vineri, 20 mai 2011

Olivia Steer: Iata cele 21 de motive pentru care nu mananc carne!

Cu ajutorul lui Robert Morse (Cum să trăim sănătos fără toxine) am strîns, ca un colecționar de timbre rare, 21 de argumente pe care mi le-am lipit de-a dreptul în frunte, să mă ajute să mă țin cu înăpățînare de hotărîrea de a fi vegetariană.
Pe cei care mă judecă, îi rog să rămînă consecvenți cu ei înșiși. Daca mai pot, după ce citesc argumentele lui Robert Morse. Și ale mele, de 4 ani … 

1. CARNEA CONSUMA ENERGIE  VITALA, in procesul digestiei, in loc sa o genereze. Proteina animala este un lanț de aminoacizi , care trebuie întîi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi. Asta presupune eforturi energetice uriașe. Cu alte cuvinte în loc sa-ți dea, îți fură din energie.

2. CARNEA CONȚINE ADRENALINĂ ÎN CANTITĂȚI MARI (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane și duce în timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie și agresivitate celui care consuma carne.


3. CARNEA E TOXICĂ, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic și acidul sulfuric, formați în procesul de digestie și metabolismul proteinelor din carne. Acești acizi au o acțiune iritantă și inflamatoare asupra țesuturilor.

4. CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din organism, datorită azotului din compoziția proteinei din carne, cu conținut bogat în fosfor.

5. CARNEA E ACIDĂ, ducînd la inflamații ale țesuturilor și degradarea lor rapidă și la așa numita acidoză, cauza tuturor bolilor. De la o raceala pînă la cancer!

6. CARNEA CREȘTE COLESTEROLUL ducînd la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate și impotență, etc.

7. CARNEA PROMOVEAZĂ CALCULII HEPATICI ȘI BILIARI

8. PROTEINELE ANIMALE PUTREZESC în interiorul organismului, dînd trupului un miros greu.

9. CARNEA DUCE LA APARIȚIA CANCERULUI DE COLON. Mai ales consumul de carne roșie este asociat cu creșterea compușilor de tip N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale, care lezează colonul și provoacă tumori maligne la nivelul lui.

10. CARNEA DUCE LA APARITIA CANCERULUI HEPATIC SI PANCREATIC

11. CREȘTEREA ANIMALELOR SE FACE ÎN CONDIȚII DEZUMANIZANTE PENTRU CRESCĂTORI, în spații închise, lipsite de lumina soarelui sau de aer curat. Animalele sunt injectate cu hormoni de creștere, hrănite cu furaje pline de pesticide și ierbicide, cu concentrate făcute din faină de oase, bolnave de cancer, cel mai adesea. Sunt maltratate și ucise apoi cu cruzime. 


12. CREȘTEREA ANIMALELOR A FĂCUT RAVAGII MEDIULUI. Defrișările masive, pentru ca în locul pădurilor să se creeze locuri de pășunat, au dezechilibrat eco-sistemul planetar, distrugînd habitatul natural al animalelor sălbatice, diminuînd cantitatea de oxigen și provocind încălzirea globală.

13. CONSUMUL DE CARNE SCURTEAZA VIAȚA (prin epuizarea în timp a organelor vitale).

14. CONSUMUL DE CARNE STIMULEAZA, IRITĂ SI INFLAMEAZĂ ORGANELE SEXALE (În special glanda prostatei, ducÎnd la apariția prostatitei)

15. CARNEA ESTE INJECTATA CU HORMONI DE CREȘTERE, ANTIBIOTICE ȘI VACCINURI, toate considerate cancerigene.

16. ANIMALELE SUNT HRĂNITE CU UN AMESTEC DE FURAJE ȘI CARNE TOCATĂ, PROVENITĂ DE LA VACI, PORCI, GĂINI BOLNAVE ȘI AGONIZANTE ȘI OI MOARTE. Aceste practici duc la acidoză și îmbolnăvesc animalele, așa cum îi îmbolnăvesc și pe oameni. Ăsta este motivul apariției unor boli teribile ca “boala vacii nebune”.

