romaneasca" (in fine, paltoanele erau chiar frumoase)

Am intrat si la Terranova ca era in drum. Marfa de foarte proasta calitate, inspaimantator aproape. M-au tentat insa niste "blugi" pentru ca erau teal/turcuaz...insa normal ca nu erau masura mea :)) am mai probat 5 perechi just to make sure :)))

Am cumparat in final o geaca de doc cu blanita inauntru, o chinezarie mai mult ca sigur, insa imi sta bine si e calduroasa. Pretul insa cred ca a fost acelasi, pentru ca mi-a "sunat" cunoscut.

Singurele reduceri notabile erau la incaltaminte, insa cizmele si botinele reduse se remarcau prin calitatea EXECRABILA, materialul prost si subtire, necaptusit...si per total erau croite/gandite aiurea.

Insa nu ma dau batuta: ma mai plimb si maine (mi-ar placea totusi sa gasesc un palton frumos)

Jeaninoasa spunea...

Fetelor, probabil este vorba "doar" de lăcomia managerilor români ai brandurilor internaţionale de textile. Aici, în Tenerife, reducerile sunt pe bune şi aşa am luat blugi de la Zara cu 6 euro, tricou de la Mango cu 2, geacă de piele vintage de la Stradivarius cu 12 euro, hanorac de la Springfield cu 10 sau pantaloni kaki-pană de la Benetton cu 2!!! euro.
Nu sunt împătimită de cumpărături, dar perioada reducerilor, ce începe cu cu 2 la preţ de 1 şi se termină după vreo două luni cu discounturi de 90%, apăi ăsta este pentru mine unul din marile avantaje ale emigrării.
Baftă la chilipiruri! :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search