vineri, 15 iunie 2012

Pleci la Amsterdam? Iata ce NU trebuie sa faci acolo!


Eu imi doresc de foarte mult timp sa vad Amsterdam-ul si nu am reusit, pana acum! Parca niciodata nu gasesc timp sau bani pentru asta... Este adevarat ca eu imi doresc sa vad foarte multe locuri din lumea asta si ii indiviez si admir maxim pe cei care pot calatori! In fiecare seara cand pun capul pe perna ma gandesc cum ar fi fost daca as fi innoptat intr-o camera cu vedere la Tour Eiffel sau la Big Ben sau dimineata, cand m-as trezi, sa vad o mare turcoaz, in loc de niste bloguri gri...
Pacat ca, atunci cand eram mica si ma intreba unul si altul ce vreau sa ma fac atunci cand voi fi mare, n-am raspuns "TURIST" ! Poate ca daca as fi cobit atunci mi s-ar fi indeplinit visul de a incepe o calatorie dupa alta si de a cunoaste:-)

In fine! Pana cand voi putea sa va povestesc din aventurile mele, voi citi si prelua, din povestirile altora mai norocosi :-) Cum ar fi echipa tvtravel.ro care a scris un material despre ce NU trebuie sa facem atunci cand ajungem la Amsterdam! Asadar:

Nu sta în barurile din Amsterdam decât până la 1 noaptea. După această oră se dă stingerea!

Deşi este oraşul distracţiei, în Amsterdam nu e voie să te destrăbălezi în cafenele sau în baruri decât până la ora 1. Dansul în cluburi este acceptat până la ora 4 dimineaţa, iar dacă vrei să continui petrecerea mergi în afterhours. Aici programul se extinde până la 7 dimineaţa.

Nu cumpăra droguri sau substanţe despre care nu ştii nimic de la necunoscuţii de pe stradă!

Sfat pentru cei care doresc să încerce la Amsterdam droguri uşoare: nu le cumpăra de pe stradă de la străini, s-ar putea să ai surprize, să te trezeşti cu pătrunjel mărunţit în loc de ceea ce-ţi doreai… E mai bine să le iei din magazinele specializate, care au sigla ,,licensed coffeshops”. De asemenea, dacă preferi astfel de senzaţii e bine să ai grijă să te informezi, e posibil că organismul tău să nu le tolereze şi poţi ajunge direct la spital. Cel mai bine e să le ocoleşti, asta pentru siguranţa ta…

Nu fotografia prostituatele din Cartierul Roşu!

Este foarte riscant să faci fotografii femeilor uşoare care se afla în vitrinele din Cartierul Roşu. ,,Peştii,, nu agreează aceste lucruri, iar dacă te vor vedea e posibil să se lase cu scandal. E mai bine să te mulţumeşti doar cu imaginea vizuală, altfel poţi fi agresat şi aruncat într-unul din canalele acestui oraş.Ocoleşte drogaţii şi beţivii, aceştia te pot jefui sau te pot hărţui dacă le dai nas.

Nu schimba bani la persoanele de pe stradă sau la casele de schimb valutar!

Hoţi există şi la Amsterdam… Tocmai de aceea e bine să te fereşti de cei care te îndeamnă să schmbi valută pe strada sau la case de schimb care oferă un curs extrem de neobişnuit. Cel mai bine este să apelezi la bănci sau la serviciul Travelex, un serviciu de schimb şi transfer de bani bine pus la punct, întâlnit în mai multe ţări din Europa

Nu uita să îţi cumperi bilete pentru transportul în comun!

Amenzile sunt usturătoare la Amsterdam dacă eşti prins în timp ce călătoreşti fără bilet în tramvai sau autobuz. Le poţi achiziţiona de la chioşcurile din staţii sau de la boutioq-urile cu ziare, dar şi de la vatman său şofer, însă vei plăti pe ele un pic mai mult.



Manases Andrea spunea...

Foarte informativ, daca voi ajunge in Amsterdam, am retinut tot cea ce ai precizat!

Ioana spunea...

Lista e ataaaaaaaat de lunga cu ce NU trebuie sa faci in Amsterdam/Olanda, din pacate. Locuiesc aici de 2 ani si spun cu mana pe inima ca NU sunt deloc o societate atat de deschisa precum par sau precum este vazuta de turisti.

iguanitza spunea...

Interesant DON'T list :)
Am fost pentru o zi la Amsterdam și e un oraș frumos, deși mi s-a părut că 50% din oamenii de pe stradă erau drogați sau beți :))
Și da, amenzile sunt mari, pentru chestii de nimic ... Pe lângă faptul că am plătit 10 € pentru o oră de parcare, am mai luat și amendă (scrisă în limba lor normal...) de 60€ pentru faptul că o parte din roata de la mașină era pe linia albă marcată :|
Din fericire, amenda nu a ajuns niciodată la mine acasă :))

Antonia spunea...

Sunt foarte multe lucruri care nu le stiam. Multumesc pentru informatie, o sa-ti urmez sfatul.

Anonim spunea...

banuiesc ca postarea mea n-o sa apara, dar nu conteaza. Domnisoara, cum vine asta Nu sta în barurile din Amsterdam decât până la 1 noaptea. După această oră se dă stingerea! pai cum sa stai dupa 1 cind barurile se inchid?!?!?!?! nu te dau aia afara?!?! Si de ce sa nu schimbi bani la casele de schimb? Eu am fost la Amsterdam, am schimbat la casa de schimb si n-am avut nici o problema. Hoti sunt peste tot, pot sa-ti fure banii pe care-i ai de-acasa, nu trebuie sa schimbi undeva.

Radu spunea...

prostituate? Cine ar fi atat de tampit sa fotografieze curve, cand ai atatea de vazut intr-o tara straina, pana si intr-una urata si simpla, fara munti ca Olanda !

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search