sâmbătă, 4 iunie 2011

Nu mai cumparati prostii copiilor, ci o crema buna care sa-i apere de arsurile solare!

Nu, nu, nu faceti ca mine! Am gresit grav petrecand atat de mult timp la soare si in orele complet neindicate - de la 11.00 la 19.00-, insa, fiind prima iesire la plaja din acest an, nu m-am indurat sa plec si pace! (nu am fost in Paradisul din poza, insa am inchis ochii si m-am visat acolo toata ziua:)))
Pielea mea este alba si foarte sensibila, insa nu mi-am facut nici o problema ca s-ar arde daca stau atat de mult la soare pentru ca am luat cu mine protectia potrivita: Capital Soleil spf 50+ de la Vichy, lapte pentru fata si corp, varianta pentru copii. Am mai folosit si anul trecut de vreo 2 ori si stiam cat este de bun acest produs, asa ca m-am prezentat la plaja cu maxima incredere in "bodyguardul" pielii mele:)
Am folosit cateva esantioane a 7 ml fiecare din produsul mentionat mai sus, iar pe fata am aplicat Vichy Capital Soleil Crema Protectie Fata spf 50.

Detalii in continuare

!



Inainte de toate, trebuie mentionat ca este FOARTE IMPORTANT sa aplici crema cu generozitate pe toata zona corpului si a fetei, nu cateva picaturi pe ici pe colo pentru ca aceasta greseala a facut-o colega mea de plaja, astazi. Nu a acordat importanta acestui fapt si la sfarsitul zilei, zonele acoperite de crema erau albe-usor aramii, iar unde nu a protejat crema, pielea era rosie ca focul. Maine poate ma intalnesc cu ea si ii pozez laba piciorului sa vedeti cat de clar se vede diferenta si cat de bine sunt delimitate zonele de piele care au fost protejate si cele lasate in arsita soarelui. Se vede foarte bine felul in care a fost aplicata crema, in valuri. Nu vreau sa stiu cum va dormi in noaptea asta pentru ca "valurile" rosii pareau extrem de usturatoare. Ah, plus ca incapatanata de ea nu a vrut sa creada ca uleiul de masline este bun pentru hidratarea pielii, insa dupa plaja si in nici un caz in timpul ei. Dupa ce s-a cremuit de cateva ori cu sfp 50+, s-a uns si cu uleiul de masline spf 0 (zero) si atat i-a fost pentru ca pielea s-a inrosit instantaneu, dar ea tot la soare a ramas. Nici vorba sa se retraga la umbra! Probabil ca in noaptea asta va invata o lectie foarte importanta, in timp ce (se) va plange de usturime!


Deci, NICIODATA NU FACETI ECONOMIE la crema de plaja, nici in privinta pretului si nici la cantitatea aplicata pe fata sau corp! Daca soarele este puternic, eu aplic la jumatate de ora inca un strat, mai ales daca transpir sau intru in apa! Nu va ungeti corpul superficial atunci cand ajungeti la plaja si va culcati pe o ureche toata ziua ca sunteti protejat!
Am vazut in piscina un copil de vreo 5-6 ani foarte ars pe spate, pielea deja se exfoliase in unele locuri si era rosie ca ..rosia, iar desteapta de ma-sa abia acum gasise important sa-l dea cu crema. Si ce crema. O prostie de 7 lei din piata, cred ca cel mai ieftin produs pentru plaja pe care il gasise, pe care eu l-as interzice la vanzare! Unora li se pare atat de greu, imposibil de-a dreptul sa intre intr-o farmacie si sa cumpere o crema de foarte buna calitate, care sa le protejeze copiii cu adevarat, sa-i apere de arsuri si probleme care se pot agrava pe masura ce inainteaza in varsta. In schimb, nu la fel simt atunci cand dau aceeasi bani de 3-4 pachete de tigari! Mor de ciuda pe oamenii astia care fac ochii mari cand aud ca o crema care te poate apara o vara intreaga de arsuri si usturimi costa 500 de mii si prefera sa mearga la fast-food sa dea aceeasi bani pe o farfurie cu "carton" picant si niste hamburgeri cu carne congelata acum 7 luni.

