sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Despre importanta exfolierii pielii si Top 3 produse preferate



Indiferent de tipul de ten pe care il avem, exfolierea pielii este extrem de importanta pentru ca indeparteaza celulele moarte, impuritatile si deblocheaza porii de la suprafata tenului sau a corpului, lasand pielea curata si pregatita pentru serumurile, lotiunile tonice, mastile sau cremele de tratament. Astfel, ingredientele active din produsele cosmetice patrund mult mai usor in piele, fara a fi blocate de bariera de celule moarte si impuritati care se acumuleaza in timp. 



Pielea are un ciclu de regenerare cuprins între 27-36 de zile, unele celule mor, străbat cele cinci straturi ale epidermei şi ajung la suprafaţă dând pielii un aspect tern. Asadar, in drumul lor spre epiderma, celulele mor si se umplu de cheratina (proteina solida care intra in compozitia epidermei, parului, unghiilor); aceste celule cheratinizate sunt esentiale pentru ca ofera pielii calitatea ei protectoare. Celule cheratinizate se „inghesuie” insa la nivelul epidermei ca sa le faca loc noilor celule si incep sa se aseze straturi-straturi, rezultatul fiind o piele uscata, lipsita de luminozitate si catifelare, aspra si mohorata.
Exfolierea îndepărtează celulele moarte, lăsând celulele noi să ajungă la suprafaţă, conferind pielii un aspect proaspat şi sănătos. Altfel, degeaba folosim cosmetice de buna calitate, creme performante si serumuri de ultima generatie daca ingredientele acestora nu-si pot face treaba din cauza barierei de celule moarte si impuritati, care nu lasa pielea sa respire, blocheaza porii favorizand aparitia punctelor negre si a cosurilor. In lipsa exfolierii, pielea risca sa devina din ce in ce mai uscata, sa capete o culoare terna si pamantie si sa imbatraneasca mai rapid.

Mai mult, prin exfoliere este intensificat procesul regenerării pielii și este stimulata microcirculația sanguină de suprafață. Astfel, pielea devine fină și flexibilă.

Dupa cum ziceam, exfolierea poate fi mecanica, facuta cu ajutorul buretilor abrazivi, a gelurilor cu particule abrazive sau prin metode home-made, gen zat de cafea, miere zaharisita, faina de porumb, tarate. Pentru pielea feței, care este mai sensibilă, se recomandă exfolianți mai fini, biologici, precum acidul salicilic, praful de sâmburi de caise, semințe de jojoba.

În funcție de tipul pielii, poți alege și frecvența exfolierii. Pentru o piele sensibilă, uscată, este recomandat un interval de 15 zile, pentru pielea normală o dată pe săptămână, iar pentru pielea grasă, de două ori pe săptămână. Nu uita însă de hidratare, după fiecare ședință de exfoliere.

Top 3 produse exfoliante preferate:



1. Vitamin C microdermabrasion de la ECO receptura by Stara Midlarnia (37 lei)



O denumire aparent complicata, un produs excelent. Pe scurt, gasiti produsul in magazinul Dolce Natura (Baneasa Shopping Center) sau online, AICI. Aceasta crema/masca exfolianta contine particule abrazive foarte fine, iar ca ingredient principal, Vitamina C. Aceasta reda tonusul si elasticitatea pielii, stimuleaza secretia de colagen, indeparteaza petele si reprezinta o bariera naturala de protectie contra actiunii nocive a radiatiilor ultraviolete. 
Eu am tenul usor deshidratat in aceasta perioada, asa ca aplic acest exfoliant doar o data pe saptamana, in strat subtire, pe tenul curat, las sa actioneze 2 minute, apoi clatesc cu apa calduta, dar nu inainte de a masa usor, cu miscari circulare, pentru a inlesni exfolierea cu ajutorul cristalelor din compozitia produsului. Miroase foarte placut, a lamaie, imi lasa tenul curat, luminos, catifelat si luminos, perfect pregatit pentru hidratarea cu serum/lotiune tonica si crema de noapte! 
Si apreciez ca produsul de la Dolce Natura NU contine parabeni, formaldehida (substanta toxica, inclusa in clasa cancerigenelor), vaselina, silicon, parafina, SLES, SLS, ALS - surfactanti inclusi in compozitia multor cosmetice, cu puternic efect iritant. 
AICI gasiti pagina de Facebook Dolce Natura, pentru informatii interesante despre ingrijirea pielii, rasfatul cu produse eco/bio foarte placut parfumate si de calitate superioara! 


2. IVAPUR Gel exfoliant de la Ivatherm (AICI) (40 lei)



Microparticulele exfoliante curata pielea printr-o exfoliere blanda (actiune mecanica), dar eficienta. Impuritatile si celulele moarte sunt astfel eliminate.
Acidul glicolic este cea mai mica molecula din clasa AHA, penetreaza pielea mai eficient decat orice alt AHA, actionand in profunzime. Stimuleaza reinnoirea celulara si oxigenarea tesutului.
Zincidone® este un complex cu actiune dubla: Zn (un oligoelement cu rol esential in sinteza proteica si diviziunea celulara) normalizeaza secretia de sebum si are actiune antibacteriana, iar acidul L-pirolidon carboxilic (L-PCA) creste biodisponibilitatea Zn, sporind eficienta acestuia si reface functia de bariera a pielii, avand si rol hidratant.
Apa termala Herculane are proprietati calmante si antiiritante asupra pielii sensibile.

AICI aveti link spre pagina de Facebook Ivatherm!

3. Sothys 2-in-1 Mask Exfoliant (aprox 100 lei)


Cu antioxidanti din mure si mar, exfoliantul-masca de la Sothys este un produs minunat care nu doar indeparteaza foarte bland celulele moarte si impuritatile de la suprafata pielii, lasand pielea curata si fina ca un obraz de bebelus, ci ii reda si luminozitatea. Particulele foarte fine de argila roz din compozitie confera stralucire tenului si curata eficient. Imi place foarte mult acest produs! Nu-mi agreseaza tenul in nici un fel, curata, in schimb, foarte eficient si imi dau seama inca din timpul clatirii mastii ca pielea va radia pentru ca se simte foarte fina, catifelata, matasoasa. Si daca mai aplic si un serum dupa aceea, pot chiar sa ies nemachiata din casa! :) 
Produse Sothys gasiti in magazinul Topline (link spre pagina de Facebook AICI)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search