miercuri, 21 decembrie 2011

O, brad frumos!


Am impodobit aseara bradutul si trebuie sa va spun ca este o minunatie! Ma uit la el si parca nu as mai intoarce privirea, atat de frumos este:) Imi pare rau ca a trebuit sa fie taiat pentru a-mi aduce mie o bucurie si sper din suflet ca pe viitor se va face o lege care sa interzica taierea brazilor. Trec zilnic pe langa piata unde zac infipti in suporturi din lemn brazi mari, superbi, parca desenati din acuarele si miros minunat, dar nu pot sa nu ma gandesc ca locul lor nu este acolo, ci intr-o padure deasa si umbroasa, acoperiti de zapada, iar luminitele sa nu fie unele pe un fir bagat in priza, ci pe cer. 
Acolo unde, zeci de ani, ne-ar mai purifica aerul asta imputit pe care il respiram zilnic. 

Ok, sunt frumosi, sunt superbi, dar locul lor nu este aici. Mi se pare o nedreptate, un rau atat de mare facut noua insine, pana la urma! Nu se vor vinde toti. Unii dintre ei sunt mari si, deci, scumpi. Foarte scumpi, chiar, pentru bugetul omului afectat de criza. Si vor mai fi verzi, vor mai astepta cumparatori, dar in cele din urma vor muri. Mi se pare atat de trista imaginea unui brad uscat, aruncat la gunoi, un brad care cu putin timp in urma veghea falnic padurea si era verde si mirosea frumos si ar mai fi putut fi asa 20 de ani.
Se merge si pe ideea de bradut in ghiveci, insa asta nu opreste taierea lor. Ar trebui sa se permita comercializarea doar a brazilor in ghiveci, daca tot se vrea a se face o fapta buna. Poate ca sunt eu prea sensibila si dilie, pentru unii, dar mie imi vine sa plang cand ii vad taiati, cum stau in piata in asteptarea cumparatorilor si ideea ca peste o saptamana, doua, trei nu vor mai fi verzi, ci aruncati la gunoi, ma intristeaza pana la lacrimi!
Raluca Octavia spunea...

Daaa, si eu sunt la fel,nu suport brazii taiati, nici florile taiate, toate sa fie in ghiveci! Si culmea, cand ofer flori, tot in ghiveci, si se bucura mai mult persoana! Si te tine minte un an, doi!

Corina spunea...

Da, Zuza, si pe mine ma intristeaza foarte rau. Mi se pare o nedreptate pe care o facem pentru ca, pur si simplu, ne sta in putere. E groaznic.
Recunosc, si ai mei ma asteapta cu brad adevarat acasa, dar as prefera unul din plastic, nu m-ar deranja deloc. Pentru o placere vizuala de doua saptamani e cumplita suferinta copacilor.

Zuzele spunea...

Da :( Daca ar fi in puterea mea sa crut viata unui brad, as face-o si as alege brad de plastic! Dar cand ii vad in piata, deja taiati, nu-mi vine sa aleg plastic pentru ca ma gandesc ca daca nu iau eu bradutul ala sa-l duc acasa si sa ma bucur de el, va ajunge uscat, la gunoi si a fost in zadar taierea lui :(

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search