marți, 19 aprilie 2011

Mostenitorul Ferrero Rocher a cazut de pe bicicleta si a murit


Banii n-au adus fericirea si nici n-au asigurat o viata lunga si lipsita de griji pentru milionarul Pietro Ferrero, mostenitorul imperiului Ferrero Rocher care scoate pe piaţă bomboanele Ferrero Rocher, Nutella, Kinder şi Tic-Tac. 
Pasionat de ciclism, barbatul de 47 de ani se afla in Cape Town, Africa de Sud, in momentul mortii care a survenit in urma unei cazaturi de pe bicicleta. Adevarul scrie ca ar fi facut infarct, dar pe guardian.co.uk n-am gasit informatia asta.

Milionarul era însoţit la momentul decesului de tatăl său, Michele Ferrero, care a transformat compania dintr-o afacere locală într-un imperiu internaţional. Tot el a inventat, în anii '60, produsele Nutella şi Kinder. Bunicul lui Pietro Ferrero, de asemenea numit Pietro, a fondat afacerea în 1942, furnizând dulciuri pentru magazinul condus de soţia sa, Piera, în Alba, regiune a Piedmontului.
Pentru că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ingredientele pentru dulciuri se găseau cu dificultate, Pietro a decis să exploateze ceva ce Piedmont avea din plin, alunele, inventând o pastă dulce făcută din acestea.
Nepotul acestuia a început să lucreze pentru filiala din Germania a companiei în 1985 şi a obţinut o diplomă în biologie, după care s-a mutat la sediul central al firmei, în Alba.
În 1992, el a preluat conducerea operaţiunilor ale diviziei europene a Ferrero Group.
Ministrul italian de externe, Franco Frattini, l-a descris pe Ferrero ca un om de afaceri "excepţional de talentat, înzestrat cu o viziune strategică şi o sensibilitate profundă", aducând beneficii economiei italiene.

Cupcake Splendens spunea...

pff ce pofta mi-e de o bomboana ferro rocher...
ce sa zic...poate ca par f insensibila,dar asta e...cu totii murim la un moment dat.

Zuzele spunea...

Cupcake, m-a amuzat replica ta :))) Pai cred ca tututor ni se face pofta de-o bomboana FR, de-o Nutella sau de-un Kinder atunci cand citim stirea asta :)) Dincolo de tragismul vestii, gandul iti zboara inevitabil la bunatatile astea :P

Cupcake Splendens spunea...

poi daca si in poza pe care ai pus o sunt bomboane FR cum sa nu ni se faca pofta?:)))

Zuzele spunea...

Vrei sa pun si-una cu un borcan de Nutella?:))

Katyna spunea...

Saracul de el, saraca de mine...Eu de unde iau acum Nutella ca sa imi treaca pofta? :D (ce de rautate zace si-n mine...valeu)

Zuzele spunea...

Katyna, si eu am o poftaaaaaaaaaaaaaa!!!! :))))

Felicia spunea...

Poate manca o bomboana in timp ce mergea cu bicicleta si n-a fost atent la drum, a cazut si a murit!Chocolate a guilty pleasure! Oricum imi pare rau de el!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search