joi, 17 martie 2011

Dive pe papainoage

Atunci cand natura nu te-a inzestrat cu inaltimea pe care ti-o doreai, apelezi la tocuri. Chiar si asa, indiferent cat de mult te-ar inalta incaltarile, se vede de la o posta ca esti micuta. Degeaba ai 1.70 m cocotata pe ditamai platformele pentru ca oricum picioarele tale raman la fel de scurte si formele tale indica privitorului ca ai doar 1.50 m:)
Si eu sunt in gasca piticilor si un timp am fost complexata de treaba asta, purtam tocuri, imi chinuiam picioarele ingrozitor si de multe ori ajungeam acasa plangand, dupa o zi intreaga incaltata cu te miri ce pantofi groaznic de inalti si incomozi. Ma mai salveaza incaltarile care au, pe langa tocuri inalte, si platforma in partea din fata, talpa piciorului reusind astfel sa stea mai comod.
Port tocuri doar pe la anumite petreceri in care se cere tinuta eleganta si cum o rochita finuta nu da bine cu sandale cu talpa joasa, apelez la tocuri, insa am grija sa gasesc unele comode. Pare imposibil, dar chiar exista tocuri inalte comode. Acum vreo doi ani mi-am cumparat o pereche de sandale de la Zara, cu toc inalt si subtire, cu talpa usor inaltata, care au un calapod atat de bine gandit, incat pot dansa la o nunta pana dimineata fara sa ma doara picioarele:)
De vreo cativa ai am renuntat la goana dupa inaltime si port incaltari comode in viata de zi cu zi, ori platforme de bun simt, ori talpa joasa, iar la ocazii speciale, accept tocurile, insa doar pe cele care nu imi maltrateaza picioarele.
In schimb, don'soara din pozele de mai jos prefera sa se chinuie ziua in amiaza mare pe niste tocuri atat de inalte care o transforma, avand in vedere piciorusele ei foarte subtiri, intr-un clovn pe papainoage care abia isi tine echilibrul. Oribil!
In schimb, iata ce bine ii sta lui Kim Kardashian cu tocuri inalte! Ce diferenta este intre cele doua dive: una este foarte sexy si placuta ochiului, iar cealalta iti provoaca mila si te astepti oricand sa se pravaleasca de pe catalige...


Georgiana spunea...

Bine spus! Mai vad si eu ziua in amiaza mare, pe la metrou, pe strada, fete care merg chinuite, cocosate, suferind in tacere de la tocuri. Nu merita...inteleg seara, la ocazii, in oras, dar nu zi de zi.
Dar mie mi-e usor sa zic, la 1,70 :))

ancu3 spunea...

chiar arata amuzant. dar e de-a rasu` plansu` pentru sanatatea picioarelor sale. eu de exemplu am 1.72 si mi-as fi dorit sa fiu mai micuta de inaltime. intotdeauna am fost de parere ca minionele sunt mai gingase si trezesc instinctul protector din barbati. dar poate si aici se aplica principiul ala cum ca femeile isi doresc exact ceea ce nu au: par drept daca sunt crete, sa fie blonde desi au cel mai frumos par brunet, etc. :)

Anonim spunea...

Nu cred ca tocurile inalte sunt purtate--degeaba de doamnele nu foarte inalte, in sensul ca oricum s-ar vedea ca au picioare scurte.

Cred ca defapt secretul consta in forma pantofului pe care-l porti plus intreaga tinuta. Sa explic, in cazul primei fotografii, greseala cosnta in doua aspecte:
1. pantofii sunt mult prea butucanosi pentru piciorusele extrem de subtiri ale d-soarei;
2. pantalonii care se termina la glezna scurteaza piciorul, ar fi aratat altfel cu dres, ar fi dat iluzia piciorului f lung.

In fotografia a doua, Kim poarta pantofi nude,(iluzia alungirii piciorului), pantofii sunt mai finuti decat cei negri din prima fotografie si in plus de asta, Kim nu e atat de scheletica.

Si cred ca e vorba si de numarul pe care-l porti la incaltari, un numar mare, gen 40, la o figura scheletica, aduce dezavantaje cand te urci pe asa pantofi butucanosi ca cei negri. Arati ca motanul incaltat :)


Claudia

andreea spunea...

mie-mi place cum arata prima, cea subtirica si chiar nu vad ca-i scurteaza (??) picioarele.
eu nu port, nu pot si nici nu-mi plac si nici nu vreau sa par inalta desi nu bat 1,70. traiasca balerinii. dar repet, imi place prima fata.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search