joi, 15 ianuarie 2015

De ce nu ar trebui sa-ti lipseasca uleiul de argan





Uleiul de argan este tot mai des inclus printre ingredientele produselor pentru păr şi pentru piele şi asta pentru că specialiştii din domeniul cosmeticii recunosc beneficiile pe care acest ulei, supranumit „aurul verde al deşertului” sau „aurul Marocului”, le are pentru frumuseţe. Ulei cosmetic de argan Bio Longevita este obtinut prin presarea la rece a nucilor neprajite de argan bio, este uleiul vegetal cu cea mai mare concentratie de vitamina E si foarte bogat in acizi grasi esentiali, fitosteroli, polifenoli si squalan (component natural al filmului hidrolipidic al pielii) .



Uleiul de argan se obţine din seminţele arborelui argan (Argania spinosa) care creşte exclusiv în sud-vestul Marocului, acesta fiind una dintre cele mai vechi specii de pe Pământ. Uleiul are o culoarea aurie şi este recunoscut datorită efectelor miraculoase nu doar asupra pielii, cât şi a părului, având puternice proprietăţi antioxidante, cu efecte bine cunoscute împotriva radicalilor liberi, având un conţinut înalt de acizi graşi nesaturaţi care ajută la revigorarea naturală a stratului lipidic al părului.

Uleiul de argan conţine vitamina A, acizi graşi Omega 6 şi Omega 9 antioxidanţi. 

Uleiul de argan ajuta la refacerea stratului hidrolipidic de la nivelul pielii, are rol nutritiv si combate actiunea radicalilor liberi. Ajuta la nivelarea tenului si are o actiune importanta de reducere a ridurilor, datorita compozitiei bogate in vitamina E. Pielea isi recastiga fermitatea si elasticitatea.
Poate fi folosit pentru reglarea secretiei de sebum in cazul tenului gras, acneic. In cazul tenului uscat, asigura substantele nutritive necesare pielii si mentine un nivel optim de hidratare a acesteia.

Cea mai simplă metodă este aplicarea uleiului de argan pe părul umed, după spălare, rezultatul fiind un păr mătăsos şi strălucitor, fără vârfuri despicate.


Beneficiile pentru par ale „Aurului Marocului”:


- pătrunde în porii părului şi îmbunătăţeşte elasticitatea acestuia;

- contribuie la o creştere sănătoasă a părului;

- întăreşte firul de păr şi repară membrana celulară deteriorată a părului;

- restabileşte netezimea părului, făcându-l uşor de pieptănat şi coafat;

- conţine vitamina E, care este o substanţă fabuloasă pentru tratarea părului de orice tip;

- tratează părul casant şi firele de păr despicate prin consolidarea structurilor proteinelor din componenţa părului;

- restaurează luciul şi strălucirea firului de păr;

- protejează părul împotriva radiaţiilor UV.



Am primit uleiul de argan Longevita din partea Solaris, unul dintre partenerii evenimentului #DecemberBeautyBloggersMeeting, petrecut pe 6 decembrie 2014! Asadar, il folosesc de mai bine de o luna, atat pe piele, cat si pentru par si pot spune ca bifeaza cu succes toate beneficiile expuse mai sus!
Costa in jur de 30 de lei si da, este o minune la casa omului!
Lory's Blog spunea...

Un miracol pentru orice...pacat ca eu de exemplu nu il prea folosesc! :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search