17. INGESTIA DE PROTEINĂ ANIMALĂ INTERFEREAZĂ CU ABSORBȚIA MANGANULUI DIN ORGANISM, ceea ce poate provoca amețeli, tulburări de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiaca, fibrilații), probleme neuromusculare, boala Parkinson si boala Lou Gehring.

18. CARNEA ABUNDĂ ÎN CELULE ROȘII MOARTE, cu conținut mare de fier ionizat (extrem de diferit de cel de origine vegetala), care poate duce la scăderea nivelului de crom (necesar în transferul de insulină), scăderea nivelului de zinc (necesar în producerea insulinei și a energiei), lezarea țesuturilor hepatice, pancreatice si renale; scăderea nivelului de calciu, creșterea nivelului de sodiu (cauzatoare de edeme)

19. CARNEA ESTE PRINCIPALA CAUZĂ CARE DUCE – ÎN MOD DIRECT – LA DEGRADARE DANTURII, datorita faptului ca interferează cu absorbția calciului;

20. CARNEA E INADECVATĂ CONSUMULUI UMAN DIN CEL PUȚIN 7 MOTIVE: 
  • 1) carnivorele au gheare cu care iși prind prada; oamenii, n-au; 
  • 2) carnivorele au canini și incisivi puternici, cu care sfîșîie carnea, dar n-au în schimb molari plați cu care să o mestece, așa că o înghit bucăti întregi; oamenii nu au dinții din față ascuțiți, dar au molari destinați să macine bine bolul alimentar; 
  • 3) carnivorele au tractul digestiv doar de trei ori mai mare decît lungimea corpului, ceea ce faciliteaza evacuarea destul de rapidă a carnii digerate, intrate in putrefacție; oamenii au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decît lungimea corpului, unde carnea intrată in putrefactie poate stagna și pina la 5 zile într-un corp încă sănătos, dar uneori rămîne lipită de pereții colonului ani de zile, sub forma așa numitei plăci mucoidale. 
  • 4) stomacul carnivorelor secretă acid clorhidric puternic, care digeră proteina animală; stomacul uman secretă un acid clorhidric de 20 de ori mai slab decît cel al carnivorelor. 
  • 5)  glandele salivare ale carnivorele n-au rolul de a pre-digera alimentele; la oameni s-au dezvoltat glande salivare productive, al caror produs (saliva) are enzime puternice care predigeră carbohidrații.
  • 6) saliva carnivorelor este acidă; saliva oamenilor este alcalină. 
  • 7) digestia nutrienților se face rapid și direct în stomacul carnivorelor, sub influența acidului clorhidric puternic; digestia omului începe în gură, sub acțiunea enzimelor salivare specializate în carbohidrați și lipide, trece în stomac, unde se descompun proteinele cu ajutorul pepsinei și se desfasoară în toată plenitudinea ei, lent, în intestinul subțire al omului. Absorbția nutrienților are loc abia în intestinul gros, după un parcurs lung, uneori de 7 metri, cît are tractul digestiv.

21. CARNEA ANIMALĂ NU E CU NIMIC DIFERITĂ DE CEA UMANĂ, AVÎND ACEEAȘI COMPOZIȚIE CHIMICĂ. Un exercițiu de imaginație, propus de-un amic, m-a pus in situația dramatică ipotetică a unei izolari forțate împreună cu cîțiva prieteni, înfometați cu toții, puși să decidem între a trăi sau a muri de inaniție, atunci cînd unica sursă de hrană e gamba tovarășului de suferință. Într-o astfel de situație, nu mă imaginez decît murind de foame… 


Miuri spunea...

foarte buna postare.. cred ca de acum incolo o s-o umaresc si eu :)

fashion doctor spunea...

citesc blogul ei ,imi place de ea.eu mananc carne , nu mult, dar inca nu am argumente sa renunt.noapte buna!

Zuzele spunea...

Da, si mie imi place Olivia! Este una dintre putinele vedete care isi fac treaba si inca foarte bine, stau departe de scandaluri si cancanuri penibile. O femeie eleganta si corecta in tot ceea ce face!
Da, si eu mananc carne din cauza concubinului, in cea mai mare parte pentru ca el este carnivor nevoie mare! Daca ar fi dupa mine, numai in salata de rosii cu busuioc as tine-o :) Sper sa renuntam treptat la consumul mare de carne si sa ne axam, macar in vara asta spre salate si fructe mai multe!
Va pup, noapte buna!

