vineri, 20 ianuarie 2012

NOTM*- Say hello to CND Shellac, manichiura mea turcoaz

*NOTM- "nail of the month" pentru ca atat rezista :)

Anul trecut, am avut o manichiura Jessica, foarte draguta, care a fost perfecta trei saptamani (ea rezista chiar mai mult, numai ca unghia creste si se vede urat la baza) si am fost foarte happy ca unghiutele mele au fost rosii si lucioase, chiar daca am fost o gospodina desavarsita in perioada aia. Nu ca acum nu as fi....:)
Ceea ce nu m-a incantat la aceasta manichiura a fost pilirea unghiilor inainte de aplicarea gelului colorat, iar dupa ce am curatat unghiile, acestea aratau cam horror si a trebuit sa treaca ceva timp + multe tratamente pana cand si-au revenit.
Tocmai de aceea, am stat un pic pe ganduri daca sa fiu cobai si pentru manichiura CND Shellac :), insa cand am fost asigurata ca unghiile NU se vor pili si am vazut ce unghiute frumoase aveau celelalte fete prezente la lansare, am si sarit pe scaunul manichiuristei!:)
Ah, si mi-a placut ca procedura CND a durat si muuuult mai putin decat Jessica! Din pacate, poate fi facuta numai la salon pentru ca unghiile trebuie uscata la o lampa speciala. Sau va puteti face si voi acasa daca aveti lampa aceea :)


  • Dupa ce se pregateste unghia, FARA PILIRE, 
  • se aplica Shellac UV Base Coat (baza) si se usuca 10 secunde in Lampa UV CND (sau Lampa Brisa), 
  • apoi se aplica doua straturi de Shellac UV Color Coat (culoare) si se usuca in lampa cate 2 minute dupa fiecare aplicare. 
  • Se aplica un strat de finisare de Shellac UV Top Coat (lac de finisare) si se usuca inca 2 minute. 
  • Se indeparteaza stratul lipicios cu o cotoneta imbibata in alcool izopropilic(99%)
Indepartarea se face tot la salon sau acasa daca ai acetona pura, insa este nevoie de niste folii speciale in care se infatoara unghia si se lipeste apoi cu adeziv, tot de la CND. Se asteapta 10 minute si se indeparteaza resturile de culoare cu un betisor de portocal. Toate aceste lucruri trebuincioase pentru manichiura se pot procura de la Topline, insa daca sunteti mai comode mergeti direct la salon, mai ales ca aceasta manichiura care va fi impecabila timp de 2 saptamani, minim, nu este scumpa. 
Pretul recomandat este pretul unei manichiuri normale+50%. Acum, depinde de fiecare salon in parte, de preturile practicate si de dorinta de imbogatire cat mai rapida:)



La sugestia tipei dragute care mi-a facut unghiutele frumoase am ales un negru peste care mi s-a aplicat un efect, un lac ce parea rozaliu transparent si usor sidefat in sticluta, insa in combinatie cu negrul s-a facut verde-turcoaz. Pe inelar s-a aplicat un altfel de efect care a transformat negrul in movuliu sidefat foarte interesant. Unghiile sunt fooooooarte lucioase, ca o oglinda si foarte placute la atingere. Ca niste nasturei-perlutze:)

TEHNOLOGIA SHELLAC

Shellac este primul lac de unghii UV hibrid adevarat. “Hibrid” reprezinta o combinatie a tehnologiei de gel, tehnologia lacului de unghii si o tehnologie noua dezvoltata special pentru Shellac.

Aceasta formula in curs de patentare se caracterizeaza prin faptul ca este hipoalergenica, realizata dupa tehnologia 3-free, cu o folosire si purtare prietenoasa. De asemenea, Shellac se caracterizeaza prin tehnologia UV3:

- Se aplica precum un lac
- Se poarta ca un gel
- Se indeparteaza in cateva minute

•Se aplica precum un lac de unghii datorita amestecului de solventi din formula care contribuie la vascozitate si flux. Ca si lacul, cand solventii se evapora dupa aplicare, se formeaza un strat pe unghia naturala. Acesta ajunge la uscare completa prin expunere la lumina UV, folosind Lampa CND UV sau Lampa Brisa.

•Shellac se poarta ca gelul datorita monomerilor si oligomerilor din formula care contrubuie la rezistenta, protectie si finalizarea uscarii.

