miercuri, 4 februarie 2015

MODERN MUSE by Estee Lauder, un parfum ca o primavara


Multa vreme aveam impresia ca, prin definitie, parfumul este musai sa miroasa frumos, dar nu este asa! Exista si parfumuri care te ametesc, iti dau dureri de cap, stari de voma, te sufoca. Mi s-a intamplat si mie asta, iar senzatia este groaznica. Mie nu mi s-au adus niciodata vorbe urate la adresa parfumurilor pe care le-am purtat de-a lungul anilor. Ba dimpotriva. Ca a fost casierul de la banca, vanzatorul de la fast-food, coleg de serviciu, partener de dans in club sau chiar controlor ratb (fapt real!), toti mi-au spus ca miros extraordinar de bine, iar intrebarea pe care mi-a adresat-o un tip, deloc pus pe agatat, caruia i-am platit un hamburger, intr-o dimineata extrem de proasta de toamna ploioasa, referitoare la numele parfumului pe care il port, mi-a inseninat toata ziua. Era vorba despre MODERN MUSE de la Estee Lauder.



Desi l-am intalnit intr-o dupa-amiaza de toamna, cu ploaie, cer cenusiu, frig, perioada aceea de dupa vara, cand ne cuprinde pe toti depresia si suspinam dupa canicula lui august, pentru mine s-a facut instantaneu primavara, imediat ce i-am simtit miresmele.
Va amintiti senzatia aceea de dimineata insorita, doar usor racoroasa de martie, cu cer senin si raze discrete de soare care isi fac loc printre pomii infloriti, caldute, prietenoase? Cand in jur miroase a flori ale pomilor parca ninsi? Cand ti-e drag sa iesi din casa? Sa te plimbi, sa renunti la masina si sa mergi pe jos, sa te opresti pe o banca din primul parc iesit in cale si doar sa lenevesti la soare, cu ochii inchisi si sa simti ca te cuprinde o amorteala extrem de placuta, ca o transa, o stare de relaxare sublima...
Cam asa miroase parfumul Modern Muse!
Este proaspat si senin, floral si fructat, dulce si nu prea, lemnos, primavaratic, dar potrivit ca o manusa unei zile geroase de iarna. Ce vorbesc eu?! Cred ca este parfumul oricarui anotimp, oricarui moment din zi, oricarei tinute!
Si mi-am amintit ce mi-a zis, prin iarna, intr-un team building, un tip foarte timid si retras, aproape casatorit si fara nici o intentie de a-mi adresa un compliment cu un scop ascuns, care nu a scos nici un cuvant in cele doua zile de cursuri si examene: "Spune-mi cu ce parfum te-ai dat in zilele astea, te rog mult! Pur si simplu ma innebuneste! Vreau sa-i cumpar neaparat iubitei mele. Nu am mirosit in viata mea ceva mai frumos!". :)
Era Modern Muse, desigur!

Creatorul acestui parfum este Harry Fremont. 

Nota de varf ale parfumului este mandarina.
Notele de mijloc sunt tuberoza, crin, petale de flori, caprifoi, iasomie Sambac si iasomie chinezeasca. 
Notele de baza sunt paciuli, frunze de paciuli, ambra, mosc, vanilie de Madagascar si note lemnoase.

Este una dintre cele mai reusite combinatii parfumate existente in lumea asta, va spun!
Testati-l cu prima ocazie cand ajungeti intr-o parfumerie!
Veti fi fascinate, in mod sigur!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search