miercuri, 13 aprilie 2011

Dupa cate tone de McDonald's si KFC ajungi asa?




Fetele din imagini sunt foarte mandre de aspectul lor fizic si nu au refuzat o sedinta foto prin care isi pot etala formele in vazul tuturor. Dincolo de orice gand al meu de a le condamna pentru asta, intrebarea care ma framanta este: cam cat ar trebui sa mananci sa te ingrasi atat de mult? Am mai vorbit aici despre grasute si celulita si femei care nu se mai uita in oglinda cu lunile/anii, iar atunci cand o fac sunt socate de ceea ce vad.
Ma rog, fiecare cu gusturile lui si ele au dreptul sa se placa asa, insa, asa cum am spus, nu pot sa nu ma intreb ce si cat ar trebui sa mananci sa ajungi la 300 kilograme?
Chiar sa nu observi ca hainele trebuie schimbate luna de luna si ca pantalonii pe care ii purtai acum 3 ani nu te mai incap nici pe un picior? Ori sa realizezi asta, dar chiar atat de putin sa-ti pese de tine cand vezi ca nu te mai poti deplasa? Ca nu mai poti urca scarile?
Poate o sa spuneti ca sunt bolnave... Da, poate ca este vorba si despre asa ceva. Si eu mai pun in fata ipoteza asta, insa zilele trecute urmaream o emisiune pe TLC parca, despre o negresa care avea 400 kilograme cred. Era imensa, nu se putea ridica din pat, iar cand au transportat-o la spital, au urcat-o, cu chiu, cu vai, intr-o duba. Ma rog, ideea este ca respectiva isi dorea operatii estetice care sa o scape de grasime si, pentru ca o filmau non-stop, am surprins si o masa cu familia. Ei bine, in fata avea vreo 5 farfurii imense: una cu cartofi prajiti, una cu aripioare prajite, una cu costite de porc, fasole prajita, porumb fiert si se mai vedeau niste verzituri acolo...Toti cei din familia ei erau grasi, insa era ea obeza si avea 25 de ani. Medicii n-au vrut sa o opereze pentru ca ar fi trebuit ca ea sa tina un regim inainte. Ei ar fi putut definitiva procesul de slabire cu ceva liposuctie si apoi indepartarea pielii in exces, dar greul ar fi trebuit sa-l duca ea, iar doctorii si psihologii care au consultat-o nu au crezut-o in stare sa faca asa ceva.
Ce viata mai este aia in care ai 25 de ani si tu zaci in pat, nu te poti plimba, nu te poti indragosti, nu poti inota, nu poti iesi cu prietenii la film...? Viata ta chiar valoreaza un sac de aripioare picante pe saptamana?


Petrisor spunea...

cam dupa ce consumi/mananci junmatate din depozitul de meniuri. Cred ca KFC are contributia cea mai mare :)

Maria Manea spunea...

ce e mai grav e ca situatia se inteteste,mai ales la noi romanii,care din buni strabuni suntem invatati sa mancam BINE.Ei bine,inainte nu era nimic rau pentru ca omul,dupa ce manca mergea pe camp si ardea calorii,dar acum,omul mananca MUUUULT,ca asa a invatat de la strabuni si se aseaza in fata PC-ului sau la TV,sau mai ridica din cand in cand o gantera.EU nu cred ca e vorba de vre-o boala,cred ca e doar comoditate si lene.
Zambiti,merita!

cOcO spunea...

Ingrozitor! Nici eu nu-s perfecta...dar cele din poza sunt oribile...si chiar in halu`ala nu se poate!
Da-i incolo de cartofi prajiti si aripioare si va fi mai bine:D

Miuri spunea...

chiar e aiurea.. dar ma gandesc ca ea manca proportional cu volumul ei. Adevarul e ca daca ajungi la 400 kg greu mai poti slabi. Medicii nu se baga sa te opereze ca poti muri, tu nu poti slabi ca ti-e foame si e nasol. Cel mai bine e sa previi, normal.
Dar cel mai tare ma mira atitudinea parintilor. Pai ei trebuiau sa ia atitudine inca de cand au vazut ca ii depaseste in greutate, ce naiba??

Just_Me spunea...

E trist. Imi pare rau pentru ele/ei (ca sunt si barbati in situatia asta) dar cei care nu sunt bolnavi si au ajuns asa din cauza mancarii cam merita. Bineinteles ca, in momentul in care isi dau seama ca e cam mult si le pare rau e tarziu, asta e trist.

unika spunea...

daca la 25 de ani poti cantari 400 kg, atunci e doar vina parintilor.

Bijuterii cu Atitudine spunea...

