sâmbătă, 14 martie 2015

Top 6 creme de fata preferate



Sunt fericita ca in ultimele luni am descoperit cateva creme de fata senzationale, printre multe altele nepotrivite. Iarna, tenul meu usor deshidratat are nevoie de creme care sa-l hraneasca intens, sa atenueze acea senzatie de piele care strange, sa preintampine situatia deloc straina mie in care, foarte uscata, pielea din zona nasului se descuameaza, cea a buzelor crapa, iar cea de pe frunte si pometi se usuca ingrozitor, precum coaja cartofilor copti pe jar. Din fericire, solutii exista si eu sunt norocoasa ca le-am gasit!



  • Lierac Magnificence
A fost prietena cea mai buna a tenului meu in aceasta iarna, dupa cum se si vede borcanasul golit mai mult de jumatate. Si asta pentru ca este foarte onctuoasa - nu grasa, ci onctuoasa, adica densa si untoasa, dar deloc uleioasa!- si este nevoie de o cantitate foarte mica de produs pentru o aplicare ca la carte. Am folosit-o si seara si dimineata, are o mare putere de hidratare si de penetrare, imi simt pielea catifelata si matasoasa. Cand am citit ca se adreseaza tenului uscat si deshidratat, mi-a fost teama sa nu ramana uleios tenul, dar nici vorba de asa ceva! Intra repede in piele si lasa in urma o aroma fina de trandafir combinata cu una de bombonele, de caramele, de vanilie, nu-mi dau seama exact! Pe larg, despre aceasta crema-minune, am scris AICI!


  • Crema iluminatoare cu efect anti-imbatranire Apivita Bee Radiant 
A devenit una dintre preferatele mele din prima! Da, a fost dragoste la prima intalnire cu pielea mea! Are o textura foarte fina - eu am varianta Light, dar exista si Rich- si este perfecta pentru tenul meu in acest moment! Nu dorm suficient, nici nu beau lichide pe cat ar trebui, nici fructe/legume nu mananc in cantitatea necesara, fac bai/dusuri fierbinti, petrec destul de mult timp in aer liber si foarte rece, asa ca sufera saraca mea piele! Spre deosebire de cea a restului corpului, acoperita bine cu haine groase, pielea fetei este direct expusa frigului. Se usuca, se inroseste, se revolta asa cum poate! 
Aceasta Apivita Bee Radiant Age Defence Illuminating Cream, pe numele ei din prospect, nu doar ca atenueaza ridurile deja existente si le previne pe cele care se pregatesc sa apara - calitate pe care o voi putea observa in timp- dar si intensifica circulatia sanguina de la nivelul tenului și previne acumularea de lipofuscina care provoacă cearcăne, pungi, semne de oboseală și lăsarea pielii din jurul ochilor. 
Ideal ar fi sa folosesc crema pentru ochi din aceeasi gama, insa deocamdata sunt prea comoda pentru asta, asa ca aplic aceasta crema pe toata suprafata, si fata si conturul ochilor si este perfect! Detalii, ingrediente, pret, tot ce mai trebuie stiut despre aceasta crema, AICI!

  • LPG pro-collagen firming cream
Contine peptide care activeaza sinteza colagenului, responsabil cu fermitatea pielii si Algisium C, un ingredient care confera elasticitate pielii si reprezinta o arma puternica in lupta anti-glicolizare (procesul devastator si perfid care are loc odata cu trecerea timpului; prin glicozilare, tesuturile sunt distruse ireversibil prin combinarea permanenta cu moleculele de zahar). O folosesc dimineata, in special, pentru ca este foarte hidratanta, fara a fi grasa, este o foarte buna baza pentru fondul de ten si imi confera o luminozitate speciala. Chiar acum am aplicat putina crema din asta minune pentru ca tocmai ce-am facut o baie fierbinte, imi simteam tenul uscat si tern si am simtit nevoia sa-i ofer un boost de energie. Si functioneaza!


  • La Roche-Posay Rosaliac Intense 
Cuperoza cred ca ma deranjeaza chiar mai mult decat cosurile. Acestea din urma apar, in cazurile fericite, ocazional, localizat si dispar relativ repede, insa cuperoza este o problema a pielii mult mai deranjanta. Iti da nu numai bujori in obrajori, dar si nas de clovn, si firisoare rosiatice in jurul ochilor si pe aripile nasului, iar in timp se agraveaza. Are la baza si factorul genetic, iar in ceea ce ma priveste am pe cine mosteni si chiar ma sperie treaba asta pentru ca deja un inceput de cuperoza exista deja.
Rosaliac AR INTENSE, serum intensiv antiroseata, are o toleranta ridicata, fiind adaptata unui ten ultra-sensibil, cu predispozitie la roseata. Formula minimalista nu contine parabeni, conservanti, parfum, alcool si nici coloranti.
Pe larg despre aceasta crema am scris AICI.

  • Avene Hydrance Optimale riche

Despre sora ei, Hydrance Optimale lejere am scris AICI, este pentru tenul gras/mixt si imi era perfecta pe timp de vara. Iarna, insa, am nevoie de o hidratare si mai intensa, de aceea am ales varianta riche. Imi place la fel de mult, poate chiar mai mult decat cealalta pentru ca intre timp, pielea mea si-a schimbat nevoile. Din normal-mixta a devenit uscat-deshidratata. Avene imi place pentru ca se adreseaza tenului sensibil, este antiiritanta, calmanta, non comedogena, este hranitoare datorita untului de Shea, contine apa termala Avene si are si filtru UV. Pe langa hidratare, confera, asadar si protectie solara - SPF 20.

  • Crema pentru tenul cuperozic de la Ivatherm
Nu-mi lipseste din casa de mai bine de doi ani. Desi nu o folosesc asa cum ar trebui, cu regularitate, adica, o aplic de 2-3 ori pe saptamana si chiar si asa, schimbarea se vede.  Crema pentru piele sensibila cuperozica reduce numarul si dimensiunea vaselor de sange aparente, are actiune decongestionanta si antiinflamatoare. Are in compozitie un pigment verde care neutralizeaza prin complementaritate coloratia rosie a pielii.

Ce ingrediente fac sa fie aceasta crema una excelenta pentru tenul sensibil cuperozic:


- complexul MDI, obtinut din cartilagiu marin, este un bun inhibitor al colagenazelor. Reduce numarul si dimensiunea vaselor de sange aparente de la nivelul fetei, mentine functiile protectoare ale pielii si are efect antiiritant.
- dextransulfatul are efect antiinflamator, decongestionant reducand edemul pielii iritate.
- alphabisabololul de origine naturala este un puternic antiinflamator.
- apa termala Herculane atenueaza iritatiile si catifeleaza pielea prin proprietatile ei calmante si antiiritante, fiind indicata pentru piele sensibila si reactiva.

Unknown spunea...

Va invit sa incercati cosmetica organica Sanatate Siberiana. Ne gasiti pe facebook sub numele Sanatate Siberiana Bucuresti https://www.facebook.com/sanatatesiberianabucuresti/

Anonim spunea...

In ultimul timp am folosit cremele de la DermaE si chiar imi plac, desi la inceput avem ceva rezerve.Recomand.

Anonim spunea...

Si eu folosesc de ceva timp crema de zi de la Dermae si este extrem de benefica si de hidratanta pentru tenul meu. recomand. Numai bine

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search