marți, 15 martie 2011

Varsta iubirii NU este trecatoare

Am mai spus aici ca imi place cuplul Anca Pandrea-Iurie Darie, ca ii admir foarte mult si chiar invidiez pentru relatia minunata pe care o au. Si ce daca sunt batrani? N-au voie sa se iubeasca? Nu trebuie sa-si arate iubirea? Cu ce este mai presus de ei o siliconata cu interior putred, o otreapa mondena care se dezgoleste pe unde apuca? Ea este de admirat iar niste oameni pe care ii leaga o iubire aproape ireala sunt de condamnat? Aiurea...
Am citit scrisoarea lui George Stanca (Click) adresata domnului Iurie Darie si mi-a placut atat de mult, incat am preluat-o si eu pentru voi:

"Draga Iurie Darie, 
Nu pot să cred că ai împlinit vârsta de 82 de ani.
Mă uit la fizicul tău, dar mai ales la moralul tău de puşti, de om liber, de ins decomplexat, asocial aş spune doar luându-mă superficial după câteva ieşiri publice de-ale tale. 

Care, paradoxal, pentru mine, revoltător pentru alţii, au răsculat pudibonderia constipată a spiritului burghez dintotdeauna. De la madame Bovary la Anna Karenina şi retur via Lady Diana.
Dar, mai ales spiritual bizantin-valah contemporan. "Familişti" farisei, cămăşi albe scrobite, care mai au pe lenjeria intimă rujul amantelor plătite, dar care în public te critică vehement reacţionând ca nişte demipotenţi. "A-nnebunit Iura", "şi-a pierdut bunul simţ, la vârsta asta". 

Îi sfidezi şi bine faci. Ei refuză să realizeze că tu faci parte din categoria oamenilor cu spirit veşnic tânăr. Şi iar îi trimit la lectura cărţii lui Marquez, "Dragoste în vremea holerei", şi iar îi numesc inculţi, retrograzi, conservatori, spirite constipate, rigizi. 

Onanişti ieşiţi la pensie. Farisei care cred că vârsta iubirii este trecătoare. Mă miră maturitatea exagerată , să nu-i spun obtuzitatea, imaturitatea fiului tău, Iura.
Care invocă punctul de vedere al opiniei publice şi vezi Doamne, o culpabilizează pe Anca Pandrea, soţia ta eternă şi de argint. De parcă nu ţi-ar fi fiu.

Am aflat că e un băiat şcolit, să nu fi citit el nimic din hedoniştii americani?, să nu fi aflat el ce sunt alea libertăţi sexuale, măcar din Oscar Wilde? Mă îndoiesc.
Fariseisme mioritice cu iz de boieroaică ofuscată, monşer! Deşi, tu nu eşti deloc exagerat. Sau, el are poziţia pidosnică a moralistului intransigent, cu excepţia propriei persoane.
Nu-l pricep! La naiba, vorba unui libertin TV! Să dăm la spate răutăţile fiului. Căci, nu este cazul, măi!, să vorbim despre asta, când tu aniversezi nunta de argint cu "ultima" soţie şi când ai împlinit o vârstă minunată.
Ce norocuri lăsate de Pronie picară pe tine, Iura! Ce fericire unică trebuie să te parcurgă extatic, prin toţi porii. Jur că te invidiez! Dar fără ură. Celest, cum îmi place să spun!
La mulţi ani Anca!, La mulţi ani Iura!, La nunta de platină s-o faceţi şi mai lată!
George Stanca"





Unknown spunea...

mvai duamni ce cute poate sa fie :))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search