marți, 12 iulie 2011

A inceput iva(ra)thermarea!

Ca iubesc Ivatherm iarna stiti deja, dar ca iubesc Ivatherm si vara, va spun acum!
Prin iarna-primavara, crema UNA imi hidrata pielea foarte bine, o proteja si o mentinea moale si catifelata pe niste geruri naprasnice. Si cand altora li se usca pielea ingrozitor si li se cojea nasul de la atata deshidratare, eu eram fericita pentru ca eram tinuta la distanta de toate aceste probleme iernatice.
Intre timp s-a facut cald, fooooarte cald spre insuportabil!
Acum, pielea trebuie protejata de arsurile solare, de radiatii, pete pigmentare, de imbatranirea prematura si iritatii produse in urma transpiratiei excesive.
Pana acum ma gandeam, pe de o parte cu maxima incantare la zilele de vara, la plaja si la mare, iar pe de alta cu groaza pentru ca pielea era tot timpul lucioasa, pe frunte imi apareau bubite mici din cauza transpiratiei, aplicarea cremei de corp nu mai era o placere pentru ca dupa 5 minute paream ca am fost la sauna,  fondul de ten curgea intr-o veselie si machiajul la 40 de grade devenea un calvar.
Am scapat de aceste ganduri suparatoare de cand am inceput ivathermarea de vara:)
Detalii mai jos!

Si acum sa va spun secretul:
  • dimineata si seara, imi curat fata, cu regularitate, fara absolut nici o exceptie cu una dintre cele mai minunate inventii din lume: lotiunea micelara. Contine apa termala de la Herculane - deci sustin si industria romaneasca:)- si se adreseaza oricarui tip de ten si este ultraeficace in cazul tenului sensibil si al celui gras cu probleme. Are pH fiziologic, nu contine sapun, alcool sau coloranti si demachiaza atat ochii plini de rimel si tus, cat si pielea imbibata de fond de ten, pudra si alte prafuri colorate. Eu iubesc produsul asta si i-as dedica pe Aleea Cosmeticelor daca ar exista asa ceva:)

  • acum ca temperaturile foarte ridicate imbie la o curatare si mai profunda, si mai deasa, folosesc, la vreo 10 minute dupa micelara, gel spumant IVAPUR, dealtfel si produsul de curatare preferat al iubitului meu. Mai am cateva geluri prin baie, dar i s-a pus pata pe acesta si imi spune ca este cel mai bun dintre cele mai bune si amandoi il folosim cu regularitate, de la inceputul anului. Mie imi place la nebunie parfumul acestui gel. Nu reusesc sa-mi dau seama a ce miroase, dar este ceva incredibil de proaspat, ca o gura de aer luata la prima ora intr-o poenita de munte. Contine ulei esential de ienupar rosu, cu efect antiseptic si antiparazitar, si s-ar putea ca el sa fie responsabil pentru parfumul care mie imi gadila simturile si ma face sa pastrez spuma de fata si cate 5 minute inainte sa o clatesc. Pielea ramane scartaind de curatenie, dar, atentie, deloc uscata, asa cum se intampla in general in cazul gelurilor spumante.

  •  de fiecare data dupa curatare folosesc apa termala Herculane bogata in minerale si oligoelemente indispensabile ( Fe, Cu, Zn, Ca, Al, Mg ). De cand a venit canicula, tin sprayul in frigider si nu pot sa va descriu senzatia de dupa pulverizarea unor vapori racorosi pe pielea incinsa. Doar va sfatuiesc sa faceti intocmai. Am luat sprayul cu mine si la plaja si mi-a fost de mare ajutor pentru ca ma ajuta sa ma racoresc si sa evit inrosirea pielii. Este calmanta, atiinflamatoare si antiiritanta, adresata deopotriva pielii bebelusilor si celei mature, mai ales ca are si efect antiimbatranire. O folosesc si dupa epilat, iar iubitul meu dupa barbierit si suntem tare fericiti ca am descoperit-o. Este folosita ca un panaceu la noi in casa:)

