miercuri, 19 octombrie 2011

Omega 3, o grasime buna care topeste grasimea rea


Exercitiile fizice asociate cu suplimente din ulei de peste (ce contin Omega 3) sunt eficiente in reducerea nivelului grasimilor din corp, regleaza nivelul colesterolului si imbunatateste functiile vaselor sangvine. Pentru o perioadă de 12 săptămâni cercetătorii au administrat zilnic unui grup de adulți obezi doze de Omega 3 și au supervizat exercițiile fizice de 3 ori pe săptămână. Au comparat apoi rezultatele obținute cu ale unui grup care nu a consumat Omega 3 și nici nu a făcut exerciții fizice.

Detalii in continuare


Acizii grasi esentiali Omega 3, regleaza nivelul zaharului din sange, ceea ce duce la reducerea poftei de mancare. Pe termen lung, Omega 3 scade riscul de a face diabet si de a te ingrasa peste masura. Este demonstrat ca suplimentele alimentare care contin Omega 3, ajuta in curele de slabire, deoarece acizii grasi Omega 3 cresc rata cu care metabolismul arde caloriile. Straturile in exces sunt exterminate cel mai eficient atunci cand programul obligatoriu de exercitii fizice - care controleaza glicemia si colesterolul din sange - este asociat cu consumul uleiului de peste bogat in Omega 3.
Acizii grasi Omega 3 cresc rata cu care metabolismul arde caloriile reducand riscul de a face diabet si de a te ingrasa peste masura. Prin consumul de peste oceanic (somn, hering, macrou) si reducerea uleiului de floarea soarelui (bogat in Omega 6), putem combate obezitatea.

Actrita Susan Lucci ia zilnic o gustare pe baza de sardine, care ii netezeste tenul, Arnold Schwarzenegger a inclus uleiul de peste in regimul lui alimentar, iar presedintele Bush ia suplimente de Omega-3.

Cum are loc procesul de slăbire?

În primul rând acizii grași Omega 3 au activat enzimele responsabile de arderile grăsimilor din organism. Exercițiile fizice au crescut aportul de oxigen din corp având ca efect imediat, creșterea ratei metabolice, adică a arderilor. Astfel efectul final a fost desigur arderea mai multor grăsimi și pierderea kilogramelor nedorite.
Într-un alt studiu recent publicat în Jurnalul internațional de obezitate, cercetătorii au dorit să afle dacă prin suplimentarea zilnică a dietei cu Omega 3 vor crește numărul de calorii arse într-o singură zi.
Astfel cele două grupuri de persoane care au participat la studiu au avut aceeași dietă conținând tipuri de grăsimi diferite. Primul grup a beneficiat de 6 grame de grăsimi sub formă de unt și ulei de floarea soarelui, al doilea grup a beneficiat de grăsimi bogate în acizi grași Omega 3. Al doilea grup a beneficiat în acest mod de 1.8 grame de acizi grași Omega 3 sub formă de capsule, 2 dimineața, 3 la amiază și 3 seara.
Rezultatele au fost concludente și au arătat că pierderea în greutate pentru persoanele din grupul al doilea, care a beneficiat de suplimentare cu acizi grași Omega 3 a fost cu 26% mai mare decât pentru persoanele din primul grup de studiu.
Motivul acestui efect atât de puternic în metabolismul grăsimilor este legătura directă între Omega 3 și nivelul de insulină din corp. Omega 3 a redus cu până la 50% nivelul de insulină. 
Se știe că insulina este hormonul care inhibă utilizarea grăsimilor pentru producerea energiei în corp și în același timp promovează stocarea de grăsimi în prezența unui exces de calorii. Prin urmare un nivel scăzut de insulină va avea ca efect scăderea în greutate.
În concluzie persoanele care consumă Omega 3 vor avea mai multă energie de consumat și mai puține grăsimi care se depun.

surse: www.e-antioxidanti.ro, www.femeia.ro, www.bebelu.ro, www.sarcina-nasterea.ro
adela sirghie spunea...

I am a big fan:)

Zuzele spunea...

Eu luam Aspasia si antioxidanti de la Fares, dar atat de mult bine face Omega 3 incat voi adauga si pastiluta de Omega 3 la portia mea zilnica de suplimente alimentare:p
Mai ales ca am probleme cu colesterolul...

coco spunea...

ce chestie...chiar azi vroiam sa merg sa cumpar...gand la gand :)

Gabriela spunea...

Omega 3 nu are cum sa scada nivelul de insulina, mai ales atat de mult, cu 50%... Am face toti cei care luam suplimentele diabet. Eventual scade rezistenta la insulina...
Pup

adela sirghie spunea...

Eu am luat Doppelherz, de Lysi nu am auzit pana acum.

Zuzele spunea...

Adela, nici eu pana de curand, dar se pare ca aceasta companie este una foarte bine cotata la nivel mondial.

"Lysi a ajuns un reper mondial in domeniul lipidelor marine datorita cercetarii si dezvoltarii de produse, timp de peste 40 de ani.
Controlul foarte strict al calitatii este factorul decisiv in dezvoltarea de succes, inproductia si vanzareaproduselor Lysi Ltd. Islanda.Proprietarii si management-ul de la Lysi sunt foarte constienti de legatura dintre excelenta R&D, comert si vanzari si au depus toate eforturile pentru a aduce compania in pozitia de lider. In aprilie 2007 compania Lysi a fost premiata de Presedintele Islandei, cu "Premiul pentru realizari la export", pentru "realizari unice in vanzari si comert de produse din lipide marine si pentru viziunea de care compania da dovada in dezvoltarea de produse, cercetarea si experienta in domeniul sau.”

http://www.lysi.ro/home.html

adela sirghie spunea...

Bine, industria farma se pare ca are dreptul sa spuna tot ce vrea... inclusiv sa ne sperie de moarte cu gripe porcine, aviare, vaci nebune scl. Vine iarna, vom avea sezon plin, pun pariu cu tine pe un ceai la Carturesti:)
Eu iau mereu suplimente alimentare, insa in ultima vreme am ajuns sa ma intreb daca nu exagerez...

Zuzele spunea...

Am pierdut demult pariul pe ceai:))) Poate il bem in seara asta la Arcade:P

Raluca Octavia spunea...

Si noi tot de la Lysi luam,de 2 ani.Mai ales fata, e mare fan, ii place sa sparga capsula cu dintii, chiar daca nu e foarte indicat.

tratament celulita spunea...

Foarte bun articolul!

cristina spunea...

si totusi nu inteleg daca consumi omega 3 te ingrasi sau slabesti?spunetmi va rooog,mersi

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search