duminică, 28 iulie 2013

Pasta de dinti chiar omoara cosurile sau e doar in imaginatia mea?



V-am mai povestit eu de monstrii care mi-au aparut pe spate acum mai bine de juma' de an si nu se dau dusi sub nici o forma! Si daca la inceput au vietuit doar vreo doua, trei astfel de creaturi pe spatele meu, candva fin si curat ca un fund de bebelus, intre timp s-au inmultit, au facut copii si chiar nepoti. Poate din cauza ca le-am rupt. Am citit undeva recent ca nu trebuie sa stoarcem, sub nici o forma, cosurile rosii cu varf alb pentru ca se raspandesc mai ceva decat ciupercile dupa ploaie. Ei, eu fix asta am facut! 
In fond, cine poate suporta un monstru din ala rosu cu cap sau capete albe pe piele? Eu, una, nu pot si pace! Si, uite asa, cu tot cu lotiunile mele dezinfectante, cu cremele ucigatoare de acnee, cu spray minune care in cazul meu au fost doar apa de ploaie, monstrii de pe spatele meu s-au inmultit si, in timp ce unii se uscau si lasau cicatrici urate in urma lor, altii tineri si cu chef de viata le luau locul. ZILNIC. Frustrarea mea a atins cote maxime, mai ales ca la inceputul verii sufeream extrem de tare, pana la lacrimi chiar, ca nu pot imbraca maiouri sau tricouri decoltate la spate sau rochii cu spatele gol. 


In fiecare dimineata, primul lucru pe care il faceam cand ma ridicam din pat era sa merg la oglinda din baie si sa-mi analizez spatele, sa vad ce s-a mai vindecat, ce-a mai aparut... La fel si seara! Nu ma puneam niciodata la somn inainte sa nu spal spatele cu geluri speciale, dermato-cosmetice, anti-acneice, sa nu ung mai apoi cu lotiuni micelare sau lotiuni matifiante sau lotiuni care sa usuce acneea, sa nu aplic, mai apoi, creme/ geluri dintre cele mai bune de pe piata. Tot acest ritual a durat mai bine de jumatate de an. Fara nici un rezultat. Am inceput chiar sa iau si anticonceptionale - la sfatul unui dermatolog- pentru a scapa de aceasta problema. DEGEABA.
Am incercat si cu expunerea la soare. DEGEABA. Am incercat si cu solarul. DEGEABA.
Am incercat si cu masti cu argila, si cu sapun de Alep, si cu sapunuri speciale pentru piele sensibila, si cu ceaiuri din plante cu care imi tamponam spatele. DEGEABA.
Si, acum vreo doua saptamani, eram eu la strand cu o prietena si o alta prietena a prietenei care, auzindu-ma plangandu-ma de aceasta vesnica problema, mi-a sugerat sa-mi dau cu pasta de dinti. Macar pe un cos, sa vad cum reactioneaza pentru ca exista riscul ca pielea sa se usuce foarte tare si acneea sa se agraveze. Am procedat intocmai. SUPRIZA. Un mare monstru care imi aparuse pe umarul drept si pe care am aplicat o bobita de pasta de dinti, inainte de culcare, si-a dat duhul pana in zori. Cand am indepartat pasta de dinti, cosul se uscase, umflatura daduse inapoi si incepuse sa se formeze o coaja care a si cazut la primul dus, in urma ramanand doar o cicatrice micuta. Intre timp, a disparut si ea.


Am continuat distrugerea nenorocitelor care mi-au mancat nervii in ultimele luni si am constatat ca pasta de dinti le usuca de seara pana dimineata, iar partea buna este ca, daca storc un cos si apoi aplic pe el pasta de dinti, nu mai apare inca unul langa, asa cum se intampla pana acum. Un medic mi-a spus ca pasta de dinti ar contine nu stiu ce substante dezinfectante, insa nu este recomandata utilizarea acesteia pe termen lung pentru ca ar usca excesiv zona pe care este aplicata. Mie nu mi s-a intamplat asa ceva, insa cred ca putem preintampina acest lucru prin aplicarea unei creme de corp hidratante, fara parfum, pentru piele sensibila. Eu, cel putin, asa am folosit si a fost ok. Am dat cu pasta de dinti chiar si peste crema si a fost ok. Tot si-a facut treaba.
Acum, eu nu stiu daca va functiona in cazul tuturor, insa pe mine m-a facut un pic mai fericita pasta asta de dinti banala, cel mai ieftin si cel mai eficient tratament anti-acneic pe care l-am folosit pana acum!

PS: cautand poze sa ilustrez kilometrul asta de text, am gasit multime de articole pe Google, in engleza, despre utilizarea pastei de dinti pentru tratarea acneei. Lumea zice ca ar fi buna! Cititi si voi, daca vreti, gasiti pe net informatie cu duiumul...
Danuta spunea...