Daca la ei nu se gandesc si cred ca daca pielea este deja tabacita de atatia ani de arsuri si patata de pistrui aparute in urma expunerilor incontiente la soare, macar la cei mici sa se gandeasca. Mai ales ca ei au pielea mult mai sensibila si necesita o ingrijire adecvata! Decat sa luati celor mici dulciuri, saltele pneumatice, jucarii si costume de baie trendy-flendy, mai bine faceti-le un adevarat bine si cumparati-le o crema pentru plaja care sa-i ajute! Intrati in farmacii pentru acest lucru si nu mai cumparati din piata toate prostiile de creme no name, de 3 lei 30. El nu stie sa se protejeze singur, dar tu ai obligatia sa o faci in locul lui, trebuie sa eviti ca bebelusul tau sa sufere ca si copilul din poza de mai jos! 


Am plecat de la plaja dupa 6 ore cu pielea usor maronie, deloc rosie si fara nici o usturime! Credeti ca asa sunt eu de rezistenta la soare? NUUUUUUUUU!!!! Vichy Capital Soleil spf 50+  m-a protejat si daca vreti sa fiti la fel de fericiti ca si mine dupa o zi la piscina, atunci investiti cateva sute de mii in aceasta crema extraordinar de buna pentru ca si pielea voastra o merita!


Citesc pe esantion ca acest lapte nu contine parabeni si nici parfum, ca ofera protectie UVA si UVB (este foarte important acest lucru), ca este foarte rezistent la apa si este hypoalergenic. Si as mai adauga: nu lasa urme albe pe piele!
Vad ca mai scrie Mexoryl XL + Minerals. Nu stiu ce inseamna si intru pe site-ul Vichy unde gasesc lamuriri: --MEXORYLTM SX-XL -filtre solare brevetate, capabile sa protejeze ADN-ul celular, expresie a capitalului genetic al pielii in inima celulelor epidermei.
-- DHC- Exclusiv Vichy, DHC este un antioxidant cu spectru larg, ce asigura protectia celulara impotriva atacurilor oxidante ale razelor UV. Gratie actiunii sale unice, este capabil sa actioneze pana la stratul bazal al epidermei, acolo unde se gasesc celulele stem, sursa esentiala de sanatate si tinerete a pielii. 
Ma depasesc aceste chestii stintifice, insa stiu un singur lucru: dupa atat de multe ore de stat intr-un soare puternic, nu ma ustura pielea si nici nu este rosie sau uscata!

Ps: nu stiu cum arata ambalajul cremelor folosite de mine astazi pentru ca eu am avut doar esantioane, asa ca va pun mai multe fotografii, poate se nimeste vreuna dintre ele :)

Ps2: Si DA, am inceput o campanie impotriva incontientei la plaja! Nu mai suport sa mai aud oameni prosti spunand: ah, cremele de plaja sunt o prostie, nu te ajuta cu nimic, sunt doar niste produse pe care le fac astia sa ne ia banii vara! Nu mai suport sa mai vad la plaja oameni folosind produse no-name, cumparate de pe tarabele din piata si acelea cu factor de protectie foarte mic. Nu mai suport sa mai aud lume spunand: nici nu vreau sa aud de spf 30 sau spf 50 pentru ca nu ma mai bronzez. Nu mai suport sa mai vad idioti cu pielea rosie ca focul si, mai ales, copii tinuti toata ziua in soare, cu pielea arsa, din cauza protectiei inadecvate.




fashion doctor spunea...

asa fac si eu cand ajung prima data la plaja , dar ma dau cu crema ,eucerin am folosit cu spf mare. cand eram mai tanara ,eram inconstienta , acum sunt mai atenta.

Beauty Tested spunea...

Ai mare dreptate, mai ales in privinta copiilor. Sper sa le si deschizi ochii unora cu aceasta postare.Mie mi s-a parut foarte folositoare.

ColourMePretty spunea...

Nu inteleg ceva...cum te-ai bronzat cu spf50+???? Eu imi dau pe fata fiindca m-am procopsit cu melasma de 2 ani si nu am decat sa folosesc ecran total si ulterior autobronzant ca sa uniformizez cu corpul intens bronzat natural. Si datorita lui nu ma bronzez pe fata absolut deloc oricate ore stau, de ex azi am stat 4 ore. Pe corp m-am colorat si mai tare, fata a ramas neatinsa datorita spf50. Ba mai mult, intre sani am niste alunite si am pus spf pe ele dar am depasit un pic conturul lor...cand am intrat in casa am observat ca ramasesera pete albe acolo caci restul zonei unde nu pusesem 50 se bronzase :) Am tonalitate medie, ma bronzez usor si destul de intens. Pacat pe fata n-o sa mai vad bronz natural.