Mi se intoarce stomacul de la pozele astea. Chiar sunt adevarate? mi-e greu sa cred ca exista persoana atat, dar atat de obeze. Poate sunt photoshopate...

Adelina Eneșca spunea...

Wow! Nu imi vine sa cred ca sunt reale. De ce sa te complaci in situatia de a arata asa? Eu nu le inteleg...

Raluca Octavia spunea...

Dupa multe tone de prostie si inconstienta pe tava!!!

Iulia C spunea...

eu cred ca judecati prea aspru..
o femeie care arata asa e bolnava..nu arata asa pentru ca a ales sa arate asa.

michelle spunea...

Iulia C, cred ca e bolnava de foame!:))) Si crede-ma, cand ajungi la 300 kilograme, ajungi ca vrei. Nici o boala nu te umfla peste noapte. Exista sport, exista diete, exista multe alte proceduri prin care iti poti tine silueta sub control. Daca te ingrasi 5, 10 sau chiar 20 de kilograme, poti da vina pe boala. Daca te ingrasi 250, atunci nu esti decat o nesimtita care nu face nimic si mananaca cat pentru 10.

Iulia C spunea...

Ca sa vezi ca habar nu ai ..daca te ingrasi 5-10 kg nu esti bolnav! Esti lenes si mananci prea mult! Daca te ingrasi 250 inseamna ca ai o boala! Eu am avut o colega de clasa care avea o boala de genul asta..Femeia aia nu manca nimik si se ingrasa in fiecare zi tot mai mult..facea sport..era disperata..si totusi se ingrasa :)

Delia spunea...

Da, subscriu la ce zice iulia c, insa exista cazuri si cazuri. Unele femei care ajung atat de grase au boli cel mai des hormonale, altele mananca fff mult. Am vazut un documentar pe discovery chanel, unde era prezentata o obeza si iubitul ei obezofil. Ala facea bani de pe ea, prin tot felu de reclame, filme etc. Si el o si indopa. Au aratat poze cu ea din tinerete cand era o tipa cu greutate normala si apoi dupa ce l-a cunoscut pe tip s-a ingrasat. El a convins-o ca-i plac femeile mari si ea s-a facut de 320 kg. Zicea tipa ca in momentu cand era plina, si nu mai putea manca nici o inghititura, venea ala cu sticla de ulei, sa nu cumva sa nu atiga nr de kalorii. Si e adevarat, sunt nebuni de astia care si-au convins femeile sa se faca cat casa datorita fetisului pe cate il au cu obeze. Si apoi le tin langa ei sub deviza, cine te mai ia acum ca esti cat o vaca? (2,3)

Zuzele spunea...

@ Iulia C, Doamne fereste! Ce boala avea colega ta? Am si eu o prietena care era foarte grasuta si mereu spunea ca ea nu mananca nimic si ca se ingrasa nu stie de unde:) Deja ma exaspera cand o auzeam pentru ca eu nu cred ca se poate depune un strat atat de mare de grasime daca tu mananci 2 mere pe zi. Stiu ca te poti umfla din cauza cortizonului atunci cand ai anumite probleme de sanatate, insa cu putin efort- vezi cazul Ancai Badiu- reusesti sa te mentii la o greutate normala. Asa, prietena mea a fost foarte grasa cativa ani buni pana cand intr-o zi a mers la nutritionist. A primit o dieta foarte ok, fara infometare si alte prostii, pe care a tinut-o mai bine de un an. In primele 6 luni a slabit vreo 15 kilograme, apoi inca 15 si kilogramele s-au topit treptat, fara vergeturi si piele lasata. Acum arata super, dar de doi ani nu mai bea cola si alte prostii acidulate si dulci, nu mananca dulciuri si nimic cu mult zahar, prajeli, paine alba. Are un regim de viata sanatos pana la urma care o ajuta sa aiba silueta din studentie :)

@ Michelle, si tu ai dreptate pentru ca in multe cazuri, grasii sunt grasi pentru ca mananca foarte mult si nu fac miscare. Da, sunt nesimtiti cum spui tu, pentru ca se tolanesc la TV cu 3 pungi de chipsuri langa -stiu eu cateva cazuri- si 3 senvisuri cu branza topita si salam. Dar, asa cum spune si Iulia, mai sunt si cazuri de oameni bolnavi, dar parca totusi, trebuie sa iei niste masuri din timp, nu te poti culca pe o ureche, nepasandu-ti de kilogramele care se aduna pe luna ce trece.

