vineri, 6 ianuarie 2012

Tratament impotriva caderii parului de la dermatolog



Disperata de caderea abundenta a parului, in urma cu vreo trei saptamani am fost la dermatolog - doctor Stanciu Viorica de la Medlife, o doamna tanara, frumoasa si foarte amabila. Deci, daca va este teama de medic, in cazul dumneaei, chiar nu aveti de ce! :)

Cand am intrat in cabinetul dansei si i-am spus ca am probleme cu parul, mai ca a bufnit-o rasul. Eu am parul lung, firul gros si foarte des. Iar parul meu, care zilnic cade, cade si iar cade, incat imi blocheaza scurgerile de la baie, imi tapeteaza covoarele, lenjeriile, hainele si tot ce mai e prin casa, ziceai ca a luat-o razna la controlul medical! Ca atunci cand te doare maseaua o saptamana si cand, in sfarsit ajungi la stomatolog, nu te mai deranjeaza deloc!

Cand si-a trecut doctorita Staicu mana prin parul meu, sa vada cum cade, cu chiu cu vai s-a desprins un singur fir de par.

 "Pai asta e cadere masiva? Sa vedeti paciente cu chelie, sau sa ma fi vazut pe mine cand imi cadea cu pumnii", mi-a spus doctorita.

Mi-a spus cliseul ca pana la o suta de fire pe zi e normal si ca eu ma incadrez in limitele normale, dar la insistentele mele mi-a dat tratament. Sa plec eu linistita acasa! :) Si sa stiu incotro trebuie sa o apuc in caz ca parul isi face, din nou, chef de plecare!

Asadar, iata tratamentul pe care-l urmez de trei saptamani. Inca mai cade parul, dar nu o suta de fire pe zi, ci maximum 50. Doamna Staicu mi-a spus sa am rabdare, ca efectele se vor vedea in doua-trei luni. A specificat faptul ca tratamentul indicat este nu atat impotriva caderii parului, cat pentru favorizarea regenerarii lui. Ceea ce s-a si intamplat!

Iata tratamentul:
  • Hairgrow solutie 2% (pt persoanele cu caderi grave recomanda de 5%, tratament mai lung, de trei-patru luni) - doua aplicari pe zi, max 8 pufuri pe aplicare. Aplicarea se face pe scalp, pe carari, iar apoi masez doua-trei minute scalpul. O luna aplic de doua ori pe zi, apoi inca o luna doar o data pe zi.
  • Zinkit efervescent - 1/zi, doua saptamani
  • MG B6 fiole buvabile - 2/zi, 10 zile
  • Sampon Crescina regrowth 500 cu celule stem vegetale- (m-a spart la buzunar. Costa 98 de lei un flacon de 150 ml!!!) - Ma spal de doua ori pe saptamana si las spuma sa actioneze doua-trei minute pe scalp, dupa care clatesc din abundenta

Dupa doua luni mi-a zis ca, doar daca va fi necesar, sa mai continui doua luni de tratament cu Neoptid solutie, o data pe zi , aplicare pe scalp, maxim 12 pufuri.

Sper sa aiba efect! V-am spus, deja se vede ca nu mai am par prin toata casa. Aseara chiar m-a intrebat sotul meu daca nu cumva m-am apucat sa dau cu aspiratorul de mai multe ori pe zi prin casa ca el nu mai vede decat cate un fir pe par pe ici, pe colo, el fiind exasperat de parul meu care, inainte de tratament, era musafir permanent in casa noastra! :)

Update: semnat Zuza O pentru ca, repet, Zuza G nu are parul lung si foarte des:))) Zuza G ia doar Perfectil- 1 pastiluta/zi si Magne B6 - 2 pastile/zi  si este foarte multumita deocamdata :)

morphine spunea...

doamne, exact asta e si problema mea!

sincer ma simt ca doamnele in varsta cu multe pisici, cand intri in casa lor peste tot vezi numa' par!
aqh, cam asa e si la mine, doar ca e parul meu, peste tot, e f deranjant.

coco spunea...

poti incerca un sampon cu lapte de capra , foarte ieftin...am avut si eu probleme si am scapat cu acesta...hmmm...par cu firul gros...fericita ! al meu e si subtire si casant !

Zuzele spunea...

Coco, si unde gasim sampon cu lapte de capra? Cum se numeste?

Raluca Octavia spunea...

Eu m-am saturat de tratamente costisitoare de la medicii specialisti.Cand vezi ca probleme de ani de zile,care nici prin operatie nu ti-au trecut,dispar cu o crema de 4 lei, de la magazinul naturist sau o infectie urata la ureche,care nu reuseste nici un medic sa ti-o vindece, iti trece, la fel, cu celebrul apidermin si aspirina,sa mai crezi in retete, solutii, consultatii la cabinete particulare?
Industria farmaceutica e una speculativa, foarte profitabila,mai ales in Romania!Vacante in strainatate, masini scumpe cadou, bonusuri, comisioane,doar pentru prescrierea cu generozitate de medic sau farmacist a unui produs inovator, de ultima generatie si, mai ales, foarte eficient.Stim cu totii termenii.
Raluca

Vasile spunea...

