miercuri, 4 aprilie 2012

Cuperoza, ce este de facut?

Tot timpul am tanjit dupa o piele alba, perfecta, impecabila, fara nici o pata, nici o urma, dar in ciuda numeroaselor cosmetice pe care le-am folosit de-a lungul anilor, ea nu este asa. Sunt obsedata de pielea oamenilor cu care intru in contact si nu pot sa nu ma intreb "oare ce creme foloseste X sau Y sau Z de are pielea asa frumoasa?"... Insa, am ajuns la concluzia ca nu cremele sunt importante, ci mostenirea genetica.

Cunosc femei cu un ten perfect, ca o coala alba de hartie, fara absolut nici un defect, nici macar milimetric si asta nu pentru ca mananca numai salata verde si mere si nici pentru ca folosesc nu stiu ce creme de nu stiu cate mii de euro. Ba din contra. Cunosc o fata foarte frumoasa care nu a cumparat niciodata un demachiant sau o crema de noapte sau una de zi sau una de ochi sau mai stiu eu ce alte pomezi in cutiute aurite. Ea isi curata fata cu un sapun din supermarket si foarte rar aplica o crema, indiferent ce crema. Are 35 de ani, nu 15, in caz ca veti pune perfectiunea pielii ei pe seama varstei.

Eu nu mostenesc parinti cu o piele perfecta, ba tata chiar are cuperoza si una destul de pronuntata. Si eu il mostenesc, din pacate :-( A inceput timid, cu cateva vinisoare foarte subtiri pe nas si nu am luat in seama. Am crezut ca trece de la sine sau cu ajutorul cremelor pe care le folosesc de obicei, insa nici vorba. Si acum s-a accentuat cuperoza mea. O acopar cu fond de ten, insa atunci cand ma demachiez imi vine sa plang pentru ca nu-mi place absolut deloc ceea ce vad. Vinisoarele rosii s-au intins usor, usor, si sub ochi si pe aripile nasului. Si mi-e groaza ca poate evolua spre ceva si mai urat. Am folosit vreo doua creme din farmacie, Metroruboril si inca una, nu mai tin minte cum se chema. Mi-am cumparat si ulei de Jojoba, si de Avocado si inca nici un rezultat. 
Am renuntat si la dusurile fierbinti in zona fetei, si la mancarurile foarte condimentate, dar capilarele sunt la fel de dilatate in zona aceea. Nici nu fumez, nici nu beau alcool, nici la menopauza nu sunt. In schimb, de poluare nu pot scapa si nici de radiatii. Am mai citit ca si stresul ar fi un mediul prielnic pentru aparitia cuperozei.



Aseara, Corinutza de la Topline mi-a indicat o crema de la Guinot, brand in care am incredere deplina, Red Logic. Nu va pot spune daca este ok sau nu pentru ca nu am folosit-o, insa contine Aloe Vera care hidrateaza si formeaza un film protector la suprafata pielii, dar si extract de galbenele care calmeaza roseata pielii si o catifeleaza. Foarte important la aceasta crema este ca imbunatateste microcirculatia, dar in acelasi timp reda pielii supletea si fermitatea.
Si mai vorbeau fetele aseara despre doua produse de la Babor, serum si crema din gama Skinovage. Couperose Serum contine extract de castan cu rol de fortifiere al peretii capilarelor, alantoina si panthenol (efect calmant), iar Couperose Cream reduce roseata venelor fine datorita extractului de curmale si previne aparitia cuperozei. 
Ati folosit aceste produse?







Ioana spunea...

"Are 35 de ani, nu 15, in caz ca veti pune perfectiunea pielii ei pe seama varstei."
tocmai ca la 15 ani majoritatea au acnee.Totul din cauza ca generatiile noi au alta alimentatie si nici nu pun accent pe ingrijire. Rar auzi adolescentii sa spuna ca isi curata fata zilnic si aplica si masca saptamanal.
Deci la 15 ani rar vezi ten frumos sau perfect.
Eu am avut acnee foarte abundenta si din genele mele ai zice ca as avea toata viata ten problematic. Dar produsele care mi-au rezolvat tenul mi-au facut in acelasi timp si un ten de portelan.Nu mai am nici cea mai mica imperfectiune(si aveam niste pete super rosii si mov si gauri in fata de te speriai)
Deci totul se poate trata.Cu siguranta si tu o sa gasesti candva rezolvarea.

