luni, 9 aprilie 2012

Veste buna: ciocolata slabeste!

 Dietele pot pastra ciocolata pe lista lor avind grija sa ia in calcul numarul total de calorii. O bucata de ciocolata contine in medie 250 de calorii.
Conform unui studiu recent, realizat de cercetatorii de la University of California si citat de Dailymail.co.uk, consumul frecvent de ciocolata, in cantitati rezonabile, ne ajuta sa slabim datorita faptului ca, desi ciocolata contine mai multe calorii decat multe alte alimente, aceste calorii nu sunt calorii “nomale”, ci au o compozitie diferita, cu un impact mai mica asupra siluetei. Se pare ca ingredientele din ciocolata imbunatatesc metabolismul si impiedica depunerea grasimii corporale.
Consumul de ciocolata in limite rezonabile imbunatateste metabolismul, scade tensiunea arteriala si diminueaza
riscul de boli de inima sau de accident vascular cerebral. 

Proasta reputatie a ciocolatei se datoreaza de fapt continutului mare de grasimi saturate si cafeina pe care aceasta le contine. Nivelul de grasimi saturate din ciocolata este dat de prezenta untului de cacao, care are ca efect cresterea colesterolului din singe. Pe de alta parte, insa, ea contine in grad mare fenolen care scade riscul de boli cardiace!

Antrenorul James Duigan, care le mentine in forma pe Elle Macpherson si Rosie Huntington-Whiteley: Eu le spun tuturor clientilor mei , chiar si topmodelelor, sa manance saptamanal ciocolata! Daca ai, in general, un regim de viata sanatos, o bucatica de ciocolata te va ajuta sa ramai in forma si asta pentru ca aceasta combinatie de grasime, zahar si calorii va obliga organismul sa munceasca si mai mult pentru a o arde! Daca vei continua cu dietele drastice pe termen lung si iti vei priva organismul de anumite alimente, vei deveni frustrata si, intr-un final, vei abandona programul de slabire sau tonifiere. "Pacatul" meu preferat este budinca de ciocolata cu inghetata pe care o mananc saptamanal!

O bucata de ciocolata este mai buna decat o ceasca de cafea
O ceasca normala de cafea contine de la 130 la 150 miligrame de cafeina� pe cind o bucatica de ciocolata contine numai 6 miligrame. La aceasta proportie este mai bine sa renunti la cafea decit la ciocolata.
Din cercetarile efectuate la Institutul National de Sanatate Publica si Mediu din Olanda, s-a observat ca ciocolata are de patru ori antioxidantii din ceaiul verde. Catechina este un antioxidant puternic care previne cancerul si bolile cardiace. 100 de miligrame de ceai negru contin 13,9 miligrame de catechina. La aceeasi cantitate, ciocolata neagra contine 53,5 miligrame de catechina. 

Relaxare, voie buna si memorie de elefant
Ciocolata stimuleaza, de asemenea, endorfinele care functioneaza ca un narcotic in tratamentul durerilor cronice. Endorfinele permit aportul crescut de oxigen in singe, ceea ce poate conduce la o starea de relaxare� mentala si la cresterea capacitatilor memoriei. Seratonina, care are rolul de neurotransmitator, se gaseste, de asemenea, in ciocolata si lucreaza in corpul nostru ca un antidepresiv.

Depozit de vitamine si minerale
Alte lucruri bune pe care trebuie sa le retinem in legatura cu ciocolata sint urmatoarele: ea nu produce acnee sau iritatii, contine vitaminele B1, B2, D si E, potasiu si magneziu.
Desigur, veti spune ca ciocolata poate cauza probleme dentare. Nici o problema. Cercetatorii au descoperit ca untul de cacao din ciocolata inveleste dintii in timp ce este consumata.

surse: www.doarnatural.ro, dailymail.co.uk, www.infoslabire.ro
Katyna spunea...

Am intrat buluc, aproape rostogolindu-ma, ca sa primesc o veste buna dar se pare ca e vorba de consumul in cantitati moderate. Adica o bucatica de ciocolata mica? Da, sunt de acord cu bucatica, insa doar daca ea e cea care ramane, din toata tableta desfacuta :))
In fine, mai iau o gura de mar si aia e...:D

Calin Andreea Daniela spunea...

inseamna ca la cate porcarii bag in mine, de-asta nu sunt obeza ca mananc ciocolata :))

coco spunea...

o bucata contine...250 calorii..dar cine se opreste...la o bucata ? :)))))))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search