•Shellac se indeparteaza in cateva minute datorita polimerilor unici din formula care contribuie la desprindere rapida. Cand soseste momentul pentru a fi inlaturat, polimerii ajuta la desprinderea stratului intr-un mod sigur, eficient si ordonat.








Cupcake Splendens spunea...

cat de interesant!imi place:D

Anonim spunea...

Superba manichiura,tu ai par lucios si ingrijit din cate vad si cred ca si niste trasaturi frumoase,dar trebuie sa mai slabesti.
Nu credeam ca tu(foarte bine faci!) care le indrumi pe restul la dieta si ingrijire ar avea nevoie de o atentionare.Nu zic ca esti supraponderala..dar niste kg date jos nu ti-ar stricaca deloc.

http://www.perfecte.ro/gossip/rita-rusic-costum-de-baie-sexy.html

Ea are 51 de ani..

Zuzele spunea...

Anonim, iti multumesc pentru sfaturi! M-ai facut sa rad! Nu sunt supraponderala :))) Am 47 kg la 1.60 m, port XS si S la haine si 32/34 la blugi :P
Da, nu ar strica vreo 3 kg date jos, dar nu simt nevoia! Am fost si slaba incat nu mai puteam purta nimic din ce aveam in dulap, iar blugii ii dadeam jos fara sa deschid vreun nasturel, dar nu mai vreau sa fiu asa! Imi place asa cum sunt acum, am 30 de ani totusi si un corp de femeie, nu pot arata ca o pustoaica de 14 ani:)
Nu vreau sa-mi inchin intreaga existenta dietelor de slabit si sportului. Imi place sa mananc, sunt taur, deci o gurmanda desavarsita. Am un stil de viata sanatos si o dieta alimentara zilnica ce cuprinde multe fructe si salate, dar asta nu inseamna ca vreodata in viata mea voi manca 2 frunze de varza pe zi si o jumatate de portocala, asa cum fac divele astea pe care mi le dai exemplu! Sunt un om normal, cu un corp normal!
Eu n-am indrumat pe nimeni sa slabeasca, ci sa traiasca sanatos! Iar acolo unde kilogramele in plus sunt evidente, atunci da, este cazul sa slabeasca! Si eu am dat exemple de dive care pozeaza sexy si goale, iar celulita este de 2 palme si colacii pe burta in numar de 5:)

Anonim spunea...

Woow! Din kg vs inaltime pari ok,nu stiu de ce dar cand am vazut poza mi s-a parut ca ai probleme in zona pulpelor.
Cat despre varsta,nu pari de 30 :)
Sa mananci sanatos e perfect,ti-am vazut curcubeul din caserola si voi face la fel..desi ultima mea masa de la ora 5 e doar din fructe ori doar salata.
Si eu sunt gurmanda..dar fac mult sport pentru ca imi place,toti din familia mea fac sport.Secretul e ca gust si dupa plec,nu raman sa mananc.
Mama are 42 de kg si 1.58 ..si 45 de ani,varsta nu e o scuza.
Si la 30 si la 45 si la 56 sa ai grija de tine ca la 20 :)
Cat despre divele cu celulita si etc.,bine le faci,o persoana (mai ales publica) ar trebui sa se simta jenata cand arata asa.

Anonim spunea...

Zuzo,vreau sa iti mai spun ceva..mama mea mananca ca o femeie normala,dar face aerobic de 4 ori pe saptamana.Primavara si vara alearga in parcul de langa noi...deci ideea e in felul urmator: mananci normal si gusti la ce poftesti,mai merge din cand in cand o prajiturica si niste ciocolata...dar faci sport.
Nu trebuie sa mananci 2 frunze de varza ca sa arati bine.
Pe de alta parte..n creste ea copii,spala,calca,gateste,face curat si lucreaza..Probabil ca multe ar arata asa daca ar sta zilnic in salon la masaj si tratamente corporale:D

Zuzele spunea...

O invidiez pe mama ta ca are timp si chef pentru atat de mult sport!:) Am si eu perioade in care fac zilnic aerobic, zumba, pilates si alerg in parc si perioade in care pur si simplu dorm pe mine!:P De exemplu, anul asta nu am facut pic de sport, in afara de mersul pe jos zilnic si urcat scari pana la etajul 4 la serviciu - dar nu mereu:) In general prim martie ma apuca cheful de facut sport afara, cand incepe sa se faca vremea frumoasa. Atunci ies in parc si alerg si mai fac si la bicicleta si stepper-ul din parc, insa trec printr-o perioada acum in care pur si simplu nu pot ridica un deget!:)

Zuzele spunea...

