duminică, 8 decembrie 2013

Beautifying ourselves X-mas edition. Beauty bloggers meeting, episodul decembrie 2013



Cand am pornit blogul, acum 1922 de postari, nu prea stiam cu ce se mananca beauty stuff-ul in esenta lui! Ok, pasionata de cosmetice, parfumuri, tratamente de infrumusetare, coafuri, pantofi & co., am fost de cand ma stiu pe lume si dormeam cu revistele "lucioase" sub cap cand eram eu o mica vietuitoare intr-un oras de provincie in care nu existau Sephora, Douglas, Marionnaud, mall-uri - nu exista nici acum, dar asta e alta poveste-, iar parfumurile, fake-uri dupa cum bine stiam si eu, si vanzatoarea, erau tinute sub cheie, iar daca cereai sa-l mirosi iti dadea capacul sa-ti vari nasul in el. Data fiind situatia copilariei /adolescentei mele, revistele si cataloagele de moda erau unicul mod in care puteam lua contact cu glamuroasa lume a ceea ce inseamna BEAUTY in ansamblul sau. Dar, m-am facut mare si respir, scriu, miros, simt, traiesc BEAUTY.

Pe langa parfumuri, creme, farduri, oje, coafuri sofisticate, beauty inseamna oameni frumosi si nu de putine ori am comparat lumea prezenta la evenimentele care definesc lumea beauty cu lumea care ia parte la evenimente pe teme sociale, sportive, politice. Daca in primul caz, intalnesti zambete, relaxare, prietenie, oameni frumosi in primul rand, la exterior si apoi, dupa cum aveam sa aflu in timp, si la interior, in cea de-a doua categorie, oamenii sunt incrancenati, tristi, nu risipesc zambete si amabilitati, foarte rar saluta, stau tot timpul cu ochii intr-un comunicat de presa, dar cu
gandurile in alta parte, asteapta cu nerabdare sa se incheie intalnirea respectiva de presa, parasesc imediat locatia, la fel de abatuti, absenti, cenusii. 
In schimb, situatia este total diferita in cazul evenimentelor populate de fete frumoase, imbracate colorat, vesele, zambitoare, prietenoase. Totul este roz si parfumat, nu cenusiu. Sau, poate fi negru sau gri doar daca dress codul impune lucrul acesta. Si neaparat inveselita atmosfera cu ruj rosu si manichiura asortata :)
Am bifat ambele tipuri de intalniri de-a lungul anilor si trebuie sa va spun ca cenusii din prima nu privesc cu ochi foarte buni rozaliile din celalalta tabara. Au impresia ca sunt superficiale, lipsite de griji, ca practica pierderea vremii, nu ziaristica, ca n-au habar de greutatile patriei si ca daca le lasi o saptamana fara crema de noapte, fond de ten si parfum, ar trece pe antidepresive. Habar n-au ei cat de frumos si greu deopotriva este sa scrii despre frumusete, cu tot ceea ce implica ea, pentru ca nu o poti face fara sa pui o farama de suflet, asa cum ei nu-si permit cand redacteaza texte reci despre taxa auto si alegerile prezidentiale :)
Si da, ne invidiaza! Asta pot sa va spun sigur din calitatea mea de intrusa, ocazional, in tabara inamica! :)
Nu oricine poate descrie arome, texturi, culori! Iti trebuie talent, sensibilitate, pasiune, documentare, dedicare. Beauty nu este pentru oricine! Nu poti fabrica zambete, nu poti transmite gusturi, mirosuri, nu poti sampona parul, colora unghiile, farda pleoapele si inrosi buzele numai din litere puse una langa cealalta. Nu, domnule ziarist "serios", tu nu poti face asta! O "rozalie superficiala" de beauty, in schimb, poate face asta! Si te poate emotiona pana la lacrimi descriindu-ti un parfum, trust me!


