sâmbătă, 12 aprilie 2014

Despre una dintre obsesiile mele


Nu stiu ce obsesii aveti voi, ce nu va lasa sa dormiti noaptea, ce va macina gandurile, nervii si banii, dar eu as cumpara incaltaminte cu sacul! Nu ma pot abtine atunci cand vad o pereche de ceva pe gustul meu, iar bugetul meu este alocat, in mare parte, perechilor de ceva. Si sunt multe. Foarte multe. Nu apuc sa incalt toate sandalele intr-o singura vara si am si acum etichete atasate unora cumparate acum doua sezoane. Nu cumpar niciodata pentru ca trebuie, ci pentru ca simt, vreau, ador.

Nu inteleg persoanele care spun "trebuie sa-mi iau sandale, balerini, cizme, whatever". Asa cum mananc din placere, pentru ca sunt o gurmanda declarata si cred ca mancarea este una dintre placerile supreme ale vietii si nu-i pot intelege pe cei care accepta orice in farfurie de dragul de-a potoli foamea, tot asa simt si vizavi de haine sau parfumuri. Atunci cand vad ceva care imi place, ma ia cu emotii din varful degetelor picioarelor pana in ale firelor de par :) Trebuie sa fie al meu sau a mea, no matter what
Si ce daca am 287 de perechi de sandale cand vad niste superbe care plang sa le iau acasa? :)) Mai ales ca nu gasesc foarte des modele si marimi potrivite piciorului meu masura 35.5-36. Sunt pretentioasa, atenta la detalii, cusaturi, materiale, culori si pentru o singura dunga aparent insesizabila trasata unde nu-mi place mie, renunt la respectiva pereche de ceva. Nu accept orice si, repet, nu cumpar de dragul de a cumpara si nici pentru ca trebuie! Cumpar pentru ca stiu sigur ca lucrul ala ma va face fericita atunci cand il voi purta si imi fac scenarii de iubire intre noi inca de la prima vedere a lui pe raftul unui magazin :) Stiu cand, cum si in ce fel il voi purta, cum ma voi simti, cum voi arata purtandu-l, cum va fi primit in cercul in careil voi prezenta cu mandrie. 
Din pacate, fac obsesii pentru ultima chestie cumparata si o port pana la sacrificiul materialului/talpii/tocului! Multe alte haine asteapta sa le vina randul, in zadar dupa cum au existat situatii in decursul timpului, pentru ca le dau mai departe fara macar sa le fi purtat vreodata! 
Si cu incaltarile s-a intamplat la fel. Imi cumpar sandale cu toc, elegante, sexy, dar toata vara port aceleasi talpi joase incadrate de 2-3 barete. Ele stau frumos in cutie si asteapta sa le vina randul si poate, daca ma prind intr-o dispozitie buna, s-ar putea sa vada trotuarul o data pe vara. Dar nu ma deranjeaza. Sunt fericita sa le stiu in dulap, sa stiu ca am un prieten la care sa apelez in caz de nevoie :) Iar atunci cand altii "trebuie" sa-si cumpere ceva pentru ca s-a invit o ocazie care necesita incaltari speciale, eu stiu ca trebuie doar sa deschid dulapul, nu sa alerg prin mall-uri! :)
In plus, nu trebuie sa intru in panica pentru ca ocazia m-a prins intr-un moment in care stau prost cu banii! Imi fac stocul de superbitati atunci cand imi surade bugetul si evit, astfel, atacurile de panica din momentele in care nunta celei mai bune prietene are loc dupa concediul tocator de finante si fix in luna in care seful considera ca ar trebui sa amane ziua de salariu! 
Asadar, in ultima luna, am facut un smart shopping de care sunt mandra si fericita!
Mi-am cumparat trei rochii superbe pe care le-am gasit la reduceri imposibil de refuzat, doua H&M, pentru ocazii speciale, sexy si elegante, si una de la Glow, potrivita pentru zi sau seri de vara petrecute la terasele din Centrul Vechi :) Acum stiu ca am ce imbraca daca cel putin doua prietene se hotarasc sa se marite anul asta, fie si de pe o zi pe alta :))
Si mi-am mai cumparat si patru perechi de sandale pe care le ador, doua Zara, una Next de pe stilago.ro si platforme pe care stiu ca le voi purta jumatate de vara, cel putin, de la Mini Prix.
Si s-au mai strans in sacul de cumparaturi si doua perechi de balerini, si doua de adidasi :)
Ah, si o geanta superba, corai, tot din magazinul online pe care Zara l-a inaugurat la inceputul lunii si in Romania, www.zara.com/ro.
Nu cumpar haine, incaltari si accesorii scumpe sau, ma rog, de designeri de podium pentru ca scump este relativ, raportat la bugetul fiecareia. Iubesc Zara, H&M, Next si alte branduri aflate pe acelasi nivel ca pret. Nu, nu-mi permit Chanel, Dior & co. Si, sincera sa fiu nu mi se potrivesc astfel de branduri, atat timp cand locuiesc in Drumul Taberei si merg cu tramvaiul ar fi pur si simplu un afront la adresa brandurilor de lux mai sus amintite sa le am pe antebrat sau in picioare :)
Nu pot si nici nu vreau sa platesc 2.000 de euro sau mai mult pentru o pereche de sandale, atat timp cat Zara are incaltari adorabile la preturi potrivite muritorilor de rand, superbitati accesibile, de la 100 la 400 de lei! Si rochii in care ma simt sexy, eleganta sau comoda, la zeci sau sute de lei, nu de euro. 
Chiar cred ca poti fi bine imbracat si cu bani putini si am vazut oameni extrem de prost si ieftin imbracati, desi puteai cumpara garsoniera in care locuiesc eu daca insumai podoabele vestimentare care le acopereau trupul. Si am intalnit oameni cu posibilitati materiale modeste si extrem de modeste imbracati si accesorizati exemplar, cu haine mass market si gablonduri ieftine. Tine de gust, de imaginatie, de bun simt!
Nu am pretentia ca as fi vreun fashion icon, nici pe departele departelui :) Nu tin cont de tendinte, de trenduri, de ce-mi sugereaza altii, de ce-mi critica nu stiu ce colectionara de diplome ale nu-stiu-carei-scoli-de-moda. Je m'en fiche, cum ar zice francezul! Cumpar ce-mi place, ce ma emotioneaza, ce stiu ca m-ar face fericita! Ok,  treaba cu "ce-mi place" nu ar trebui, totusi, sa ne puna la adapostul unor dezastre vestimentare, unoor extravagante de prost gust, unor kitchuri si unor combinatii hidoase, care deranjeaza privirea in cel mai violent mod cu putinta. In aceste cazuri eu consider, cu mintea mea de om nestiutor de moda, ca ar trebui sa ascultam, fara orgolii si tupeu nesimtit, sfaturile si indicatiile celor care ne vor binele prin sincerul "asa nu!".
De multe ori, ieftinul poate parea scump, iar luxul din cataloage, kitch.
Nu banii te imbraca bine, dupa cum nici cumparaturile din mall nu te trimit la coltul rusinii vestimentare. 'Geaba mergi la Paris daca te intorci cu o garderoba de primavara hidoasa, 'geaba intri in magazine de lux daca Chanel-ul, Dior-ul sau Lanvin-ul pur si simplu it's not your thing! 
Bine, pa! :)