Nu sunt o persoana slaba, asta e clar, chiar daca marimile hainelor pe care le port sunt pentru persoane slabe, insa formele mele sunt dispuse altfel, sunt rotunde. Am o prietena care poarta aproape aceleasi masuri ca si mine, insa ea are altfel forma corpului si pare scheletzel :)

Yanna spunea...

Cand aud discutii legate de kilograme am impresia ca aud niste adolescente. Nu este important cate kilograme ai, ci sa fii sanatos si sa te simti bine in pielea ta. Este atat de enervant, obositor sa auzi in fiecare zi oriunde ai fi discutii legate de kilograme, diete s.a.m.d si in acelasi timp suparator pentru ca din cauza a ceea ce se discuta cu atata obsesie si nestiinta in acelasi timp ajungem sa vedem fete de 10-12 ani ca tin diete si sunt preocupate de cum arata.
Zuza e foarte important ca tu esti multumita de tine si ca esti sanatoasa, restul nici ca mai conteaza!
p.s foarte interesanta manichiura!

Zuzele spunea...

Multumesc, Yanna!
Da, cel mai important este sa fii sanatos si sa te simti bine in pielea ta! Sunt sincera cand spun ca acum chiar ma simt bine cu mine. Au fost perioade in care eram extrem de frustrata si nu ma placeam deloc si mancam intr-o saptamana 1 kg de mere si 2 struguri, cand refuzam cu lacrimi in ochi sa mananc o inghetata si cand ma trezeam din somn sa fac abdomene!
Am trecut prin multe faze nasoale de-a lungul vietii / tineretii mele, insa de catva timp incoace pur si simplu nu ma mai afecteaza ca am celulita, ca nu am o talie perfecta si port fusta scurta vara chiar daca nu am picioare perfecte. Asta nu inseamna ca am incetat vreodata sa folosesc creme anticelulitice sau sa-mi fac masaje sau sa incerc sa tin o dieta echilibrata si pe cat pot, sa am o viata activa.
In ultimele luni, m-a preocupat in special sanatatea mea si caderea parului si alte probleme de sanatate mi-au distras atentia de la talia perfecta la care viseaza toate femeile.
Nu spun ca nu mi-as dori sa arat ca in reviste sau ca unele dintre prietenele mele care pot purta minijup si arata ca pe podium. Dar nu toate trebuie sa fim la fel, nu exista un model pe care trebuie sa-l urmam toate si, pana la urma, cine spune ca trebuie sa avem acele dimensiuni ideale pentru a fi sexy si frumoase! Nu ma intereseaza statisticile si cred ca m-am maturizat pentru ca am ajuns la concluzia ca sanatatea fizica si psihica este mai importanta decat toate.
Si mai conteaza si cui ne raportam pentru ca eu cunosc femei obeze care sunt PERFECTE pentru barbatii lor si mai stiu femei-topmodel pe care cei pe care ele ii iubesc nu le raspund cu aceleasi sentimente. Sunt mai putin iubite si frustrate din cauza asta decat acele obeze carora unii le plang de mila, nestiind cat de fericite sunt!
Traversez o perioada a vietii in care silueta este cea care ma preocupa cel mai putin. Altele sunt gandurile si problemele mele acum si DA, MA EXASPEREAZA SUBIECTELE DIETA, SLABIT, REGIM. Nu am nervi, timp, chef in acest moment al vietii mele sa ma preocup de asa ceva!
Asta nu inseamna ca nu le incurajez pe cele care lupta pentru formele perfecte!

Diana (boonDY) spunea...

Arata foarte bine! Ma bate si pe mine un gand de ceva vreme sa-mi fac asa ceva, tocmai pt ca nici eu nu agreez unghiile cu gel. Ai putea sa ne spui la ce salon ai facut manichiura si eventual cat costa in mod normal? Multumesc mult!

P.S.: De unde pana unde legatura cu greutatea ta?!

Zuzele spunea...