Sunt de acord cu RalucaOctavia;medicii au facut o afacere din a promova produsele unor firme internationale.Cati din ei verifica ceea ce scrie in prospectele produselor?Un diagnostic corect nu se da prin tragere de par.Asta se facea acum 100 de ani,intre timp s-au inventat tot felul de metode de analiza biochimica.Ceea ce e ingrijorator este ca ,dupa cum am citit in ziare,exista laboratoare care dau rezultate gresite.In jurnalism exista o lege:verifica informatia din 3 surse independente.Mi se pare f buna ideea si pt probleme de sanatate.

Zuzele spunea...

Raluca, sa stii ca ai dreptate! Multi medici iau spagi foooarte mari de la anumite companii farmaceutice pentru a recomanda o anumita crema, un anumit sampon sau ...ovule vaginale :p Problema caderii parului este privita superficial de multi medici, desi nu ar trebui pentru ca ea indica afectiuni foarte serioase in unele cazuri. La fel si acneea. Unei prietene care avea 2-3 cosuri pe frunte, o celebra doctorita dermatolog pentru care trebuie sa astepti 3 luni pt o consultatie, i-a recomandat, doar la o simpla privire Roaccutane, medicament foarte periculos care are fff multe efecte adverse. O alta doctorita i-a interzis sa ia acest tratament pentru ca era muuult prea puternic pentru ea si cu un simplu sapun+ crema de la Plafar i-au trecut cosurile. Si chiar in cazurile foarte grave cand are pacienti cu noduli durerosi sub piele, puroi si alte nenorociri, la fel scrie pe reteta, fara nici o analiza in prealabil.. Cred ca si-a luat casa cu spaga de la firma care importa Roaccutane :(

Diana spunea...

Of, si mie imi cade parul intr-o veselie... de prin septembrie. :( Si mai am si firul de par subtire, fin... si mai si cade. :(( Am luat 1 luna si jum multivitamine si minerale si aprox. 1 luna am folosit samponul Anaphase-Ducray. N-ar trebui sa am pretentia la rezultate, dar nici nu stiu daca e o combinatie cu adevarat eficienta sa continui cu ele... Ma gandesc sa iau multivitamine si minerale o per. mai lunga de timp... si sa schimb samponul, dar nu cred ca e suficient.

Cred ca Hairgrow solutie 2% este eficient daca are minoxidil. De unde ti l-ai luat? la ce pret?

Sper sa-ti mearga bine cu acest tratament.;) Si sper si eu sa gasesc o solutie eficienta... E super stresant sa gasesti fire de par peste tot in jur...

zuza G spunea...

Diana, in loc de combinatia asta de vitamine pe care intentionezi sa o iei, cumpara-ti mai bine Perfectil. Are tot ce trebuie parului si este fffff bun. cel putin pt mine. Am terminat o cutie si imi mai cad fffff putine fire atunci cand ma spal pe cap. In rest, perna nu mai are nici un fir de par pe ea :)

Anonim spunea...

Tocmai mi-a zis mama mea ca a auzit de la o doamna doctor de o crema sau lotiune de la Vivanatura,imp. caderii parului,firma aia superba cu pastele de dinti din argila, homeopate. Cica e pe baza de extract de petrol. La mine stiu ca e din cauza glanduletei.Asa ca imi voi lua lotiunea cu petrol.Ma duc sa ma uit la ei pe site.
R.

Anonim spunea...

http://www.vivanatura.ro/bio/revolutia-cosmeticelor-naturale/picture-043
Pe aici tb.sa fie crema!
R.

Zuzele spunea...

@ R.- am folosit si noi crema de par Vivanatura! Nici nu stiu ce sa zic despre ea... De displacut, nu mi-a displacut. In ciuda mirosului usor neplacut de petrol, imi lasa parul stralucitor si viguros, insa nu pot sa spun ca a stopat caderea parului. Nici nu am folosit-o prea mult timp ca sa ma pot pronunta, dar, da, de ce nu? este un produs pentru par ok, la un pret accesibil

Zuzele spunea...

Hairgrow 2% costa cam 22-24 de lei dinc ate imi aduc aminte si l-am cumparat din Sensiblu

mykaela spunea...

si mie imi cade parul de la un timp in exces...a trebuit sa ma tund ca sa nu mai para ca am par putin...inainte aveam un par bogat(des)si foarte lung
ce saiau?

Elena spunea...

Din pacate si eu am parul destul de rar si am incercat o gramada de metode sa rezolv aceasta situatie.. momentan incerc tratamentul cu minoxidil de la Rogaine, varianta pentru femei. Cica rezultatele se observa in 2-3 luni, sper sa functioneze si in cazul meu ..intre timp folosesc un produs numit Toppik ( e relativ destul de nou la noi dar am vazut ca-n alte tari se foloseste cu succes de ani buni.. eu tot de pe forumuri straine am aflat de existenta lui). E ca un fel de praf (nanoparticule de cheratina mai precis) pe care il aplici pe par, se lipeste de acesta si parul pare mult mai des. In cazul meu functioneaza perfect, nimeni nu-si poate da seama ca am parul rar, nici daca priveste de foarte aproape. Eu le-am comandat pe internet de pe toppik-romania.ro ca in farmacii n-am reusit sa gasesc nicaieri.. voi ati folosit Rogaine? Ce rezultate ati avut?

mariand spunea...

