marți, 31 mai 2011

M-am facut mare: de la ciurucuri, am trecut la telefon "must-have"

De cand ma stiu, am avut cele mai ieftine si bune de aruncat telefoane! N-am acordat niciodata importanta acestor obiecte care, pentru mine, erau perfecte daca reuseam sa comunic cu persoana de la celalalt capat al firului si nimic mai mult. Asistam, cu maxima uimire, la discutiile prietenilor mei despre ce telefon a mai lansat Nokia, cat de smecher este unu de la Samsung, ce jocuri are nu stiu care sau ce poleit cu aur este nu stiu ce telefon de multe sute/mii de euro de pe la nu stiu ce firma.
M-au lasat rece intotdeauna astfel de discutii si la fel de putin interesata eram si de privirile unora care studiau cu dispret telefoanele mele cele mai demodate si mai simple din lume. Nu mi-a fost niciodata rusine sa vorbesc la telefon in mall -asa cum am auzit pe la altii- daca acesta era primul model de Samsung aparut pe piata (il am si acum:))) I-am vazut pe unii respingand apelurile primite, inca din geanta, pentru ca le era rusine sa scoata telefonul mult prea ieftin pentru fitele lor.

Citeste in continuare:


Apropo, imi provoaca mila prapaditii care nu au dupa ce bea apa si care strang 5, 6, 10 salarii pentru a-si cumpara un telefon de fite, insa nu au nici macar credit pentru bip :)) Oh, da, am intalnit si din astia si sunt sigura ca si voi! Din aia care merg la terasa si pun telefonul pe masa, unul lucitor de pe care eu nici nu as sti sa raspund, doar asa sa vada tot poporul de gadget de muuulte milioane au ei, dar daca ii rogi sa-ti imprumute un sms, spun ca nu au credit! hahahahha

In urma cu cativa ani, aveam un mare stres pe lume: telefonul cu camera! Aveau prietenele mele si atat de rau m-am ofticat cand am fost in Creta ca nu am avut nici aparat, si nici telefon cu camera foto- eu fiind o disperata dupa fotografii- incat mi-am cumparat din primul meu salariu un Samsung D900 :) A costat vreo 12 milioane parca, dar m-am bucurat de fiecare leu cheltuit. Pana intr-o zi nefericita in care mi-a crapat display-ul si poza mea frumoasa cu o albina asezata pe o papadie a disparut, lasand in urma un ecran negru si trist! Vai, vai ce nenorocire a fost si cat am mai plans. Si acum am telefonul care, de altfel, merge perfect, numai display-ul este varza cu carne. Nu ma indur sa-l arunc, desi s-a demodat rau de tot intre timp si pretul lui intreg este mai mic decat display-ul pe care ar trebui sa-l schimb:) Mi-a promis concubinul ca mi-l repara, asa ca mai am putin si voi fi happy!
Acum ca am vorbit de ciurucurile mele de telefoane - nici nu stiu ce firma sunt si nici nu va spun pentru ca radeti de mine-, sa ma si laud! Aseara, partenerul meu de viata mi-a facut o surpriza frumoasa foc si mi-a adus un telefon nou, in tipla - asa cum n-am mai avut de... nu mai tin minte pentru ca eu primeam tot timpul ce aruncau altii:)))- Samsung Monte.
A aparut acum un an si lumea care se pricepe zicea atunci ca este un "must-have" in categoria telefoanelor full touch si se adreseaza utilizatorilor in pas cu moda. Moda telefoanelor, cred. Adica, populatia care isi asorteaza telefonul cu sandalele sau asa ceva. Ma rog, nu sunt unul dintre acei indivizi care n-au somn noaptea pentru ca a aparut nu stiu ce telefon si ei (inca) nu au bani pentru el, insa imi place foarte mult noul si dragutul meu telefon. Mai greu cu tastele pentru ca lipsesc cu desavarsire si inca nu am deprins tehnica folosirii optiunilor lui cu degetelul. Imi ia 10 min sa scriu un sms si alte 5 sa-mi dau seama cum pot suna pe cineva:))
Ma pot conecta la internet cu ajutorul lui, un rau necesar in cazul celor dependenti de bloguri si de e-mail cum sunt si eu, are GPS si Google Map ca sa nu ma ratacesc prin lume, in eventualitatea in care am de cand sa plec la plimbare, camera foto de 3.2 megapixeli si mai multe nu stiu. Ah, si astazi am descoperit ceva tare: daca vrei sa pui apelul primit pe silent, este suficient sa intorci telefonul cu fata in jos:)
Spre deosebire de Zuza O care este fericita posesoare a unui Iphone 4, eu inca sunt la gradinita si abia daca stiu sa-l folosesc pe asta, daramite ceva mai complicat. Oricum, de la.. Nokia 5000- ma ajuta cineva- la Samsung Monte este o trecere mai mult decat decenta:))

Update: am mai descoperit cateva chestii interesante la telefonasul meu cel nou:
  • optiunea Gesture Unlock, adica fiecarei aplicatii din telefon - Mesage, Agenda, Camera foto- i se atribuie cate o litera si atunci cand telefonul este blocat, desenezi pe ecran litera respectiva si te duce direct acolo unde vrei. Eu am pus A si ma duce in agenda direct, C si intra camera foto automat, etc:)
  • Fake Call este optiunea care genereaza un telefon fals atunci cand vrei sa scapi de o companie neplacuta sau de o sedinta:)) Mi se pare foarte tare! Pe langa faptul ca primesti un telefon la cateva secunde de cand ai activat optiunea - asa incat nu te dai de gol:P- poti raspunde, iar de la capatul celalalt al firului se aude un robot cu mesajul tau inregistrat dinainte:)) In cazul in care cel cu care esti intr-o discutie este mult prea aproape de tine si aude tot, apelul este acoperit de un mesaj inregistrat din timp, de genul :honey, vino repede acasa ca avem inundatie :)))


A.M. spunea...

sa-l folosesti cu placere!:*

Beauty Tested spunea...