@ Diana, pai legatura este ca cineva a observat in fotografiile postate de mine ca as avea probleme cu greutatatea si m-a sfatuit sa mai slabesc!:)
In fine...
Eu mi-am facut manichiura la Topline, la evenimentul de prezentare al acestui tip de manichiura. Nu stiu inca daca a fost deja preluat de saloane, insa in scurt timp vei putea merge la orice salon de gen pentru manichiura CND Shellac.
Mie imi place mult pentru ca am unghiile subtiri si fragile si orice manichiura imi rezista maxim 3 zile impecabila si asta daca folosesc manusi atunci cand trebaluiesc prin casa. Insa cum pot face tot ceea ce vreau si ea este la fel de lucioasa si impecabila:) O cercetez dupa fiecare dus si spalat de vase :)) O sa mai fac o poza peste 2 saptamani sa va arat cum se prezinta!
Ca si pret, spre deosebire de mani Jessica pe care am mai prezentat-o aici care costa 100 de lei, CND Shellac inseamna pretul unei manichiuri normale plus inca 50%. Adica, daca la salonul respectiv manichiura normala costa 20 de lei, CND Shellac va costa 30 de lei.

Diana (boonDY) spunea...

Am vazut comentariile cu privire la poze si greutate. Nu inteleg de unde a tras concluzia respectiva. Dar in fine. :)
Multumesc mult pentru informatii, chiar ma tenteaza, am mai vazut saloane care fac mani semi-permanenta cum o numesc ei, insa foloseau doar lacuri de unghii cu nume unknown si am avut o oarecare retinere... De shellac am citit si am auzit prima data.

Adelina Eneșca spunea...

Sunt super unghiutele tale! Eu le am facute cu Lac Sensation si sunt foarte multumita. Eu sunt impotriva pilirii si de asta nu am putut sa imi pun niciodata gel pe unghii, iar unghiile false nu imi plac. Am scris si pe blog despre Alessandro. La mine in oras pretul unei astfel de maichiuri este de 40 de lei. Shellac nu am incercat. De la Crystal Nails o sa incerc in curand. Am vazut ca si OPI au acest nou tip de produs. Oricum pentru mine e o inventie foarte tare!

Vasile spunea...

M-am intrebat,oare femeile cum isi aleg culoarea ojei?La urma urmei ,ceea ce vede persoana cu care stai de vorba este culoarea.El habar nu are de tehnica de aplicare si alte chestii mai complicate.Si am cautat tot cu "prietenul goagal"..Ce am retinut(va rog ,nu sunt un guru),alegerea culorii ojei depinde de:!1.-la servici ca la servici(nuantele de roz sunt apreciate).2-ocazii deosebite-asortarea cu imbracamintea,culoarea make-up-ului ,culoare rujului de buze.Concluzie:daca esti o persoana "Casnica" mergi pe nuante clasice , de la roz pana la rosu.Daca ai multe iesiri in spatiul public mergi pe varianta 2(in acest caz va trebui sa iti schimbi mai des costumatia si ojele)

Zicolorata spunea...

Probleme in zona pulpelor... ma scuzati dar am ramas socata, incat am uitat de manichiura... Zuza sta in poza picior peste picior si anonima si-o fi imaginat acolo un sigur picior, de aici "problemele cu pulpele". E sigura explicatie a aberatiei... Doamne, cum ne mai place sa murim de grija altora...

Zuzele spunea...

@ Zicolorata, ce faci domne?:( Ai aparut si tu? Imi pare rau ca a trebuit sa extrag alt castigator, dar nu ai dat nici un semn si trebuia sa aleg pe cineva :(

Sa stii ca si eu am ramas uimita ca dintr-o poza neclara cineva a tras concluzia ca mai am putin si intru la supraponderali:)) In fine...Cred ca e cineva care ma cunoaste si vrea sa ma necajeasca! :P

Zicolorata spunea...

Am aparut... :) Am comentat si la postarea cu a doua extragere, unde am felicitat-o pe castigatoare, am avut o saptamana nebuna fara acces la net, asa incat am pierdut. Nu-i nimic, ocazii vor mai fi, sincer nu mi-am imaginat sa am bafta sa castig. Va pup! Si vezi, ai grija sa slabesti, nu se mai poate asa!

Zuzele spunea...

Da, da! M-am apucat deja: azi am mancat slanina cu ceapa si acum am un castron mare de gris cu lapte in brate :))) Pup

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search