joi, 12 mai 2011

Jessica Alba si-a scos burtica la soare. Este ok?

Poate ca sunt carcotasa, dar nu-mi place cand vad la plaja o femeie insarcinata si nu pentru ca nu ar arata bine, ci pentru ca eu consider ca nu este indicat pentru o viitoare mamica. Soarele este foarte periculos pentru oricine si ma gandesc tot mai mult sa renunt la obsesia pentru bronz, dat fiind cancerul de piele tot mai prezent in randul pasionatilor de plaja.
Am vazut femei insarcinate lenevind la soare toata ziua, ba chiar mai mult decat mine care la amiaza intram sub umbrela sau mergeam la vreo terasa din apropiere, insa ele sub nici o forma nu s-au protejat. Si mi se pare ca sunt mai mult decat inconstiente si egoiste. Si aici vorbesc de sarcini inaintate si de stat la plaja de dimineata pana seara, nu de femei care au facut o baie de ultraviolete la prima ora cat sa se fixeze calciul in oase si pielea sa sintetizeze vitamina D.
Dar sa revenim la Jessica, o actrita  pe care eu o plac foarte mult, poate ca ea a stat la plaja atat cat paparazzi sa faca niste fotografii :) Nu cred ca s-ar supune vreunui pericol, doar de dragul de a avea pielea bronzata! Cred ca este mai inteligenta de-atat!

Voi ce credeti despre femeile insarcinate care stau la plaja zi de vara pana-n seara?
Creme de plaja cu protectie solara ridicata le protejeaza suficient?


yoana spunea...

nici eu nu-s de acord cu expunerea prelungita la soare mai ales daca respectivele femei mai sunt si gravide. si cred ca nici cremele nu sunt scutul perfect pentru bebelus..cateva ore sunt bune, dar cand stai de dimineata pana seara apar urmari

Just_Me spunea...

Nu sunt de accord cu cele care stau la soare atunci cand arde soarele, in nici un caz de dimineata pana seara, la fel cum nu sunt de accord cu cele care isi tin copiii la plaja cand arde soarele sau o zi intreaga (chiar si sub umbrela, soarele arde) si nici cu cele care mananca de toate in catitati imense pe timpul sarcinii, ca le e "pofta".
Mi se pare foarte grav, copilul ala din burtica trebuie sa aiba parte de ce e mai bun pe lume ca sa se dezvolte sanatos si sa nu aiba probleme pe viitor. Da, stiu...multe spun ca mai demult nu se protejau femeile si nu mancau doar bio si tot ne-am nascut sanatosi...dar nici lumea nu era asa toxica.

Nu am copii inca si sper sa gandesc la fel si atunci cand o sa fiu cu bebele in burtica si sa am grija de el din momentul in care este cat un bob de mazare pana cand voi putea.

PS: M-a emotionat putin...abia astept sa am burtica :)

Va pup :*

Zuza O spunea...

Poate era dimineata cand a fost ea la laja. Si eu am fost la mare cu burta la gura si am facut baie si plaja, dar doar pana la orele 11 si dupa orele 18 :) In rest, la umbra la terase sau sub umbrela si imbracata :))

zuza G spunea...

Zuzi, stiu ca tu ai avut grija:), dar sunt tot felul de idioate -vazute de mine- , rosii ca racul de atata stat la soare, de dimineata pana seara!

zuzele spunea...

@ Just, perfect de acord cu tine!!!!
pupici si sa ne spui si noua cand vei avea burtica :)

@ Yoana, da, unele cred ca daca dau cu crema, pot sta la soare toata ziua! Niste idioate egoiste!

Just_Me spunea...

:)) mi-am schimbat poza la profil si din greseala mi-am sters si o parte din nume. Acuma am vazut cand am citit raspunsul tau pentru mine. Nu stiam de ce mi-ai zis doar Just si nu Just_Me. :P

Anonim spunea...

Sincer, nu sunt de acord cu expunerea la soare a femeilor insarcinate, decat daca este vorba de putin timp dimineata cu protectie solara cat mai ridicata ( 50 de exemplu).
Sper ca nu exista viitoare mamici care merg la solar. Asta ar fi prea de tot!

Zuzele spunea...

@ Just-Me: nici eu n-am mai dat click pe numele tau sa vad in ce blog ma duce si chiar ma gandeam la asemanarea dintre nume :)) e bine ca ne-am lamurit acum:P

Anonim spunea...

E putin cam prea periculos pentru gravide... Pielea poate fi protejata de arsurile solare foarte usor, cu ajutorul cremelor, lotiunilor, dar exista riscul supraincalzirii (si se stie ce urmari poate avea supraincalzirea asupra fatului). Daca insa respecta orele recomandate pentru plaja, nu vad de ce ar fi o problema... Nu cred eu ca frumusica din poze e vreo turbata d-aia care sa prinda tot soarele de pe plaja, dar la noi am vazut destule inconstiente cu burta la gura adormite pe sezlonguri...

Anonim spunea...

Eu la mare anul trecut, am vazut o tipa cu burtica mare care statea cam toata ziua la plaja, se retragea uneori la terasa , dar venea inapoi pe plaja si statea la plaja nu sub umbrela.
Dupa cateva zile dupa ce a plecat, am plecat si eu de la mare si am vazut poze cu ea pe facebook ca tocmai nascuse in urma cu o saptamana(la termen!) si culmea, e psiholog...

Bucataria mea-Paula spunea...

din ce m-am documentat eu si ce am întrebat doct ginecolog, nu este nici o diferența între a fi gravida si a sta la soare si a sta la soare fără a fu gravida!
este ft import sa se folosească creme cu factor de protecție solară ft crescută 30-50, si sa se aplice ft des!
cât despre bebe din burtica, el este ft protejat de placenta si nu exista nici un risc, din contra inotul si câteva ore de soare prind ft bine ptr corp, deci si ptr bebe!
normal ca nu este indicat sa se stea între orele de vârf când soarele arde ft tare, dar nu decât in cazul gravidelor... in cazul tuturor!!!!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search