duminică, 2 octombrie 2011

Voi pentru ce (va) multumiti?

O ora si un pic mai este din aceasta duminica si se sfarseste o saptamana mai buna pentru unii, mai trista pentru altii. Cumva, sunt "bolnava" de optimism zilele astea. Am citit si o carte care m-a impulsionat un picut si poate ca m-a ajutat sa-mi largesc orizonturile, sa vad si dincolo de aparente si intotdeauna sa vad partea plina a paharului. Totodata, am invatat - daca nu deja stiam- ca depinde de noi sa ne facem viata mai frumoasa, sa ne indeplinim niste vise, sa ne facem mici bucurii, sa decidem daca sa fim suparati sau nu, cu sufletul incarcat de regrete si frustrari sau nu. Un pas important pentru o viata mai frumoasa si o existenta mai linistita ar fi identificarea lucrurilor, situatiilor, intamplarilor care ne fac fericiti si focusarea gandurilor in aceasta directie.

Cred ca fiecare dintre noi are motive de bucurie pentru care ar trebui sa multumeasca fie siesi, fie Cuiva care a facut posibile toate aceste lucruri in viata lui! Imi spunea cineva ca are o viata infecta, ca traieste intr-un oras infect, o tara infecta, alaturi de oameni infecti, totul era infect. Ca nu are nici un motiv de fericire, ca daca ar fi dupa ea ar renunta la viata asta, oricum infecta. In acelasi timp, se mandrea cu cei doi copii frumosi si sanatosi pe care ii avea si care erau si sunt lumina ochilor ei. Dintr-o data, fara nici o exagerare, cred ca s-ar putea considera cea mai fericita femeie din lume. Ce nevoie ar trebui sa aiba ea de lumea din jur, de faptul ca locuieste intr-un bloc si nu intr-o vila cu trei etaje, ca merge cu troleul si nu cu limuzina si ca isi permite o vacanta la Eforie Nord si nu una in Caraibe?
Cand esti o femeie sanatoasa care poate munci pentru doi copii frumosi si sanatosi, cand ai o casa, o masa, un pat si mult mai multe peste asta, oare nu trebuie sa vezi viata in tonuri de roz? De ce sa nu (te) multumesti cu toate astea si sa vezi jumatatea goala a paharului?
Ma gandeam sa va intreb la fiecare sfarsit de saptamana care au fost fericirile voastre din saptamana care a trecut si pentru ce multumiti atunci cand puneti capul pe perna?
As putea sa incep eu si sa spun ca, in primul rand, sunt fericita pentru ca ai mei sunt bine, sanatosi, ca nu am aflat ca ar suferi cineva de vreo boala groaznica, asa cum se intampla atat de multor oameni in jurul meu. Sunt fericita ca am incheiat cu bine inca o saptamana la serviciu, ca sunt linistita atunci cand intru in birou si ca am langa mine oameni care zambesc. Sunt fericita ca am reusit sa ajung in parc, la jogging. Sunt fericita ca am descoperit cele mai bune doua creme de fata din lume (va voi spune despre ele zilele urmatoare). Sunt fericita ca nu imi mai cade parul:) Sunt fericita ca am un iubit ca iubitul meu. Sunt fericita pentru fiecare noapte in care adormim impreuna si fiecare dimineata in care ne trezim impreuna. Sunt, din nou, fericita ca ai mei sunt bine si ca Frumusetea mea este sanatoasa, mereu poztiva si optimista si ca ma incarca cu energie pozitiva de cate ori vorbim la telefon. Poate ca imi doresc mai multe, insa sunt fericita cu viata pe care o am si incerc sa o accept asa cum este si sa ma bucur de fiecare secunda si sa vad partea frumoasa din toate!
Asadar, voi ce fericire ati avut saptamana asta?:)


mihaela M. spunea...

Dragut subiect de discutie. Eu sunt fericita ca saptamana asta mi-am cumparat masina. Nu vreo fitza, dar aveam mare nevoie de o masinuta si mi s-a indeplinit visul:)

Zuzele spunea...

Sa o stapanesti sanatoasa, Mihaela! Ai grija la condus!:P

diana spunea...

Pai...eu sunt fericita ca am avut un loc de munca si saptamana asta..traim vremuri grele si job-ul a ajuns o raritate, din pacate :( Si sunt foarte fericita ca sora mea a nascut o fetita sanatoasa si ca amandoua sunt bine. Ah, si multumesc lui Dumnezeu si pentru ca mi-a trimis un barbat care ma iubeste si ma face fericita! Va pup, zuzele!

Zuzele spunea...

@ Diana, ce mesaj frumos! Multa fericire in continuare si sanatate bebelusei. Pupici:*

Cupcake Splendens spunea...

Stii cum e...cu cat ai mai mult cu atat iti doresti mai mult...de obicei nu te gandesti la cat de multumit si norocos esti,ci la ce iti lipseste si ce ai putea face pt a avea acele lucruri...

Eu sunt fericita pt ca i-am facut pe ai mei fericiti cu o vizita,pt ca am aflat ca voi avea un job,pt ca iubitul meu ma apreciaza,pt ca am reintalnit vechi prieteni.

Just_Me spunea...

Sunt curioasa ce carte ai citit! Trec printr-o perioada in care imi cam lipseste optimismul si as vrea un impuls.
BTW, postarea ta mi-a adus zambetul pe buze si m-a facut sa realizez ca am motive sa fiu fericita.
Va pup :*

Zuzele spunea...

Just_Me, "Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul", scrisa de Robin S. Sharma. Ti-o recomand! :)

http://www.business-edu.ro/2552-calugarul-care-si-a-vandut-ferrari-ul-un-model-de-succes

Zuzele spunea...

@ Cupcake, multa fericire in continuare!:) Pupici

@ Just_Me, sa fii fericita si incearca sa fiu un picut mai optimista. Nu uita ca toate se intampla cu un motiv, iar perioda grea prin care treci nu este decat o lectie din care tu trebuie sa inveti ceva:P Capul sus si vei vedea ca viata ta se va schimba in foarte bine:) Pup

Anonim spunea...

Pe mine ma face fericita oferta de la THE ONE, cu crema pentru corp (piele sensibila) de la Ivatherm!!!

Zuzele spunea...

Anonim, iata ca se poate gasi un strop de fericire si in lucrurile aparent nesemnificative:) Ma bucur pentru tine. Eu inca nu mi-am luat revista. Cum este crema?:D

Anonim spunea...

Fericirea se gaseste intotdeauna si in lucrurile simple!
Crema imi place enorm, este chiar pe gustul meu! Am folosit-o pentru prima data si deja imi simt pielea mai catifelata :D ! Si nu are un parfum puternic, ceea ce ma incanta!

Just_Me spunea...

Multumesc mult, Zuzelor. O sa cumpar cartea cu prima ocazie.
Va pup :*

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search