moi :P
Eu am avut sansa, onoarea si fericirea sa cunosc astfel de oameni frumosi, pozitivi si talentati si de cand s-a intamplat intalnirea noastra deloc intamplatoare, ma simt infrumusetata! Si nu vorbesc despre exterior, desi trebuie sa recunosc schimbarea fizica petrecuta in ultimii ani si pe care am constientizat-o privind fotografii mai vechi. Desi eram mai tanara, mai fara riduri si griji, acum primesc mai multe complimente care imi vizeaza infatisarea decat atunci. Nu stiu daca acest lucru se intampla datorita terapiilor de infrumusetare pe care le-am testat in timp, cremelor sau fardurilor dintre cele mai bune existente pe lume, sau daca infrumusetarea mea fizica este datorata tocmai celei interioare, relaxarii, ZEN-ului care a pus stapanire pe mintea si sufletul meu, pasiunii si placerii cu care scriu fix despre ceea ce vreau, simt, gandesc. Fara constrangeri, frustrari, regrete.
Iar oamenii pe care i-am intalnit, in timp, au pus serios umarul la terapia beautifying myself.
Blogul acesta a facilitat si el intalnirea dintre noi si mi-a dat ocazia sa intalnesc atat de multi oameni frumosi pe care nu cred ca i-as fi putut cunoaste altfel. Unite de puterea investita in sticlutele cu parfum si in cutiutele cu crema, asadar! :)


Ioana, Larisa si Cristina
O astfel de intalnire magica a avut loc ieri, cu un brad superb impododobit pentru Craciun drept martor. Intalnirea blogaritelor care scriu, respira si traiesc beauty prin toti porii.
Organizat de Cristina (Shopping Therapy), Ioana (The BFF Blog) si Larisa (La taina despre cosmetice), evenimentul petrecut in restaurantul Jackie O a reunit cele mai talentate pasionate de beauty din tara, iar cadourile multe si frumoase, oferite de sponsori generosi, au multiplicat zambetele fetelor. 


spiridusii lui Mos Craciun: Cristina si Larisa
Multumirile merg, asadar, spre Yves Rocher, Sephora, Topline (Academie, OPI, Alessandro, LPG, Moroccanoil), Beauty ONE (CHI, label.m, Paese, Biosilk, Bruno Vassari), Inglot, Wella, Melkior, B.U., Elmiplant, Max Factor, L’Oreal, Coty (Rimmel London, Astor, Miss Sporty, Nicole by OPI),  Aria Estetic, CrioBio, Dove, Orly, Raluca Popescu Make-up & Eyelash Studio si Xtreme Lashes.


Mirela Vescan
Intalnirea a fost onorata de make-up artistul Rimmel London Mirela Vescan pe care am ascultat-o cu sufletul la gura povestind despre ce trebuie sa facem si ce trebuie sa evitam atunci cand ne machiem, despre tatuarea sprancenelor pe care o incurajeaza in masura in care este executata corect si alte subiecte interesante pe care le voi aborda pe viitor.


Gina Aron
Mi-a mai placut momentul sustinut de Gina Aron, trainer Beauty One, pentru ca a vorbit despre ingrijirea parului, dar cel mai mult si mai mult mi-au starnit interesul cele povestite atat de frumos de Luminita Dumitru, trainer pe partea de skin care la TopLine. 


Luminita Dumitru
Este un vorbitor foaaaarte bun si este intotdeauna o placere sa o ascult. Luminita a subliniat, si de data asta, ca varsta tenului este diferita de cea din buletin, in cele mai multe cazuri, pielea imbatranind prematur din cauza alimentatiei, a poluarii, a ingrijirii necorespunzatoare. Asadar, nu mai evitati folosirea cremelor antiage, nu neaparat antirid (exista o diferenta intre ele, dupa cum bine stiti: primele previn ridurile, celelalte le trateaza) daca aveti pana in 30 de ani!
Am primit manichiuri de sarbatoare cu lacuri OPI din colectia Mariah Carey
Luminita a vorbit mult si frumos despre produsele Academie pe care eu le ador si a prezentat un tratament intensiv Academie format din 24 de fiole cu continut diferit, cate una pentru fiecare zi, si doua creme hidratante, una pentru zi si una pentru seara. Toate am fost vrajite de binefacerile acestui kit si atunci cand a venit momentul tombolei in care una dintre noi il putea castiga, eram cu sufletul la gura. 
Cristina trebuia sa scoata biletelul norocos din punga, dar pentru ca oboseala acumulata in urma pregatirilor evenimentului a tintuit-o de scaun, onoarea mi-a revenit mie :)) Si am amestecat biletele, si le-am amestecat, si iarasi le-am amestecat si am tot intarziat momentul extragerii biletelului norocos, ca Stefan Banica pe cel al anuntarii castigatorilor Dansez pentru tine :)), dar pentru ca in jur se auzea "hai odata!!!" si riscam sa fiu bombardata cu rosii sau ceva, am ales o hartiuta pe care.... pe care.... pe care.... era scris numele meu! :))))))
Am fost aproape linsata, recunosc, si am ajuns la concluzia ca sunt cea mai norocoasa cunostinta a mea! :)))