Anonim spunea...

Ai dreptate. Intr-adevar, cremele scumpe sunt mult mai bune. Dar oricat de scumpe/bune ar fi, trebuie sa evitam cu desavarsire expunerea la soare in orele de varf. Medicii dermatologi spun ca in aceste ore foarte periculoase nicio crema nu protejeaza in totalitate.

Zuzele spunea...

Ramona, nu stiu:)) Acum 2 ani am avut Garnier spf 50 si L'Oreal spf 30, iar pe fata Avene 50+ si m-am intors neagraaaaa din Grecia!:)
Anul trecut am folosit numai Avene si Vichy 50+ si cand eram fff bronzata, vreo 2 zile am folosit Piz Buin 15.
Astazi, m-am dat numai cu Vichy 50+ si pe fata si pe corp si mi se cunosc foarte bine urmele costumului de baie, insa pielea nu e rosie, ci maronie:)

Zuzele spunea...

@ Anonim, SIGUR CA DA! Am facut astazi o prostie pentru ca m-am lacomit sa prind tot soarele ca nu mai ajung prea curand la plaja, insa nu mai repet aceasta prostie.
Poate eu am avut noroc ca nu m-am ars, insa altii pot folosi exact aceleasi creme si se pot arde daca stau in orele critice la soare.
Sub nici o forma nu incurajez aceasta prostie pe care am facut-o eu astazi!

Anonim spunea...

Desigur, depinde foarte mult de tipul pielii.
Dupa un caz cu melanom in familie, sunt "ochi si urechi" cand aud despre: soare periculos, protectie s.a.m.d.
Toate cele bune!

Miu Miu spunea...

doamne am citi un comentariu de curand la o fata pe un blog: cremele de protectie solara polueaza atmosfera. cat de imbecil sa fi sa spui asa ceva =))) ?

in rest sunt tottal de acord cu tine, protectia soalara e indispansabila

Zuzele spunea...

@ Miu Miu, pai cred ca la mine ai citit comentariul ala :))) M-am minunat si eu cand am primit asemenea prostie!

@ Anonim, multa sanatate si ...PROTECTIE MAXIMA! te pup

Alexandra A. spunea...

Imi plac foarte mult campaniile astea de informare, lansate pe blogosfera in ultima vreme! Eu cred ca macar unii se vor trezi si vor constientiza ce fac cu sanatatea lor!
Eu nu pot pricepe deloc chestia asta cu obsesia bronzului si cand mergem la mare mereu fetele se uita in fiecare zi la contrastul dintre pielea lor bronzata, minunata piele bronzata, si cea alba. Si sunt cu atat mai mandre de ele, cu cat sunt mai negre. Si pentru asta fac absolut orice, inclusiv sa se inroseasca! O prietena de-a mea pur si simplu este extrem de alba, si vara se da cu porcarii cu SPF mic, chiar daca se inroseste(adica e ca rosia si o ustura foarte tare)! Si cand incep s-o cert imi zice ca dupa ce se inroseste o sa se faca maro...da...si-o sa se faca si cancer...Cand ar trebui sa foloseasca SPF 50, unii folosesc acelasi ulei de masline ca si amica ta! Macar ea s-a dat si cu un pic de crema.
Stiu, ca am si eu specimene care vor cu orice pret sa se bronzeze. Eu mereu ma simt ca Marele Alb pe langa ele vara...inca vara asta sunt hotarata sa stau numai sub umbrela, cu tot cu SPF 50! Am 20 de alunite numai pe un antebrat...
Am scris tare mult, dar pur si simplu, m-am amintit de isteria cu bronzul din cercul meu.Poate vor incepe sa constientizeze ca e mai important sa fii SANATOS decat..BRONZAT.
PUPICI!

bilabila1 spunea...

Tot legat de protectia solara recomand in special pentru copii lotiune naturala protectoare de plaja cu factor de protectie spf 45 pentru copii de la Aubrey Organics. Eu am folosito pentru copilasi mei si sunt multumita de ea. Un alt produs care il folosesc de la firma asa e sticluta cu aloe vera pur compus din 98% ingrediente organice



Protectie solara spunea...

E foarte importanta protectia copiilor. de cand folosesc produse Sebamed, ai mei nu mai au nicio problema. recomand !
o vara frumoasa sa aveti ! :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search