  • seara aplic UNA in jurul ochilor, o crema extraordinar de buna cu al sau ingredient revolutionar, PhytoCellTecTM Alp Rose, extract de celule stem vegetale. Este foarte usor de aplicat si parca lumineaza instantaneu privirea. Pielea nu ramane grasa, ca de obicei cand folosim creme pentru ochi, ci catifelata si luminoasa. Nu contine parabeni, dar in schimb are in compozitie apa termala Herculane, unt de Cupuacu cu rol antioxidant si puternic hidratant, Matrixyl 3000 - o combinatie de matrikine (peptide), inclusiv Palmitoyl Oligopeptide si Tetrapeptide Palmitoyl - 7, care stimuleaza regenerarea matricei dermului si sinteza acidului hialuronic. 
  • dimineata folosesc crema hidratanta pentru fata cu protectie solara 20 UVA/UVB. Este rezistenta la apa si este o excelenta baza pentru machiaj, indicat a fi folosita si zi de zi, nu numai la plaja pentru ca nu lasa pielea grasa si nici urme albe, ci doar o piele moale si matasoasa.
  • seara, dupa dus, aplic o cantitate generoasa si placut parfumata de crema anticelulitica Resveratrox forte.Mie imi pare ca are textura unui gel, nu este o crema grasa, onctuoasa si care iti lasa pielea lucioasa. Ba din contra, dupa un masaj moderat, se absoarbe si pielea ramane ferma, matasoasa si pipaibila:) Reduce grosimea stratului adipos prin stimularea lipolizei (degradarea grasimilor). Are efect antirecidiva prin reducerea lipogenezei (formarea de lipide), cu impiedicarea formarii de noi depozite adipoase si permanentizarea rezultatului. 
  • creme pentru plaja de la Ivatherm nu am folosit, dar intentionez sa-mi cumpar pentru concediul care se apropie, mai ales ca am vazut in farmacii pachete avantajoasa care ofera cadou o crema de folosit dupa plaja. In schimb, am testat chiar sambata trecuta, dupa o zi intreaga petrecuta la WaterPark, laptele de corp dupa plaja, hidratant si calmant.Inainte de toate am simtit parfumul cremei, unul foarte placut si cumva a migdale. Asa mi se pare mie pentru ca produsul nu contine nimic extras din migdale, ci unt de Shea cu rol in limitarea inflamatiei, pruritului (mancarimilor) si eritemului (rosetei), Aloe Vera cu un continut important in pectine, derivati de manoza, aminoacizi, steroli si tanini, are efect calmant, decongestionant si cicatrizant. Desigur, apa termala Herculane are proprietati antiinflamatorii, ceara de albine care are rol filmogen, limiteaza pierderile de apa asigurand mentenanta nivelului de hidratare prin reconstructia barierei cutanate. Mai citesc pe eticheta, in lista ingredientelor, ulei de masline care asigura aport de acizi grasi esentiali, vitamine si antioxidanti, care contribuie la redare supletei straturilor celulare ale pielii si vitaminele A,C si E au rol trofic, antioxidant cu actiune impotriva radicalilor liberi, redau elasticitatea si tonusul cutanat. Acolo unde crema cu protectie 30 pe care am folosit-o sambata nu a ajuns, pielea se inrosise si ma jena, insa dupa dus am aplicat minunatia asta de crema si am scapat de usturime, iar pielea s-a calmat si am scapat si de roseata. Acum este maronie si catifelata. Apropo, pe spate imi mai apar de la caldura bubite mici, indiferent ce crema as folosi. De seara pana dimineata, apar ca ciupercile dupa ploaie si ma scoate din sarite treaba asta pentru ca nu-mi place sa port o bluza decoltata la spate si sa se vada bubite inestetice. Ei bine, de sambata incoace de cand aplic pe brate, decolteu si spate aceasta crema - pentru ca fiecare iesire din casa pe canicula asta este o expunere la soare intocmai ca la plaja - am scapat de bubite si pielea mea este foarte curata, matasoasa si are un luciu special, sanatos.
  • machiajul este si el tot ivathermist, jovial de ivathermist:) Asa cum spuneam la inceput, intotdeauna mi-a fost sila sa ma machiez pe canicula pentru ca nici nu apuci bine sa-ti cureti fata si deja transpiri, pentru ca fondul de ten, indiferent cat era el de indicat pentru pielea grasa, tot iti facea fata lucioasa si parca incarcata de chestii pe care, dupa o ora, abia astepti sa le cureti cu o cantitate dubla de lapte demachiant. In zilele de vara nu prea ma machiam, desi este indicat sa o faci si acum pentru ca pielea coperita cu un strat fin de fond de ten este protejata de radiatii si de impuritatile din aer, de praf si bacteriile de pe maini sau par care vin in contact cu pielea. Ei bine, in mai anuntam o vara joviala si chiar asa s-a dovedit a fi! Inca de atunci, folosesc zi de zi Joviale si imi place mult, mult, mult pentru ca pare mai degraba o crema hidratanta decat un produs pentru machiaj de care unii se tem pentru ca ar incarca porii, are protectie solara spf 15 si imi acopera foarte bine ce am eu de ascuns, adica puncte negre, pete de la soare, o usoara cuperoza pe aripile nasului si uneori, urme de acnee. Rezista pana seara si chiar daca, inevitabil pe caldurile astea, pielea transpira, nu se vede urat, ci pare mai degraba un luciu facut din farduri, asa cum vad eu pe la fetele frumoase din reviste:)
Jules spunea...