Nu cred, eu am incercat si nu a functionat :D

Mihaela Pojogu spunea...

Nu stiu ce sa zic, dar nu cred ca "pentru ca are nu stiu ce dezinfectant" functioneaza.. isotrexin este un produs care actioneaza local.
About women and not only Blog

Zuzele spunea...

Multumesc pentru sfat, Mihaela! O sa ma documentez si despre Isotrexin.. Chiar am nevoie de un tratament care sa aiba rezultate si pe termen lung!

amelia spunea...

incearca sa te dai pe paste cu spuma de ras pt barbati....o lasi sa actioneze jumatate de ora si vei vedea rezultate....la mine a functionat bine si sfatul l-am primit de la o cosmeticiana :)

Monica spunea...

Are efect ocazional, dar ustura pre ata

Dyana spunea...

si eu am aceleasi probleme ca si tine si am incercat toate chestiile posibile si imposibile.Depinde de pasta de dinti folosita,crede-ma
Sulful e bun pentru cosuri, dar usuca pielea

http://ladytruemiss.blogspot.ro/

Zuzele spunea...

Dyana, eu am folosit Colgate Whitening si Blend-a-Med tot pentru albire si chiar mi le-au uscat. Acum testez o mixtura antiacneica - am scris mai sus cu o postare- si in primele zile si-a facut efectul, dar mai apoi... :(

Anonim spunea...

Eu folosesc pasta de dinti cam de 3-4 zile si deja tenul meu e mai curat. Si nu se usuca deloc. O aplic cam de 2 ori pe zi ... Si dupa ce ma clatesc pe fata , ma spal din nou cu un sapun de la Amway din glicerina si miere. Dar cosurile NU trebuie atinse absolut deloc , si nici in momentul in care te speli nu trebuie sa apesi prea tare pe zona respectiva.Ar trebui sa ai grija si la alimentatie..

bilabila1 spunea...

Am incercat si eu pasta de dinti pentru acnee si nu funcioneaza. La mine a functionat foarte bine si m-au scapat de acnee si puncte negre cremele anti-acnee pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Sanatate!

Anonim spunea...

Cum aplicai uleiul? Diluat sau direct picaturi pe cosuri? Astazi mi-am luat si eu si nu sunt sigura cum sa-l aplic :D

Anonim spunea...

Si eu am folosit produsele anti-acnee de la Thursday Plantation pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai si mi-au placut si sunt foarte eficiente impotriva cosurilor si punctelor negre. La mine au dat rezultate si am folosit de la ei o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-ancee.

Anonim spunea...

Am incercat toate produsele considerate de top pe piata.gelul antiacneeic bioderma imi uleiaza tenul.am avut fruntea plina de cosuri ,puncte negre si am incercat sa ma spal cu pasta de dinti colgate pe fata..mi-a uscat pielea dar am scapat de acnee.am citit cum ca ar fi buna pt asa ceva ,doar ca nu trebuie facut un obicei din a o folosi pt fata

Alexandru Ionut spunea...

degeaba...tot ce incercati e degeaba ..acneea vine....se dezvolta ...apoi moare... nu o poti omora tu..am incercat cabd eram mai tanar o gramada de produse de tratamente date de dermatologi si alte cele si nu a trecut a venit..si.a facut de cap si apoi a trecut...totul are efect de moment iar mai apoi acneea revine... asta e treaba cu acneea...

Anonim spunea...

Cat timp te.ai dat cu pasta de dinți pe fata ?

Unknown spunea...

Nu faceți asta!! Am încercat si eu ..aveam 3 coșuri pe obraz si am citit despre pasta de dinți ca le vindeca. ..am pus un strat normal de pasta si l-am acoperit cu un leucoplast. .dimineață simțeam ca imi arde obrazul si zona unde am pus pasta era arsa..ca arsura de soare doar ca e foarte rosu , ustura si e umflat. .sper sa imi treaca

Anonim spunea...

Merge si pentru punctele negre?

Anonim spunea...

Se pune doar pe cos, sub nici o forma pe piele.

Denisa Ariana spunea...

Nu este adevarat!!!!eu am incercat chestia asta cu pata de dinti pe cosuri si cand m.am trezit fimineata aveam o pata rosie de parca mi.a ars faţa..inca o am de 3 zile si este fiarte aspra..oribil...vreau sa scap de ea si nu stiu cum.....numai incercati asa ceva!!!si eu am ignorat toate comentariile negative la adresa acestui ,,tratament" dar imi pare rau ca nu am ascultat...acum sper sa imi treaca arsura aia...

Unknown spunea...

Depinde cu ce pasta vati dat de va ars zona eu o folosesc pasta de dinti des pentru cosuri si stiti chear are efect dar stati sa mentionez depinde si de ten..o seara buna sa aveti

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search