PS: si cateva poze cu sandalele sclipicioase, de printesa, dupa cum s-a explicat o mini fashionista de 6 ani, draga mie :) Sunt Next, au costat 130 lei si mi le-am cumparat din mall-ul online stilago.ro. Comanda a venit in doua saptamani fix, iar transportul costa 15 lei.






Zare-le sexy, cu toc inalt sunt superbissime si comode. Cele rosii au costat 170 lei, cele negre 270 lei si abia astept sa le vina randul in picioarele mele! Le-am cumparat din online-ul recent deschis de Zara si in Romania, www.zara.com/ro. Totul a mers snur, de la efectuarea comenzii, pana la timpul de transport (3 zile), ambalarea produselor, tot. Exceptional! Si transportul este gratuit daca alegeti sa ridicati comanda direct dintr-un magazin fizic Zara. Ah, si in spate se vede geanta mea iubita, corai, pentru care am platit 99 lei. I love it!




JustAnAngel spunea...

Balerinii cu flori de unde sunt? Sunt divine toate perechile. Sa le porti cu placere!

Lorena's blog spunea...

Oh, ce mi-a placut articolul asta!
Si eu imi fac scenarii cand vad anumite perechi de sandale, platforme s.a in magazin si daca pana la urma nu mi le iau imi ramane gandul tot la ele si in urmatoarea zi sunt inapoi in magazin cu mana pe ele:)).♥
Sunt foarte dragute sandalele tale, imi si inchipui cat de frumos arata in combinatie cu o piele bronzata:)

Zuzele spunea...

@ JustAnAngel, balerinii sunt de la Glow si costa 39 lei :) Exista si pe fond bej cu flori, foarte draguti si asa. Sunt dintr-un material satinat, foarte comozi si usori. Multumesc. Puuup

Zuzele spunea...

@ Lorena, multumesc :) Ma bucur ca nu sunt singura cu obsesia asta :))) Ah, eu si vorbesc cu ele, am uitat sa spun. Cand vad ceva care imi place si nu am bani sa le cumpar acum, le spun sa stea linistite ca vine mami sa le ia acasa in curand :))) Prietenele mele rad cu pofta si imi spun ca sunt nebuna de legat. hahahha puppppppppp

Dara DarLyst http://darlyst.wordpress.com/ spunea...

Ha, ha eu am obsesia cu gentile! Nu imi cumpar eu prea multe, dar as cumpara continuu! :)
Foarte dragute sandalele negre de la Zara, le-am vazut prin magazine...poate o mai ramane vreun 38 si la reduceri.:))

Cristina spunea...

Din fericire exista in multi dintre noi un fel de instinct care ne apara de dorinte nerealizabile. Totusi, nu putem pune egal intre hainele de la marile branduri si cele de la H&M, zara, etc. Eu am studiat si incaltari si haine din ambele categorii...diferenta e de multe ori covarsitoare, incepand cu materialele, finisaje, design, etc. Pozele celor doua tipuri de produse pot sa fie destul de asemanatoare, dar realitatea e cu totul alta. Cand ai 2000 de euro salariu e normal sa spui ca nu dai 2000 de euro pe o geanta, dar mentalitatea va fi cu totul alta daca veniturile vor fi de 15.000 de euro pe luna, de asta va asigur :). Atunci veti vedea sigur diferenta intre sandalele zara si cele Valentino.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search