De un real folos pentru mine s-a dovedit produsul facut din plante Follixin. Sunt niste pastile cu care trebie sa faci tratament pe o anumita perioada, dar dupa ce se termina tratamentul cu siguranta caderea parului va deveni o amintire. Asa s-a intamplat si in cazul meu. Am urmat un tratament de 3 luni si la sfarsit deja numai pierdeam atat par cand faceam dus!
E bestial produsul!Il recomnd!

Ioana spunea...

Am folosit si eu Follixin si ma pot declara multumita pana acum. La mine problema era ca pierdeam foarte multe fire de par atunci cand ma spalam pe cap. Ma speriasem initial ca am cine stie ce boala grava, dar m-am linistit apoi! E ok produsul asta, dar putin cam scump!
O zi faina!

Ioan spunea...

Ati simtit ceva efecte secundare cu Follixin?Si eu am auzit ca ar functiona metoda, dar mi-e frica sa iau pentru ca la urma urmei sunt niste capsule pe care trebie sa le iau si ma feresc de asta!
Multumesc mult!

Anonim spunea...

Fiolele pe baza de capilarine de la Keramine H au un rol important in prevenirea si stoparea caderii parului: http://www.azida.ro/tratament-impotriva-caderii-parului-pe-baza-de-capilarine-az236.html

Unknown spunea...

Cel mai bun produs care previne si combate caderea parului, ajuta efectiv la regenerarea parului pierdut. Acest produs este testat de foarte multe persoane inclusiv de mine cu rezultate 100% pozitive.
Produsul se numeste Provillus si este sub forma de pastile care ajuta remediaza problemele legate de caderea parului.
Sunt multe de spus, dar pentru asta va invit pe blogul personal de mai jos pentru a va informa in legatura cu calitatea produsului:

http://regenerareaparului.blogspot.ro/

Denisa spunea...

Mie imi cade parul pentru ca am ceva lipsa de vitamine. O sa iau ceva complemente alimentare cu vitamine.

Anonim spunea...

Sa va spun ce am pățit eu. Sunt bruneta și am vrut sa mă fac blonda . M am făcut în decurs de 2 săptămâni jumate 3 decolorări cu vopsea decolororanta. Totul ok și ce să vezi surpriza mă trezesc cu o gaura lipsa par cat un ban. Mă duc la dermatolog care îmi dă anacaps și zinc. Le-am luat , am făcut analize care toate sunt ok. Se tot marea vizibil acea gaura și aveam iritati in acea zona și plin de fire sub piele. Țin să mentionez că am făcut și analiza la scalp și la firul de par totul a ieșit ok. De aproximativ 8 ani am probleme cu scalpul,mâncărimi iritati,coji in special iarna . Când aveam aceste probleme o rezolvam cu șampon de la Vichy.Imi pica ffff mult par în toată această perioadă. Sa continui cu problema de acum,pentru iritațiile de pe zona peladica care se făcuse cat un ou de găină mic mi a dat Dermatoloaga crema elidel, m am dat 2 săptămâni jumate cu ea și se marea ff tare zona plus că rămâneam pe deget cu punctulețe mici negre și firicele de par. Am sunato sa ii spun a zis că nu știe de ce. Bun am oprit crema cu care trebuia să mă dau de doua ori pe zi timp de o luna. Zona se tot marea de a ajuns cat un iau de găină mareeee. Nu am mai luat nimic am folosit doar eclinal , aveam mâncărimi de la el dar am continuat să îl folosesc. Am fost la ginecolog credeam că din cauza steriletul sa fie o problema. Lam scos . In aceasta perioada păru a început să crească și în zona cu care am dat crema firele s au făcut albe cealaltă zona negre frumos au crescut. Ți să mentionez că am mai făcut in acea perioada o pelada dar sa acoperit nu se mai vede.am fost la homeopat și am primit sephia 30 . Am luat și am observat că părul a început să crească greu pe tot corpul și pe perioada de ciclu mia căzut mult și am mai făcut o pelada cat buricul degetului care este fara par cea ce nu sa intamplat cu celelalte care avea firicele de par miccc.Momentan nu mai iau nimic în afară de Spirulina și chlorella de la care mi a fost extrem de râu prima săptămână din a doua săptămână am inceput sa mă simt din ce in ce mai bine. Pelada mare se acoperă încet în cet este porțiune de un ou miccc care am numai fire albe fine ,puf sa ii zică așa restu peladei până la un ou mareeee este completa acoperita roata cu par negru de 2cm. A doua pelada este acoperita complet și ultima care am făcut o nu are nici un fir și este cat buricul degetului. Am sa va marin la curent cu info. pt cele interesate. Eu zic că de la sepia 30 îmi crește greu păru și am făcut a 2 pelada.astept părerile voastre.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search