luni, 9 mai 2011

Anorexia sexuala

Este o stare obsesiva care domina fizic, mental si emotional viata sexuala a unei persoane. Anorexia sexuala poate face persoana in cauza sa se simta puternica si nevulnerabila in fata oricaror dureri emotionale sau chiar fizice. Ea devine de multe ori o modalitate de a face fata stresului cotidian si dificultatilor vietii.
O persoana care sufera de anorexie sexuala cauta sa nu combine intimitatea cu sexul. Practic, le separa, facand din sex doar un act animalic sau o corvoada, o datorie. Incet, incet, notiunea de intimitate se transforma in ceva ce trebuie ascuns in interior si astfel devine aproape inexistenta in viata de cuplu. Probabil ca multi ar spune ca doar femeile vor fi afectate de aceasta problema psihologica si sexuala. Ei bine, nu. Ambele sexe sunt la fel de expuse acestei afectiuni. Mai mult, majoritatea celor care sufera de anorexie sexuala prefera sa isi ascunda problemele si sa lupte cu greutatile singuri. Rusinea este adesea cauza respingerii ajutorului medical si profesionist sau a celui familial. Teama de a nu fi priviti ca niste ciudati ii face pe multi sa-si duca "durerea" pe picioare, in speranta ca, in timp, va trece de la sine.
  • Medicul american Drew Pinsky: "Nu toti cei care nu au chef de sex sufera de anorexie sexuala. In general, partenerii cu astfel de probleme refuza sa ajunga in dormitor si sa faca dragoste cu partenerii, avand dorinta sexuala inhibata din cauza anxietatii intrapsihice. Ei nu accepta relatiile intime fie dintr-o culpabilitate legata de placerea sexuala, fie dintr-o frica exagerata "
  • Cory Schortzman, consilier în anorexie sexuală, recunoaşte că a devenit specialist în domeniu, după ce el însuşi a avut de luptat cu această afecţiune. În urmă cu şase ani, Schortzman povesteşte că „intrasem într-o lume hipnotizantă a masturbării, în loc să fac sex cu soţia mea. Îmi trăiam fanteziile sexuale de unul singur. Deşi nu îmi înşelam soţia, îi respingeam orice încercare de apropriere sexuală şi emoţională.”
Simptome:

- evitarea completa a oricarei forme de placere sexuala - chiar si sarutul
- atitudinea rigida fata de sexualitate sau discutii pe aceasta tema
- evitarea contactului sexual pe o foarte lunga perioada de timp
- obsesia ca este nevoit/a sa faca dragoste cu partenerul de cuplu
- dispretul fata de haine provocatoare, filme sau scene erotice
- rabufnirile inexplicabile ori comportamentul singuratic

Tratament:

Consiliere
Intotdeauna ajutorul unui specialist este binevenit. Da, poate fi tratata si vindecata. Primul pas in acest sens este consilierea psihologica pentru determinarea problemelor initiale ce au cauzat acest blocaj emotional. Din pacate, daca aceasta afectiune nu este tratata, ea va dobandi, in timp, caracteristicile unei depresii severe, iar comportamentul persoanei in cauza ii va afecta total viata sociala si personala. Nu doar lipsa unei vieti sexuale ii va afecta grav viata (de cuplu sau de individ) ci si nevoia obsesiva de a sta in umbra, de a nu impartasi sentimente cu nimeni il va exclude din ritmul unei vieti sanatoase. 

sursa: cancan.ro si unica.ro
Cupcake Splendens spunea...

imi place ca abordezi si astfel de subiecte,sunt sigura ca multe persoane sufera de aceasta boala si nici macar nu stiu...
e foarte bine de stiut ca exista si un remediu pt asa ceva:)

Zuzele spunea...

Cupcake, pai la asta m-am gandit si eu!:) Eu m-am mirat cand am auzit ca exista asemenea boala si poate fi o informatie ok pentru oricare dintre noi, mai cu precadere pentru cei care prezinta asemenea simptome si habar nu aveau de ce sufera :(

Vasile spunea...

o pastila vesela poate trateaza boala asta /www.youtube.com/watch?v=0LpqRvxm59s&NR=1.Voi chiar credeti bazaconiile astea?

Anonim spunea...

prietenul meu sufera de asa ceva,de fiecare data cand ma apropii de el,ma respinge..desi stiu ca ma iubeste.sper sa gasim un psihoterapeut ...

ina bixade spunea...

Nu am auzit in viata mea de conditia asta medicala. O exista si bulimie sexuala?:)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search