@ Sudessa, pe multi ii aud: ce, Domne, slana cu pita nu face rau ca strabunii nostri nu mai aveau colesterolul mare! Ce, mancarea noastra traditionala este foarte buna, nu face rau pentru ca asa mancau si bunicii nostri si au trait 85 de ani. Atat de tare ma enerveaza asemenea cretini care compara situatia de acum cu cea a bunicilor si strabunicilor. Pai, asa cum spui si tu, batranii luau o bucata de slana, o ceapa si paine in traista si plecau la camp de unde mai veneau acasa seara. Nu ne putem compara cu ei, noi cei care nu ne ridicam din fata calculatoarelor, care nu ne dam fundurile jos din masina nici pana la piata, care am uitat mersul pe jos si care daca se defecteaza liftul si urcam pe jos pana la 3, ne dam sufletul. Iar bunicii nostri nu aveau cola, chipsuri, kfc, hamburgeri, maioneze, branza topita si alte bombe calorice cu care noi ne otravim organismul.

@ Miuri, parintii au o mare vina, poate cea mai mare, insa atunci cand ai 25 de ani nu mai poti da vina pe ei ca esti tu gras. Desigur, bazele obezitatii se pun in copilarie si la fel si apetitul pentru mese imbelsugate cu platouri cu costite prajite, snitele si cartofi prajiti. Educatia se face din copilarie, insa mai tarziu, cand esti la varsta la care poti distinge intre bine si rau, este vina ta!

@ Monica G, NUUUUU, nu sunt trucate! Femeile din poze au participat la un soi de concurs de miss grasuta:)

Pinkie spunea...

Zuzo, la ce nutritionist a mers prietena ta? Si eu am probleme si mereu slabesc si ma ingras. Am incercat diferite metode si nimic nu a fost de durata, dar recunosc nu am fost pana acum la un nutritionist ok.

CUVINTE RATACITE spunea...

eu ii dau dreptate zuzei, ca sa ajungi asa e nevoie de un efort(multa multa mancare) si ca sa iti revii e nevoie si de mai mult efort.

La noi inca nu e asa, dar incet incet putem deveni, insa tarile care au multe fastfood-uri unde mancarea e mult mai ieftina decat daca ai cumpara tu produsele si a le combina acasa, au foarte foarte multi clienti si pur si simplu nu le pasa, la multi conteaza bucuria "gustului", poate realizeaza ca s-a intamplat ceva rau dar nu au ambitia de a renunta la viciu.
Si mie imi plac aripioarele picante si salata la mac cu diverse in ea dar in aceeasi masura imi place sa merg cu rolele si sa ma duc la sala.

cred ca e vorba de un echilibru in toate,insa trebuie sa vrei sa il mentii.

Gya spunea...

Cat poti manca astfel incat sa ajungi asa...Doamne fereste.Depinde probabil si de parinti, familie.Atunci cand au vazut ca ajunge la o anumita greutate, trebuiau sa o incurajee cu o dieta cu ceva...dar daca ei au continuat sa ii dea de mancare.Ma gandesc ca depinde si de organism...am prietene care daca mananca 2 sapt la mec/kfc/spring/etc se ingrasa foarte repede.Eu de exemplu mananc la mec de 2 ..3 ori pe saptamana pentru ca nu prea ajung pe acasa...si ma ingras foarte foarte greu.In legatura cu medici nu se mai baga nimeni la atata greutate...Nu se stie daca va rezista corpul unei astfel de operatii...

Diana spunea...

Nu consider anormal să te simți bine în pielea ta, mândră, chiar dacă ai ceva kilograme în plus. Sunt femei cu 20 de kg în plus care pot fi active, pot trăi normal... dar oricât de mândră te-ai simți, când nu mai ajungi să te încalți singură decât în șlapi, lași mândria și faci ceva să slăbești.

Caress spunea...

Eu vreau sa stiu daca pozele alea sunt reale, ca nu pot sa concep asa ceva. Sunt pe bune ?!

Camy spunea...

Aoleu, pozele alea sunt reale? Eu am crezut initial ca sunt trucate...
Sa fii mandra de tine cand arati asa clar e o boala... Chiar am vazut un documentar despre barbati care isi indopau sotiile, acestea ajungand la sute de kg, fara sa se mai poata da jos din pat, parandu-li-se ca asa sunt sexy... Si culmea, si femeile se vedeau frumoase :|

,,Un intelept ** " spunea...

Americanii au o problema cu ,,greutatea'' ( MCul si KFCul au devenit obisnuinta) cercetatorii de acolo cred ca obezitatea e provocata de o bacterie(din cavitatea bucala...sau din intestin) Alte variante: o gena; un virus s.a.:)..Intr-un final se va gasi si cauza...Probabil tine si de metabolism ,o spun eu care ma chinui sa mai pun pe mine macar 5-7 kg :)

MoGio spunea...

Ultima zici ca e din reclama de la Michelin :) In rest , nu comentez , e o treaba psihica asta

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search