Anca Buzea spunea...

Eu am inceput de ceva timp sa renunt usor-usor la carne. Nu e usor pentru ca e vorba de un gest devenit reflex, insa incerc sa inlocuiesc cu peste atunci cand simt nevoia de carnita :) Si vreau sa spun ca ma simt mult mai bine asa. In rest, legume si fructe.
Am citit ca nici produsele lactate nu ar fi tocmai ok din considerente asemanatoare.

Bianca spunea...

Haide-ti mai...!!! Fiti seriosi!!! Daca omul nu manca carne era si in ziua de azi in copaci!!!
Am evoluat din cauza faptului ca am mancat carne nu legume...
Sa fim seriosi....
vegetarienii astia.

TheVaVaVoom spunea...

Eu am perioade in care nici nu vreau sa vad carne si perioade (mai lungi) in care visez cu ochii deschisi la o bucata de vita pusa la marinat bine si dupa facuta la oala de lut...stiu ca le facem rau animalelor si implicit noua, dar tot nu pot renunta.

andreea spunea...

"•1) carnivorele au gheare cu care iși prind prada; oamenii, n-au;
•2) carnivorele au canini și incisivi puternici, cu care sfîșîie carnea, dar n-au în schimb molari plați cu care să o mestece, așa că o înghit bucăti întregi; oamenii nu au dinții din față ascuțiți"
oamenii n-au nevoie de gheare sa-si prinda prada, omul primitiv folosea eventual bata, si intre timp oamenii au descoperit focul si au inventat cutitul si furculita, avem aragaz, cuptor, chiar crede ca oamenii pleaca la vanat ca leii si isi mesteca prada intr-un colt de padure? :))

Vasile spunea...

Saraca de ea!Nu a invatat ca omul este omnivor,mananca de cateva milenii si vegetale si carne.(de unde si diferenta de acid clorhidric secretata de cele 2 specii).

Anonim spunea...

Off, cu tot respectul pentru Olivia si pentru prietenele mele vegetariene, unele explicatii de mai sus sunt de-a dreptul halucinante.
Omul n-are gheare(!!??) dar are CREIER mai dezvoltat decat un pradator din jungla. Are logica, are ratiune,imaginatie, este cea mai evoluata fiinta, a explicat Andreea mai sus punctele astea. Noi nu mancam carnea cruda si nu trebuie sa sfasiem cu dintii animalul in agonie, OMG! Noi gatim. Cu foc.De multi ani. Mii de ani.
Daca citesc cele 12 puncte, ajung la concluzia ca: daca mananc carne sunt bolnava, pe moarte, imi pute corpul infiorator, as putea la o adica sa mananc oameni ca doar e la fel,etc etc. Adica-s un fel de alien, o salbaticiune primitiva care habar n-are cum se traieste pe pamant in epoca asta. Huhh?


Singurele puncte cu care-s de acord fara sa am dubii sunt cele in care se prezinta realitatea cresterii animalelor: chimicale, moarte violenta. Da, carnea unui pui care a fost indopat cu chimicale si antibiotice n-are cum sa-ti faca bine. Dar atunci punem problema altfel, spunem ca virgula carnea animalelor hranite necorespunzator ne POATE face rau, si nu carnea in general, fara drept de replica! Este o diferenta uriasa, la fel cum leguma plina de chimicale NU iti face bine, iti poate face rau!

In fine, eu sustin moderatia. Nu ca m-ar intreba cineva, dar asa..:)

Este mega trendy sa sustii azi ca esti vegetarian, te invalui asa intr-o aura de desteptaciune extraordinara. pardon, nici asta nu mai e de actualitate, azi e bine sa fii vegan.
Sau daca se poate, sa mananaci absolut orice crud, ne-tratat termic. Da, asta e adevarata nirvana.

Claudia

Gya spunea...

Manacam un sandvish cand am citit postarea:)) brusc m-am oprit.

Universitatea Craiova spunea...

GYA e cea mai tare=))))))))))))))))))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search