vineri, 24 iunie 2011

In timp ce noi ne chinuim 2 secole sa contruim un podulet...

Chinezii fac drumuri perpendiculare cu muntele, din scanduri asamblate la 90 de grade pe o stanca, la cateva mii de metri inaltime. Ceea ce este şi mai uimitor este că drumul are o lăţime de doar un metru, iar muncitorii lucrează cu protecţie minimă. Scândurile din care este făcut drumul par foarte subţiri şi fragile, iar o cădere ar însemna moarte sigură.
Atunci când va fi terminat, drumul va avea o lungime de trei kilometri şi va fi cea mai lungă platformă din China pentru admirarea priveliştii.





 PS: si tot chinezii vor să doboare recordul mondial prin construcţia celui mai mare pod din lume peste apă. Podul Qingdao Haiwan va avea o lungime de 42,5 kilometri, cu 5 kilometri mai lung decât actualul deţinător al recordului, podul Lake Pontchartrain Causeway din statul american Louisiana. Podul construit va face legătura între oraşul Qingdao şi suburbia Huangdao peste apele golfului Jiaozhou.  
Construcţia podului a început simultan la ambele capete. Acum 5 luni a avut loc îmbinarea celor două capete la mijlocul podului de către cele două echipe de constructori ce numără peste 10.000 de muncitori.  Podul va fi dat în folosinţă în cursul acestui an şi se preconizează că va fi tranzitat zilnic de peste 30.000 maşini, el va avea şase benzi de circulaţie, este susţinut de 5.200 de piloni şi a fost proiectat către compania chineză Shangdong Gausu.
La construcţie au fost folosite 450.000 de tone de oţel, suficient cât să construieşti 65 de turnuri Eiffel şi 2,3 milioane de metri cubi de ciment, echivalentul a 3.800 de bazine olimpice de înot pline ochi.
Constructorii spun că podul ar putea rezista chiar şi unui cutremur cu magnitudinea 8. El va costa 10,7 miliarde dolari, iar Hong Kongul se aşteaptă ca podul să genereze un venit de aproximativ 5,8 miliarde de dolari în primii 20 de ani de la intrarea în folosinţă.


Unknown spunea...

la Hong Kong sa ne mutam!

Cupcake Splendens spunea...

aia da oameni destepti,nu lenesii nostrii

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search