vineri, 3 iunie 2011

Ador crema minerala cu protectie solara Avene spf 50!



"Trebuie să îşi protejeze pielea de soare atît persoanele sănătoase, cît şi cele bolnave, indiferent de vîrstă. O piele sănătoasă, dar nepregătită pentru expunerea la soare se poate arde foarte uşor. Cremele cu factor de protecţie solară trebuie folosite nu numai cînd mergem la plajă. Nu contează că eşti pe prosop la plajă sau mergi pe stradă, arsurile solare pot apărea la fel de uşor", arată dr Carmen-Madeleine Curea, medic dermatolog la Spitalul Colentina.

Cititi in continuare!



Am inceput cu sfaturile unei persoane mai mult decat avizate in acest domeniu pentru ca sunt incredibil de multe persoane pentru care protectia solara este cel mai putin important lucru din lume. Societatea Romana de Dermatologie avertizeaza ca numarul persoanelor diagnosticate cu melanom (cancer de piele) se dubleaza la fiecare zece ani. Constituie acest fapt un semnal de alarma pentru populatia iubitoare de soare? Din pacate, NU, inca nu!




Pe plaja si nu numai vad persoane cu pielea foarte arsa si patata, de parca nefericitul a fost tinut la rotisor ore bune. Altii se lauda ca au pierdut deja 2-3 straturi de piele pe anul acesta, iar urmele arsurilor dureroase se vad pe piele de parca au fost marcati cu un fier inrosit!
Lumea inca mai merge la plaja cu uleiul de masline in geanta, inca se mai sta la plaja de la 10.00 la 19.00 cu pielea protejata de un ulei bronzant fara factor de protectie sau cu lotiuni cu protectie foarte scazuta.

Inca mai sunt unii care se feresc sa cumpere creme si lotiuni pe care scrie SPF 30 sau SPF 50 pentru ca asta, in mintea lor, inseamna "piele nebronzata".

Nimic mai fals! Anul trecut am folosit la plaja crema Avene spf 50+ si crema Vichy spf 50+ pentru bebelusi si m-am bronzat foarte frumos, fara arsuri si fara piele inrosita, chiar daca in inconstienta mea, s-a intamplat sa mai fac plaja si la orele amiezei. Am capatat o culoare maronie a pielii, ea ramanand insa hidratata si catifelata. Repet: nu m-am inrosit, nu m-am cojit, nu m-a usturat pielea nici macar o secunda, doar s-a bronzat!
Am vazut ca Avene a lansat cu putin timp in urma o gama de produse pentru plaja minerale, adica adresate pielii foarte sensibile, care are nevoie de protectie mai ridicata si hidratare mai buna.
Eu am folosit crema minerala pentru piele intoleranta, Avene spf 50 si a fost dragoste la prima cremuire! :)

 Inainte de o expunere prelungita (o plimbare in parc ce se anunta a dura cateva ore bune pentru ca asa se intampla cand ma intalnesc cu Zuza O si bebelusul ei iubit si frumos), am aplicat putina crema pe fata, decolteu si pe umeri. Am stat vreo 3 ore pe o banca in parc (Zuzelul mic a stat la umbra, desigur si a dormit ca un...prunc:P) si nu am avut absolut nici o problema. Desi eram la prima expunere la soare pe acest an si pielea mea este alba si sensibila, care se irita imediat, a ramas catifelata si s-a bronzat discret. Am vazut asta atunci cand am ajuns acasa si am observat dungile lasate de maiou:)
Ei bine, inainte sa ies din casa nu am luat in calcul si spatele - de parca nu ar fi fost tot al meu!:)) Si nu am aplicat nici macar un strop de crema in spatele umerilor si un picut mai jos.
Tocmai de aceea, exact in acea zona pielea mea a avut de suferit si a trebuit sa pulverizez apa termala toata seara pentru ca ma ustura de parca statusem la plaja de dimineata pana seara. Noroc cu apa termala de la Ivatherm care face minuni si in acest sens si usturimea s-a calmat, dar mi-am promis ca nu mai ies din casa inainte sa aplic un strat cat de fin de crema pe toate zonele care urmeaza a fi expuse, chiar si unui drum pana la serviciu sau pana la piata.
Ce-mi place foarte mult la aceasta crema Avene este, dincolo de protectia exceptionala pe care o ofera si impotriva radiatiilor UVA, dar si UVB (apropo, intotdeauna sa alegeti creme pentru plaja care bifeaza ambele tipuri de protectii) este parfumul discret, textura cremoasa non-grasa si faptul ca se absoarbe imediat in piele si nu lasa absolut nici o urma alba, spre deosebire de alte creme cu spf foarte ridicat. Pielea nu ramane lipicioasa si grasa, doar hidratata si catifelata!