Zuzele spunea...

@ Ai si nu ai dreptate, Ioana! Pielea cu imperfectiuni poate fi prezenta la orice varsta, insa in randul pustoaicelor este mai predominanta pielea de portelan, decat cea cu probleme. Eu, cel putin, asta am observat!
Spune-ne si noua, te roooog, ce produse ai folosit!:-)

claudia_mami spunea...

asa arat eu iarna cand intru de la frig la cald doamne mie groaza mi se inroseste fata si ma ustura rau ,creme folosesc insa fara efect ...

Felicia spunea...

Argila ai incercat? Nu stiu daca te scapa de roseata asta, dar iti face tenul mia frumos.

claudia_mami spunea...

felicia eu folosesc o masca pe baza de argila si apa de trandafir de 2 ori pe saptamina pentru ca imi par cosuri ,daca stii vreun secret te rog inpartasestel si mie ca iubesc iarna dar din cauza rosestei am ajuns sa fug de frig .

Ioana spunea...

Nu stiu daca are vreun rost sa spun ce produse am folosit. Toata lumea mi-a sarit in cap cand au auzit numele firmei. Stiu ca i s-a facut un renume rau si se spune ca produsele sunt scumpe, dar dupa ce eu am incercat toate produsele din farmacii(de la 10 lei la 90 de lei produsul) eu zic ca s-a meritat.Chiar mi-a rezolvat toate problemele. Chiar si cand inca mai aveam mici probleme tenul meu era super fin si mica problema era doar pigmentatia. Acum nici nu ma mai dau cu fond de ten pentru ca nu am nevoie chiar deloc.
Sa iti spun sincer. am folosit produse de la Herbalife. Nu stiu daca tu te-ai lovit de produsele astea. Nu imi aduc aminte sa fi vazut ceva pe blogul tau. Dar ce mi-a placut la ele a fost ca un set de 200 si ceva de ron m-a tinut 3 luni si mi-a rezolvat chiar toate problemele. Alte produse usuca tenul in timp ce "vindeca" dar am observat la produsele astea ca hidrateaza si nu au efecte adverse(nu contin chimicale, ci numai plante).
Eu iti recomand. Sigur te-ar ajuta si la problema ta.

byanca spunea...

eu stiu un remediu foarte bun , testat pe cel putin 10 persoane pe care le cunosc eu dar stiu k reactiile in prima faza o sa fie "yak" si "ihh" . Este o crema cu antibiotic care elimina roseata in 3 zile (nopti mai exact) . Se numeste Mibazon si se gaseste la farmaciile veterinare costa 8 ron .
P.S : unul dintre cazurile rezolvate de aceasta crema a fost chiar destul de grav :-)
P.S 2 nu trageti va rog :-)

byanca spunea...

si apropo de herbalife intra-devar produsele lor sunt bune numai k efectul e de scurta durata , cel putin la mine asa a fost .

Zuzele spunea...

@ Byanca, am folosit Mibazon in liceu :) Herbalife, niciodata, asa ca nu stiu ce si cum, dar Mibazon am avut. Tratateaza si cuperoza? Eu am folosit pt cosuri si, da, era ok :P

byanca spunea...

e bun pentru orice fel de pete pe fata , eu am o prietena care face mereu si acuma numai cu mibazon se trateaza. pt k are mult antibiotic il foloseste aproape la orice .

Liza spunea...

Crema de la Ivatherm ai incercat-o? si eu am cuperoza, o folosesc de o saptamana si deja se vad rezultate. inca n-am scapat de tot dar nu mai sunt asa rosie pe aripile nasului si pe obraji. daca o incerci sper sa aiba acelasi rezultat si la tine! succes!

Zuzele spunea...

@ Liza, zi-mi exact numele cremei, te rog!

Liza spunea...

Pe cutie scrie: Ivatherm creme pour peau couperosique!

Zuzele spunea...

@ Merci, Liza! O sa ma uit si eu in farmacie dupa ea :)

Liza spunea...

Cu placere, sper sa aiba efect ca si la mine, eu sunt foarte multumita de ea.

Lavi spunea...

Buna, factor de protectie solara ridicat folosesti?E foarte important in tinerea sub control a cuperozei.

Catalin spunea...

eu folosesc MIRVASO are efect instant 24 de ore

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search