fondul de ten e pt ten gras? adica tu ai tenul gras si e ok? Cu ce aduce..?

vivi spunea...

mie sincer imi suna a reclama:)

Zuzele spunea...

@Jules, pe el scrie ca este adresat pielii sensibile. Eu am tenul cand normal, cand gras, cand mixt si Joviale mi se potriveste. Deci te-am lamurit, da?:))

@Vivi, orice parere buna despre un produs folosit suna a reclama. Acum, mai conteaza daca reclama este sincera sau mincinoasa si ascunde anumite interese, materiale de regula. In acest caz, reclama este o parere a mea despre aceste produse care imi plac foarte mult si pe care le recomand oricui vrea produse dermato-cosmetice de cea mai buna calitate!

Anonim spunea...

Din respect pt cititorii tai mi s-ar parea normal sa specifici cand recomanzi un produs pt ca te-ai indragostit de el dupa ce l-ai descoperit tu singurica, sau primesti mostre/altele pt a-l promova.
Da,stiu...n-am decat sa nu mai intru pe blogul tau.

Gandurile unei fete necunoscute spunea...

Fondul de ten e cu adevarat bun sau e doar bunicel? si cam cat ar costa? Ms!

Zuzele spunea...

Anonim, ce importanta are cum a ajuns un produs in posesia mea? Pe tine asta te intereseaza sau descrierea produsului respectiv? Poti sta linistit(a) ca nu recomand un produs pentru ca l-am primit gratuit, ci doar daca mi-a placut. La fel, am si rubrica de dezamagiri cosmetice unde scriu daca un anume produs nu-si merita banii si face mai mult rau decat bine. Sau care nu s-a potrivit pielii si parului meu.

@ Fata necunoscuta, pentru mine, Joviale s-a potrivit manusa. Este hidratant, acopera bine, nu se vede urat pe piele, de fapt, pare ca nici nu esti machiata. Nu mi s-a iritat pielea de la el, nu mi-au aparut cosuri, nu mi s-a ingrasat pielea. O prietena mi-a spus, in schimb, ca pentru ea era prea gras si ca ii lasa fata lucioasa, insa pentru mine a fost ok. Testeaza-l si tu si vezi cum ti se potriveste. Mergi intr-o farmacie si incearca-l pe fata, nu pe mana

Juliet spunea...

Gelul de curatare Ivapur este preferatul meu.

Irene spunea...

vazusem oferta de la CENTROFARM cu lotiunea micelara. E buna pentru un ten uscat ? Poti sa-mi dai niste detalii ? As vrea sa mi-o achizitionez :)

Zuzele spunea...

@ Irene, daca te referi la lotiunea micelara, ea este recomandata oricarui tip de piele!
Iata aici toate informatiile de care ai nevoie: http://www.pentrudive.com/2010/05/lotiunea-micelara-ivatherm-o-minune.html

Irene spunea...

multzuuuu:):*

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search