Mi-am dorit atat de mult kitul Academie, incat Universul a contribuit la realizarea dorintei mele si sunt ataaaaaaaat de fericita ca am ocazia sa testez minunatia de tratament care promite sa-mi ofere o piele noua peste 24 de zile. Una a trecut deja :)



















M-am bucurat sa o revad pe frumoasa Raluca Popescu, make-up artist L'Oreal si trainer la Eyelash Studio si Xtreme Lashes. Inainte de a o asculta povestind despre tehnica aplicarii genelor fir cu fir, i-am admirat munca pe pleoapele Cristinei si, asa cum i-am zis si ei la momentul acela, au fost cele mai frumoase gene false pe care le vazusem vreodata. Atat de naturale, atat de perfect aplicate! Genele nu mai au nevoie de mascara pentru ca sunt lungi si dese si completeaza perfect machiajul, insa infrumuseteaza chiar si un ochi nemachiat, mai ales daca sunteti genul de dive cochete si foarte cochete care nu puteti trai fara mascara, iar dimineata va treziti inaintea iubitului pentru ca vreti sa va vada in chip de Ileana Cosanzeana imediat ce deschide ochii :))



Alaturi de noi a mai fost si Bianca Nutu, beauty editor la revista The One, care a vorbit despre relatia, partial inexistenta, dintre PR si blogari, insa ea ne-a sfatuit ca secretul unei prietenii/colaborari intre oamenii din spatele brandurilor pe care noi le promovam si noi, blogarii de beauty, ar fi perseverenta, curajul si deviza "daca voi nu ma vreti, eu va vreau". Been there, done that!
Este un sfat bun, bine de urmat, insa, din punctul meu de vedere, ulciorul nu merge de extrem de multe ori la apa! :)


Stella, my love :)
M-am bucurat mult sa le revad pe Adela, Stella-frumushella, Mona, Jules, Diana, Koko, toata gasca fetelor frumoase ale caror postari incerc sa le urmaresc zilnic, insa imi pare rau ca nu am reusit sa fac fotografii cu toate. Asa mi-s eu ametita si intarziata si...si... si... :)
Am primit, in schimb, cateva poze frumoase de la Diana (un Like pentru blogul ei AICI, va rog!) pentru care tin sa-i multumesc! A fost foarte draguta si alerga cu aparatul de colo, colo, sa suprinda cele mai frumoase momente!
Va las, asadar, in compania fotografiilor realizate de ea la intalnirea beauty bloggers editia decembrie 2013 si alor mele, cu produsele pe care le-am primit cadou si carora le voi face review-uri personalizate in perioada care urmeaza!


















Iulia Badita, trainer INGLOT si Lady Divine











































































fashion doctor spunea...

Gaby, ce ma bucur ca fac parte din comunitatea asta frumoasa! Ar fi bine sa ne intalnim mai des chiar, la un ceai de exemplu. Ma bucur tare ca te cunosc , mereu ai fost alaturi de mine! a fost superb!

Georgiana spunea...

Foarte frumos ai scris! Si mie mi-a placut tare mult intalnirea, am plecat cu multe informatii utile si abia astept sa ne organizam si pt 2014! :D

Zuzele spunea...

Te puuuup, Steluta mea! <3

Diana (boonDY) spunea...

Ahh, ce frumos ai scris!
A fost placerea mea sa surprind momentele frumoase, emotia, dedicarea speakerilor, mi-a placut mult!
Te pup!

Anonim spunea...

Mi-a placut foarte mult cum ai scris pentru ca am mai intalnit astfel de persoane care cred asta :)
Un evenimint super, o locatie frumoasa si o tema care le-a facut pe fete si mai frumoase si stralucitoare :) mi-au placut pozele si toate ati fost superbe :)

Alina Barbu spunea...

Am citit postarea cu sufletul la gura. Foarte frumos. Te pup cu drag.

Zuzele spunea...

@ Dienutza, multumesc mult! btw, pozele sunt bestiale!!! :*

@ Macy, multumesc! Dupa cum ziceam, eu n-am vazut atatea femei frumoase la un loc nici la prezentarile de moda :)

@ Alina, saru'mana! :*

Cristina Shopping Therapy spunea...

Ma bucur ca te cunosc :*

Unknown spunea...

Foarte frumos scris, mi-s facut foarte multa placere sa citesc articolul si sa vad pozele.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search