marți, 28 august 2012

To smell list :)



Una dintre cele mai mari bucurii ale vietii mele, dupa calatorii sau pe acelasi nivel cu ele, este sa intru intr-o parfumerie si sa ma pierd minute bune printre zeci de arome, una dintre provocari fiind aceea de a face pace si cu mirosurile care aparent traseaza o distanta de ani lumina intre noi.
Astfel, mi s-a intamplat sa ma indragostesc de Dior Addict, Opium sau clasicul Shalimar care initial imi provocau dureri de cap si regretam fiecare boare pe care am pulverizat-o pe pielea mea. 
Nu se intampla nici macar o data sa ajung la mall, oricare ar fi el, si sa nu intru in Sephora, Douglas, Kendra sau Marionnaud, fie doar pentru a "saluta" parfumul care ma asteapta oricum acasa :-) Atunci cand mi se pune pata rau de tot pe o anumita mireasma, indiferent unde as vedea-o expusa spre testare, ma cuprinde un sentiment de posesivitate si nu consider necesar sa mai ajunga si pe pielea altora din moment ce este A MEA ! Sunt nebuna, stiu ;-)) Si daca mai vad si pe careva stramband din nas cand mireasma MEA nu le este pe plac, atunci ma simt chiar jignita de parca ar fi spus de copilul meu ca este prost sau/si urat si le transmit, in gand, ca nu merita asemenea parfum :-))

Nu reusesc sa inteleg oamenii care nu suporta parfumurile sau care pastreaza o sticluta de 50 ml cate doi, trei ani pentru ca il folosesc foarte rar. Cum Dumnezeului sa iesi din casa neparfumat? :-) Eu ma simt incompleta, dezbracata atunci cand mi se intampla - extrem de rar, ce-i drept- sa plec neparfumata undeva si aproape intotdeauna fac cumva sa ajung intr-o parfumerie si sa ma "imbrac" :-)
Ar fi o lista lunga de parfumuri pe care le ador si care imi confera o stare exceptionala atunci cand ma invaluie, iubitul meu din acest moment fiind Shalimar Parfum Initial de la Guerlain. Il ador din toate moleculele fiintei mele si sunt sigura ca dragostea noastra nu va dura doar trei ani! :-)
Pe ici, pe colo am vazut ca se pregatesc niste lansari parfumate pentru aceasta toamna si abia astept sa ajung la Sephora sa vad ce sticlute noi au mai fost asezate frumos pe rafturi.

  
  • Coco Noir de la Chanel ar fi unul dintre parfumurile proaspat lansate, cu care inca nu am facut cunostinta. Mi s-a spus ca ar fi "prea tare", insa in cazul meu, niciodata "prea tare" nu este ceva de rau :-) Imi plac parfumurile tari, dulci, amarui, orientale! Astfel, am facut pace si cu clasicul Shalimar de la Guerlain de care, acum sapte ani, nici nu voiam sa aud. L-am retestat zilele trecute si mi-a placut mult de tot. Probabil ca va ajunge si el la mine pe noptiera, candva...Coco Noir a fost creat de Jacques Polge si Christopher Sheldrake. Notele de varf sunt grapefruit si bergamot; notele de mijloc sunt iasomie, trandafir, narcisa si muscata; notele de baza sunt boabe de tonka, paciuli, lemn de santal, vanilie, mosc alb si olibanum. Vanilie, bergamot, paciuli, santal...just my type ! 
  • Lanvin Eclat d`Arpege Gourmandise nu pare pe placul meu, prea prajituristic pentru gusturile mele orientalo-vanilato-santalistice. Insa, cine stie ce scurtcircuite se petrec atunci cand ne vom intalni si ma amorezez de notele de lamaie siciliana, ceai verde, piersica dulce, mosc alb si cedru libanez. Acest parfum celebreaza "Candy Spirit"- traditia bomboanelor frantuzesti si a prajiturilor macaron, cele doua fiind motivele care decoreaza aceasta sticla de parfum. 
  • Guerlain: Les Voyages Olfactifs nici nu stiu daca a aparut la noi. Este o colectie cu mottoul "Une ville, un parfum", formata din patru parfumuri: Tokyo, Moscou, London si New York si urmeaza al cincilea, Shanghai - un parfum floral-lemnos cu note de anason, flori de portocal, migdale, cardamom, ylang-ylang, iasomie, stanjenel, mimosa, lemn de cedru, paciuli, vanilie si lemn de santal.
  •  Yves Saint Laurent Manifesto incepe cu un val de prospetime verde, bergamota si coacaze negre. Miezul parfumului contine acorduri de flori albe ca iasomia Sambac si lacramioarele. Baza este lemnoasa si usor orientala, cu note de cedru, lemn de santal, vanilie si boabe de tonka. Figura campaniei pentru noul parfum este actrita Jessica Chastain, care a declarat: "Yves Saint Laurent este o marca de profunda inspiratie pentru mine. Inca de la fondarea sa, casa a reprezentat valori solide, scumpe inimii mele, cum ar fi angajarea si principiile hotarate, nesovaielnice, o dragoste totala fata de creatie si o femininate indrazneata. Noul parfum le emblematizeaza pe toate."

  •  Lady Gaga Fame m-a facut curioasa, desi nu m-au atras niciodata parfumurile semnate de vedete, dar pentru ca este anuntat ca parfum oriental, mi-a starnit interesul. Apare in septembrie la Sephora si are ca note dominante matraguna, orhidee, iasomie Sambac, miere, caisa, sofran si tamaie. 

  •  La Petite Robe Noir de la Guerlain imi va placea cu siguranta pentru ca are ca note de varf bergamot, migdale, cirese negre si fructe rosii. Notele de mijloc sunt trandafir, ceai, trandafir Taif si lemn dulce, iar notele de baza sunt anason, boabe de tonka, vanilie, paciuli si stanjenel. 


  • Hermes: L’Ambre des Merveilles cu ale sale note de ambra, labdanum, paciuli, vanilie imi pare pentru mine! 


morphine spunea...

ma enerveaza ca sticlutele arata atat de bine!! si poate mirosul nu e chiar ceea ce cauti,si tot cumperi,ca mnah..esti femeie:))

Zuzele spunea...

No no no, niciodata nu cumpar doar sticluta :) Daca imi place parfumul, poate veni si in caserola de plastic si tot il iau :))) dar este adevarat ca unele sticlute par adevarate opere de arta, ca niste bijuterii :P

Dorrie Kaitlyn spunea...

Ala al lui lady Gaga arata tare bine, m-ai facut curioasa...Of, ce mult iubesc si eu parfumurile ! Cred ca nici in 10 ani nu reusesc sa folosesc tot ce am adunat ! :D

Georgiana spunea...

Foarte curioasa sunt si eu in privinta lui Coco Noir si a lui Guerlain Shanghai! Abia astept sa le testez cand apar la noi.

Zuzele spunea...

@ Georgiana, Coco Noir a aparut deja si l-am testat si eu aseara! Este minunat, nu "prea tare" cum mi s-a spus! Parca este varianta Coco Mademoiselle usor mai concentrata!

@ Dorrie, nu e problema, poti da Share parfumurilor tale! Nu ma supar :)))

Unknown spunea...

Si eu pastrez 2-3 ani un parfum, poate si mai mult unele pe care le folosesc rar - pentru ca am peste 40 :D

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search