Despre cremele pentru plaja am mai scris AICI!
Despre pericolele expunerii nepotrivite la soare, dar si despre protectie, am mai scris AICI!

PS: nu m-a platit Avene pentru reclama si nici nu mi-a trimis produse, daca cineva are impresia ca din acest motiv am laudat Avene!:) Doar ca au produse cu protectie solara absolut minunate si, avand in vedere ca diverse persoane imi cer recomandari in acest sens, m-am gandit ca ar prinde bine, chiar si unei singure persoane sa afle despre Avene!
A.M. spunea...

pana in urma cu vreo 3 saptamani nu am aplicat niciodata crema cu SPF pe fata decat la plaja. mare prostie din partea mea. acum il dau pe cel mic inainte sa iasa prin curte si imi dau si eu. doar ca nu mereu imi reaplic in timpul zilei, desi stau mai mult p-afara :|

Zuzele spunea...

Ma bucur, AM, ca ai descoperit beneficiile cremelor cu protectie solara si in viata de zi cu zi! Este ffff important pentru ca soarele este mai periculos pe vara ce trece! Te pup!

Laura spunea...

La mare anul trecut am folosit Avene 30 pt fata si m-am inrosit putin si parca totusi nu m-am bronzat la fel de tare, dar oricum alba nu am ramas.La fel cum spuneai si tu in text, aveam impresia ca SPF-ul mare inseamna sa ramai nebronzata.

world of leea spunea...

am vazut ca este crema de protectie cu 50+ si la ivatherm si ma gandeam sa mi-o cumpar, mai ales ca este la promotie cu un tub mare de apa termala, totul la pretul de 58 de lei. ce stii despre crema asta si despre oferta? :)

Zuzele spunea...

Leea, nu stiu ce sa-ti raspund pentru ca nu am folosit creme pentru plaja de la Ivatherm! Am avut doar o crema hidratanta pentru fata cu spf 20 si mi-a placut f mult! Parfum discret si proaspat, hidratare maxima si protectie foarte buna!
Pe mine nu m-a dezamagit nici un produs Ivatherm pana acum si nu vad de ce nu ar fi de calitate si produsele pentru plaja!
Sa-mi spui si mie cum este daca il testezi!

Anonim spunea...

SPF 50 cu protectie UVA si UVB aplicat corect (cu 20 minute inainte de expunerea la soarea si apoi la 3 ore) nu permite bronzarea. Acesta este scopul lui. Probabil l-ati aplicat mai rar sau imediat cum ati ajuns la plata si din aceste motiv v-ati bronzat.

Luiza

Zuzele spunea...

@ Luiza, aplic creme cu SPF 50 si inainte sa ies din casa, si cand sunt la plaja, si cand ies din apa, si cand transpir si ma tem ca astfel se pierde si crema de pe pielea mea... Numai spf 50 folosesc si de fiecare data m-am bronzat. Nu la fel de rapid si de puternic ca atunci cand folosesc spf 25 sau 30, dar pielea mea se coloreaza si cu spf 50

Anonim spunea...

am avut arsuri de gr 1 si 2 dela o explozie cu gaze in apartament pe 21 12 2010 nu stiu cu ce fel de creme sa ma dau deoarece crumosand este cald transpir si ma irit in unule zone pe fata. multumesc frumos

Protectie solara spunea...

Buna fetelor! Eu folosesc produse Sebamed. categoric sunt cele mai bune! Vi le recomand!
O vara frumoasa ! :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search