Foarte dragut! Sa il folosesti cu placere!

Zuzele spunea...

Multumeeeesc! :* xoxo

Anonim spunea...

Sa il stapanesti sanatoasa si sa iti aduca doar vesti frumoase! :)
Nici eu nu sunt amatoare de telefoane si nu am nicio problema sa imi afisez un telefon demodat, macar eu am credit. :))

Miuri spunea...

sa-l folosesti cu placere!! :) eu abia acum aud de el.. deci imagineaza-ti =))

morphine spunea...

am un nokia vechi cat china si motorola cu camera,dar si ala are vreo 4 ani,camera nu merge,iar cand vb la el nu se aude clar,de aceea nu prea-l folosesc.in schimb nokia e de vreo 6-7 ani,si merge perfect:))
nu ma deranjeaza deloc ca e vechi,ba chiar eu o sa fiu cea tare,cand se va declara ca acest telefon trebuie expus intr-un muzeu:)):))

in schimb mi-as dori un iphone,sau wannabe iphone,ca sa pot copia la examene,ca si toti colegii..[deh,de parca as avea sange in..:))]

Zuzele spunea...

Iubitele, am mai facut un update cu 2 chestii dragute pe care abia le-am descoperit la telefonul cel nou:))

Special Koko spunea...

Looks great :x Asa am fost si eu mereu, atata timp cat mergea telefonul...nu m-am agitat niciodata sa fie wow.. Acum, in schimb, parca as ceva si eu nebuniei Iphone...acum nu stiu sigur, parca prea a devenit cv standard issue.. O sa ma uit si la asta al tau :x

pup, sa l folosesti cu placere:*

Zuzele spunea...

Koko, este foarte dragut telefonul si plin cu tot felul de chestii inedite, foarte dragute si suficiente pentru o don'soara! :P
Merci ! Pup

Maya spunea...

Iphone0ul este intr-adevar ultima fitza, dar imediat vor scoate o noua varianta deci trebuie neaparat sa il inlocuiesti repede :)) Cat despre telefoane imi place sa fie mai special decat a celorlalti asa ca am ales unul care nu se gaseste decat online si sunt foarte multumita de el. Aproape toata lumea ma intreaba: "Ala e telefon? Ce tare arata" :)) Este vorba tot de un Samsung. Sa il folosesti cu placere pe al tau :*

Unknown spunea...

Hello girls ,ma alatur si eu voua! Nu sunt adepta telefoanelor ultrasofisticate, merg pe ideea, simplu dar eficient, so ,n-am emotii sa ma afisez cu un telefon depasit de actuala tehnologie. Insa, vrem nu vrem, aceste telefoane de ultima generatie, gen touchscreen, ne ofera posibilitatea navigarii pe net,verificarii unui mail,si utilizarea lor extrem de usor si rapid-ceea ce-in secolul vitezei este extrem de util:))he,he..asa ca, in curand am de gand sa-mi cumpar si eu unul...se merita investitia....Zuza,nice blog! Iar telefonul sa-l folosesti sanatoasa, sa te bucuri de el! pup

Laura spunea...

Sa-l stapanesti sanatoasa! :)
p.s. Cum e e72? Iti merita banii?

fashion doctor spunea...

super frumos ,mai ales util,sa te bucuri de el! eu am tot samsung dual-sim ,foooarte util,nu mai umblu cu 2 telefoane,e si frumos si usor.te imbratisez cu drag!

Anonim spunea...

Ha ha ha!!! M-ai amuzat foarte tare. :))) Parca ma vedeam pe mine, cu eternele telefoane rudimentare, bune doar ptr sunat si sms-uri. Nici acum nu "poftesc" la un tel touch-screen. Am nevoie de taste. Asa ca,daca trebuie sa ma upgradez neaparat, parca as opta ptr un Blackberry. Dar nu tin foarte tare.:)
Cristiana

Zuzele spunea...

@ Maya, multumesc mult! :* Ce Samsung ai ca m-ai facut curioasa?:D

@ Modniza, eu umblu cu 2 telefoane si ma iau nervii cei mari cateodata ca nu mai suport sa le car dupa mine peste tot:)) Ms mult. pupicioi

@ Laura, E72 e bestiaaaal! :D Imi place mult de tot ca aspect si este si foarte destept. Ai tot ce vrei si ce nu vrei pe el, plus ca face si poze fff frumose - 5 megapixeli

@ Hand made, multumesc mult! Da, asa este, trebuie sa fim in pas cu moda telefoanelor, vrem nu vrem:)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search